کمبود کارگران ماهر در شهرک ها / نیاز به ارتقای مهارت ها
یکی از اعضای هیئت مدیره اتاق صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کمبود نیروی ماهر در کشور وجود دارد و این وضعیت در برخی شهرها بیشتر به چشم می خورد، گفت: بنگاه های اقتصادی به کارگر نیاز دارند؛ در حالی که این وضعیت در برخی از شهرستان ها بیشتر به چشم می خورد. چون دور است و مشاغل پردرآمدتر دیگری هم وجود دارد.
آرمان خالقی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به سوالی مبنی بر کمبود کارگر در شهرهای صنعتی، امکان و شرایط حضور کارگران مهاجر در شهرها، اظهار کرد: کارگران مهاجر در صورت داشتن مجوز کار می توانند در شهرک های صنعتی مشغول به کار شوند. ایران. اما در حال حاضر اشتغال این کارگران در شهرک ها چشمگیر نیست. می توان گفت حضور آنها در مشاغل تقریباً مانند گذشته است و تفاوت محسوسی پیدا نشده است.
وی افزود: ایران هنوز به جایی نرسیده که بخواهد نیروی کار وارد کند. اما به عنوان یک قاعده کلی، اگر ایرانی ها کاری انجام ندهند، باید آن کار انجام شود و می توان از مهاجران استفاده کرد. مشکل اصلی این است که باید به دنبال ارتقای مهارت های نیروی کار ملی باشیم. اما در مجموع به نظر نمی رسد تغییری در بازار کار مهاجران ایجاد شود.
خالقی با بیان اینکه کارگران ایرانی در ایران مشاغل خاصی را انجام نمی دهند، تصریح کرد: از جمله این مشاغل می توان به مشاغل کم دستمزد و کارهای سنگین مانند حفر چاه، مرغداری، قالب گیری، ارتفاع و … اشاره کرد که عمدتاً توسط کارگران مهاجر انجام می شود. در برخی شهرها
یکی از اعضای هیأت مدیره خانه صامت با بیان اینکه واحدهای صنعتی به دلیل جریمه پیش بینی شده کارگر بدون مجوز استخدام نمی کنند، گفت: به طور کلی کمبود نیروی ماهر در کشور وجود دارد و این وضعیت در شهرهای خاص بدتر است. شرکت ها مانند شهر صنعتی ساوه به نیروی انسانی نیاز دارند. چون دور است و مشاغل پردرآمدتر دیگری هم وجود دارد.
به گفته وی، بحث حقوق و دستمزد نیز در این وضعیت تاثیرگذار است. مشاغل دیگری که به عنوان مشاغل کاذب شناخته می شوند، باعث عدم تمایل افراد به کار می شوند. چون می گویند این حقوق به شمع نمی ارزد، برخی از کارگران ترجیح می دهند در تاکسی های اینترنتی کار کنند یا صرافی کنند. وقتی دستمزد و حمایت اجتماعی کافی نباشد، بازار کار تنگ می شود.
خالقی با بیان اینکه واکنش ها به شرایط اقتصادی متفاوت است، گفت: گاهی فشار اقتصادی به حدی است که همه برای رفتن سر کار با هم رقابت می کنند. اما در مواردی مثل شرایط فعلی که مشاغل جانبی ایجاد می شود، به راحتی کار را رها می کنند و به دنبال مشاغل جانبی می گردند.
یکی از اعضای هیئت مدیره خانه صامت با تصریح بر اینکه بسیاری از واحدها حداقل دستمزد را پرداخت نمی کنند، اما مبلغ بیشتری پرداخت می شود، تصریح کرد: سال گذشته نیز وضعیت مشابهی حاکم بود و حتی اگر افزایش دستمزد او بالا بود، در میانه. در آن سال، مجمع برخی از شرکت ها تصمیم گرفت که شروع به افزایش مجدد دستمزدها کنند. امسال نیز وضعیت مشابهی حاکم است. اما از منظر سازمانی می توان گفت که تأثیر دستمزد بر قیمت تمام شده بسته به شغل متفاوت است و بنابراین تأثیر آن بر تورم نیز متفاوت است. اما اگر افزایش دستمزدها با افزایش بهره وری همراه باشد، تأثیر مثبتی دارد. یعنی سودی که می گیریم بیشتر از آن چیزی است که خرج می کنیم و باعث رضایت شغلی و ایمنی می شود و بر کیفیت کار و درآمد شرکت تاثیر مثبت خواهد داشت.
انتهای پیام