اخبار اقتصادی روز

«کمبود شیرخشک» با وجود ظرفیت تولید شیرخشک داخلی دو برابر نیاز کشور!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، “کمبود شیر خشک” در ماه های اخیر این موضوع باعث سردرگمی و دردسر بسیاری از خانواده هایی شده که نوزادانشان در داروخانه ها بودند. برخی از مادران به دلیل کمبود شیر و برخی دیگر به دلیل توصیه پزشک یا مشکلات شخصی قادر به دادن شیر به نوزاد خود نیستند و کمبود شیر خشک آنها را با چالش جدی مواجه کرده است.

این دسته از خانواده ها می گویند در صورت یافتن شیرخشک در داروخانه باید مدت زیادی برای دریافت آن صبر کنند. به نظر می رسد این تاخیر پس از تصمیم سازمان غذا و دارو مبنی بر ارائه شیرخشک بر اساس کد ملی برای هر نوزاد رخ داده است.

مانند محمود آل بویه; مدیرکل غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام کرده بود که از 30 مهرماه شیرخشک معمولی با ثبت کد ملی نوزاد در سامانه رهگیری محصولات بهداشتی در داروخانه ها عرضه می شود.

یکی از مادران نوزادی که هر هفته باید شیرخشک تهیه کند، با بیان اینکه 31 مهرماه برای تهیه شیرخشک برای نوزادش به داروخانه مراجعه کرده است، گفت: در داروخانه صف شیرخشک بود و منتظر ماندیم. در صف حدود 20 دقیقه شیرخشک بگیرید. به دلیل اینکه کد سریال پشت جعبه، کد ملی و اطلاعات کودک باید در سامانه وزارت بهداشت ثبت شود.»

سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام کرده بود که ارائه شیرخشک با کد ملی نوزادان در راستای مبارزه با قاچاق معکوس این محصول اجرایی شده است. در واقع با توجه به تخصیص ارز 4200 تومانی به صنعت شیر ​​خشک، قیمت تمام شده این محصول کمتر از کشورهای همسایه است که انگیزه ای برای قاچاق این محصول به خارج از کشور ایجاد کرده است، اما به نظر می رسد قاچاق معکوس شود. شیرخشک علت اصلی کمبود است زیرا در بازار موجود نیست.

سازمان مراقبت های بهداشتی، غذا و دارو،

بخشی از مواد اولیه شیرخشک به کشور وارد می شود و از این رو بخشی از تولید شیر خشک به تامین ارز بستگی دارد. فرآیند تخصیص ارز به صنعت شیرخشک نیز وسیله ای است که تولیدکننده ابتدا میزان ارز مورد نیاز خود را برای تولید مقدار مشخصی شیر خشک به سازمان غذا و دارو اعلام می کند. پس از تایید سازمان غذا و دارو، درخواست تخصیص ارز به بانک مرکزی ارسال می شود، سپس بانک مرکزی آن را تایید می کند و بانک عامل از تولیدکننده درخواست ریال می کند تا تولیدکننده ارز را دریافت و اقدام کند. واردات شیرخشک خام!

5 تولیدکننده ملی شیر خشک «تغییر» خود را دریافت نکرده اند. شرکتی در آستانه توقف تولید

هانی تدرزاده; رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری ای بی اس نیوز با تایید کمبود شیرخشک در کشور اظهار داشت: در حال حاضر 5 تولیدکننده شیرخشک داخلی داریم اما تولیدکنندگان شیرخشک ارزی دریافت نکرده اند. ماه‌ها، دو تولیدکننده را با بدهی‌های ارزی سنگین مواجه کرد. این تولیدکنندگان تجهیزات را با حداقل مدارک و اعتبار وارد کردند. یکی از تولیدکنندگان نیز به دلیل عدم تخصیص پولی و نبود توان مالی برای واردات نسیه مواد اولیه از چرخه تولید خارج شد و یکی از تولیدکنندگان نیز احتمالا تا دو ماه آینده از چرخه تولید شیرخشک خارج خواهد شد!

ظرفیت تولید شیرخشک ایرانی دو برابر نیاز کشور!

وی درباره نیاز کشور به شیرخشک بیان کرد: در سال گذشته 61 میلیون قوطی شیرخشک معمولی (عادی) مصرف شد که این میزان با نیاز یکساله ایران مطابقت داشت. این در حالی است که ظرفیت تولیدکنندگان داخلی 117 میلیون قوطی شیرخشک است، یعنی حدود دو برابر مصرف سالانه ظرفیت تولید شیرخشک را داریم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک گفت: از دی ماه سال گذشته عرضه ارز صورت نگرفته و به همین دلیل است که تولیدکنندگان برای واردات مواد اولیه از شرکت های خارجی بدهی ارزی گرفته اند.

وی ادامه داد: شرکت نستله ظرفیت تولید 30 میلیون قوطی، شیرخشک مشهد 40 میلیون قوطی، بهداشت حرفه ای 17 میلیون قوطی، پگاه شهرکرد 20 میلیون قوطی و نیکسان سلامت بهود 10 میلیون قوطی قوطی را دارد. پگاه و نیکسان سلامت بهبه به دلیل عدم تخصیص ارز تعطیل شدند و شرکت بهداشت کار از دی ماه سال گذشته هیچ ارزی دریافت نکرده و دو ماه مواد اولیه برای تولید دارد و شرکت نستله نیز به میزان ناکافی ارز دریافت کرده است. ارزهای خارجی و به دلیل کمبود ارز و بدهی 20 میلیون یورویی یک ماهه تولید را با مشکل مواجه کرد و شرکت پودر خشک مشهد نیز در سه شیفت کار می کند اما ارزی تخصیص داده نشده و ارز دارد. بدهی.

فراخوان واردات شیرخشک در شرایط بحران پولی تولیدکنندگان ملی

در شرایطی که تولیدکنندگان شیرخشک صرفاً به دلیل اینکه در شرایط بحران پولی قرار دارند، مشکلات تولید دارند. خبرهایی مبنی بر واردات شیرخشک از کشورهای خارجی به گوش می رسد.

فراخوان واردات فوری شیرخشک معمولی نوزاد در شهریورماه سال جاری از سوی معاونت توسعه سازمان غذا و دارو صادر شد.

سازمان مراقبت های بهداشتی، غذا و دارو،

واردات 30 میلیون جعبه شیر خشک با نرخ ارز بسیار بالا در حضور ظرفیت های تولید ملی!

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک کودک با اشاره به اقدام قابل توجه سازمان غذا و دارو در زمینه واردات شیرخشک خاطرنشان کرد: علیرغم مشکلاتی که در روش تولید شیرخشک وجود دارد، سازمان غذا و دارو فراخوانی را منتشر کرده است. واردات 30 میلیون قوطی شیرخشک! در حالی که تولیدکنندگان داخلی می توانند شیرخشک مورد نیاز کل کشور را تولید کنند و در صورت دریافت ارز حتی نیاز کشور را دو برابر کنند. واردات شیر ​​خشک در حالی که واردات هر جعبه شیر خشک 3 برابر تولید ملی است!

وی یادآور شد: تعدادی جعبه شیر خشک وارداتی از ترکیه در گمرکات در انتظار ورود به کشور هستند و این در حالی است که بهترین برندهای شیرخشک بچه در داخل کشور تولید می شود و سازمان غذا و دارو به جای توجه به تامین ارز به شرکت های تولید کننده وضعیتی که دو کارخانه تولیدی مجبور به تعطیلی درهای خود شدند باعث فراخوانی برای واردات شیرخشک شد و در عین حال تولیدکنندگان را مقصر مشکلات مختلف دانست.

تحویل زاده تصریح کرد: یکی از اتهاماتی که سازمان غذا و دارو به تولیدکنندگان وارد کرده این است که آنها ارز دریافت کرده اند اما مواد اولیه شیرخشک را وارد کشور نکرده اند! در حالی که تولیدکنندگان با دریافت ارز به بانک عامل متعهد می شوند ظرف 9 ماه ماده اولیه را وارد کنند و در صورت عدم واردات مواد اولیه، بانک عامل به بانک مرکزی گزارش می دهد و ارز تخصیص نمی یابد. به شرکت در مراحل بعدی؛ از سوی دیگر اتهاماتی مانند گران فروشی شیرخشک توسط تولیدکنندگان به هیچ وجه صحت ندارد زیرا قیمت شیرخشک اجباری است و قیمت آن توسط سازمان حفاظت غذا و مصرف کنندگان و سازمان غذا و دارو تایید و درج شده است. همانطور که توسط داروخانه همچنین باید به قیمت درج شده روی محصول فروخته شود.

چرا شیرخشک خام در کشور تولید نمی شود؟

در پاسخ به این سوال با توجه به وابستگی بخشی از مواد اولیه شیرخشک به ارز، آیا می توان مواد اولیه شیرخشک را در داخل کشور به گونه ای تولید کرد که وابستگی به واردات و نیاز به ارز از بین برود؟ وی بیان کرد: تولید مواد اولیه شیرخشک در کشور امکان پذیر است، اما نیاز به سرمایه گذاری کلان دارد و صنایع در این زمینه جسارت نمی کنند چرا که قیمت گذاری اجباری است و فعالان این صنعت به دلیل اینکه اقتصاد وجود ندارد، تمایلی به ورود به صنعت تولید آن ندارند. . سود برای آنها!

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *