اخبار اقتصادی روز

– کمبود صنایع آب بر در مناطق مرکزی کشور

عهد تعزیفی رئیس مرکز مدیریت بحران آب و هوا و خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه ایران یکی از مناطق کم بارش در جهان است، گفت: ایران یکی از مناطق کم بارش در جهان است و کویر را تشکیل می دهد. کمربند در ایران

وی افزود: اگر رشته‌کوه‌های البرز و زاگرس در ایران نبود، ایران بیابان‌های زیادی داشت و آب و هوای ایران مانند عربستان خشک بود، اما در ایران میانگین بارندگی حدود 200 میلی‌متر است.

ماموریت این است که توضیح دهد که دما و بارندگی بالا، آب و هوای هر منطقه را شکل می دهد و به دلیل توپوگرافی کشور، رشته کوه های البرز و زاگرس، ایران را دارای آب و هوای معتدل و گرم می کند.

وی بیان کرد: با افزایش دمای هوا شدت تبخیر در ایران افزایش می یابد به طوری که هر دمای هوا باعث تبخیر ۷ درصد دمای آب دریاچه می شود.

تسبی گفت: طی 50 سال گذشته دمای هوا در کشور به طور متوسط ​​دو درجه افزایش یافته است که به این معنی است که شدت تبخیر حدود 15 درصد افزایش یافته است که به این معنی است که سطح دریاچه سریعتر و شدیدتر تبخیر می شود. هنگامی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار می گیریم: تغییرات آب و هوایی چنین اثراتی را به همراه دارد.

رئیس مرکز ملی مدیریت بحران اقلیمی و خشکسالی اداره کل هواشناسی کشور گفت: در عصر جدید به طبیعت و آب احترام گذاشته نشده و اقداماتی از جمله انحراف آب از مسیر اصلی، برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی انجام شده است. منابع و تا آن زمان رعایت نکردن حق آبه تالاب ها و دریاچه ها و …. باعث فرونشست زمین و تغییرات گسترده شده است.

وظیفه اضافه کرد: بخش مهمی از تولیدات ما به کشاورزی وابسته است و مهم ترین مصرف کننده آب در کشور نیز بخش کشاورزی است و همچنین بخش عمده ای از انرژی کشور به ویژه در فصل گرم سال از آب تامین می شود در سال، بنابراین باید به دنبال راه‌هایی برای کاهش مصرف آب باشیم.

وی با اشاره به اینکه ایجاد صنایع آب بر در مناطق مرکزی ایران در گذشته اشتباه بوده است، گفت: ایران مرکزی حدود 25 درصد از سهم آب کشور را در اختیار دارد در حالی که بیش از نیمی از جمعیت ایران در این مناطق زندگی می کنند. در این صورت از این پس نباید در مناطق مرکزی کشور صنایع آب ایجاد کنیم.

خبرنگار: کبری عزیزم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا