نماینده مردم اصفهان و سخنگوی کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس قانونی در حوزه مسئولیت اجتماعی تصویب کرد، گفت: کمک به کسب و کارهای دانش بنیان به عنوان مشوق در نظام مالیاتی ثبت می شود. لیست پرداخت
به گزارش ای بی اس نیوز، مهدی تقیانی در همایش «مسئولیت اجتماعی، دانشگاه و صنعت» که امروز چهارشنبه 12 آبان ماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار داشت: شاهد شکل گیری جریانی در حوزه مسئولیت اجتماعی و جهاد دانشگاهی هستیم. و دانشگاه شهید بهشتی پرچمداران این جریان هستند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه به عنوان یک استاد اقتصاد معتقد است تولید و فعالیت های اقتصادی باید بر اساس عوارض آن بررسی شود، گفت: عوارض تبدیل به عدد می شود; به عبارت دیگر درآمدهای کسب و کار محاسبه می شود اما هزینه های تحمیل شده به محیط زیست مانند آلودگی هوا و فرسایش خاک محاسبه نمی شود.
وی ادامه می دهد: فعالیت های تولیدی، صنعتی و معدنی اگرچه سودآوری دارد اما مشکلاتی مانند آلودگی هوا، فرسایش خاک و فرسودگی جاده ها را برای محیط زیست ایجاد می کند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مهمترین نقطه ضعف در حوزه مسئولیت اجتماعی را عدم شفافیت دانست و گفت: هزینه ها به هیچ وجه مشخص نیست. به عنوان مثال با روی کار آمدن اعضای جدید شورای شهر، لیست هزینه های انجام شده در این اداره اعلام شد که منشا هجمه های سیاسی شد.
وی ادامه داد: به دلیل عدم شفافیت، شاهد اعلام مبالغ میلیاردی از سوی شرکت های بزرگ اقتصادی و صنعتی در حوزه مسئولیت اجتماعی بوده ایم اما در خصوص نحوه هزینه کرد آن ها شفاف سازی نشده و حتی نگرانی هایی نیز وجود داشت. درباره پول. سفید کردن »
تقانی با بیان اینکه فقدان قوانین از دیگر مشکلات این حوزه است، افزود: قوانین منسجمی در این حوزه وجود ندارد. به عنوان مثال طبق قانون 15 درصد از حقوق معادن دولتی باید صرف مسئولیت اجتماعی شود که معادل حدود 6 همات است که با توجه به وسعت سرزمینی مبلغ زیادی نیست.
وی ادامه می دهد: این مبلغ ناچیز صرف هزینه های جاری دولت می شود. به دلیل عدم شفافیت، شاهد فشار بر واحدهای صنعتی برای عمل به وعده های مسئولان هستیم و همین موضوع باعث نارضایتی مردم و واحدهای بزرگ تولیدی صنعتی شده است، به عنوان مثال برای ساکنان مجاور یک شهرک صنعتی مطالبه می کنند. منابع مالی این واحدهای صنعتی متناسب با مسئولیت آنهاست. ما اجتماعی هستیم اما این واحدها اعلام کرده اند که بیش از تعهد خود پرداخت کرده اند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه برای شفافیت در حوزه مسئولیت اجتماعی نباید از اقدامات قهری استفاده کرد، گفت: مجلس قانونی در این زمینه تصویب کرد که بر اساس آن کمک به کسب و کارهای دانش بنیان باید به عنوان مشوق در نظام مالیاتی ثبت شود. لیست پرداخت، اما به دلیل عدم همکاری سازمان امور مالیاتی، بسیاری از واحدهای صنعتی ترجیح می دهند به این شرکت ها کمک نکنند.
وی ادامه داد: عدم شفافیت در حوزه مسئولیت اجتماعی فضایی را برای سوء استفاده های سیاسی و اقتصادی ایجاد کرده است که معمولا بودجه مسئولیت اجتماعی توسط شرکت ها تامین می شود و در صورت عدم اجرا، شرکت تحت فشار قرار می گیرد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی مجلس گفت: ایجاد موسسات خیریه با عناوین حفاظت از محیط زیست نتیجه همین عدم شفافیت است و قوانین این حوزه علاوه بر رفع این مشکل باید اجرایی نیز داشته باشد. تضمین می کند و مجلس نیز با تصویب قوانینی به این موضوع می پردازد.
وی بیان کرد: استانداردسازی فعالیت ها در حوزه مسئولیت اجتماعی را می توان کلید حل مشکلات این حوزه دانست تا شاهد روند اجرایی پایدار در این حوزه باشیم.
انتهای پیام