شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

کمبود دانش عامل کاهش بهره وری در بخش کشاورزی است

ای بی اس نیوز/ مرکز معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: عدم دانش کشاورزی باعث کاهش بهره وری در این بخش شده است.

سید مجتبی خیام نکویی روز دوشنبه ۲۴ آبان در دومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار در ساوه پایتخت انار ایران که در مسجد جامع تاریخی این شهر برگزار شد، گفت: ۹۸ درصد زعفران جهانی در ایران تولید می شود. و کشورمان رتبه سوم تولید انار را در جهان دارد. پس از هند و چین، 12 درصد از سطح زیر کشت این کشور به کشت انار اختصاص دارد.

وی گفت: 45 سال پیش تولیدات کشاورزی کشور 25 میلیون تن بود و امسال با وجود دوبرابر شدن جمعیت ایران، تولید 5 برابر شده و در آستانه خودکفایی برخی محصولات هستیم.

رئیس سازمان آموزش و تحقیقات کشاورزی افزود: مهمترین چالش حوزه کشاورزی دانش بنیان نبودن آن است و کمترین بهره وری را در این بخش داریم که قابل قبول نیست. حدود 50 درصد باغات ایران دارای کیفیت دوم و سوم هستند که باید با دانش فنی در حوزه کشاورزی بهبود یابد.

وی با اشاره به اینکه دانش در حوزه کشاورزی با تلاش متخصصان در دسترس است اما به خوبی در حوزه کشاورزی نفوذ نکرده است، افزود: دانش استفاده از آبیاری نوین در ایران وجود دارد اما آبیاری همچنان انجام می شود. در کشور. روش سنتی

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سه وظیفه در بخش تولید گندم شامل ارائه ارقام مناسب برای عملکرد، تغذیه مناسب در زمان مناسب و قیمت تضمینی انجام شده که منجر به افزایش سه میلیون تنی گندم شد. تولید در سال اول فعالیت دولت و امسال تولید این محصول به بیش از 10 میلیون تن رسید.

وی بیان کرد: در مواردی که دانش فنی در حوزه کشاورزی وجود ندارد باید مجموعه های مبتنی بر دانش و پژوهش معرفی شود تا پاسخگوی نیاز جامعه کشاورزی باشد.

وی افزود: کرم گلوگاه بزرگترین چالش در انار است و با ضریب 80 تا 90 درصد می توان این چالش را مدیریت کرد. دانش موجود در این زمینه باید مدیریت شود و به کشاورزانی که دانش کمتری دارند منتقل شود.

وی در خصوص جشنواره انار ساوه نیز گفت: معرفی توانمندی های منطقه، ایجاد فرصت تبدیل جشنواره به فرصت توسعه اقتصادی از مهمترین برکات این جشنواره است و انار می تواند به ظرفیت اقتصادی منطقه تبدیل شود و پیروز شود. واحد پول. رشته پزشکی ما هنوز فواید مصرف انار را کشف نکرده است، هرچند با توجه به خواص این میوه ضروری است.

وی با بیان اینکه حفظ و نگهداری انار با استفاده از دانش فنی می تواند منجر به تولید محصولات باکیفیت و صادرات آن شود، گفت: کمتر از 10 میلیون دلار از 6 میلیارد ریال صادرات بخش کشاورزی مربوط به انار است. و حدود یک پنجم صادرات Tuan در زمینه انار.

خیام نکویی با تاکید بر اینکه چالش های فراوان در حوزه انار وظیفه موسسه گیاه پزشکی است، گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا به ازای هر 11 گردشگر ورودی به ایران یک شغل ایجاد می شد. این جشنواره باعث ایجاد ارزش افزوده برای کشاورزی و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان کشاورزی می شود. مدارس شبانه روزی باید در حوزه کشاورزی توسعه یابد.

وی گفت: 4.5 میلیون کارگر کشاورزی با میانگین سنی بالا در کشور وجود دارد که باید برای ارتقای دانش فنی آنها تلاش جدی صورت گیرد. ارتقای سلامت در تولیدات کشاورزی یک ضرورت است، بر این اساس تولید برنج بدون سم با دانش فنی موجود در سطح 100 هکتار در شمال کشور انجام شد و خوشبختانه توسعه یافت و امروز دارای دانش فنی است که امسال به چندین هزار هکتار افزایش خواهد یافت.

وی گفت: برای انار طرح وزارت جهاد کشاورزی مدیریت تلفیقی ارگانیک است و ساوه برای ارتقای کیفیت انار نیازمند مجموعه ای از ذخایر ژنتیکی این محصول است. در حال حاضر 800 ژنوتیپ انار در ایستگاه تحقیقاتی انار ساوه وجود دارد و امروزه پشتوانه مهم تداوم کمی و کیفی انار در وجود بانک‌های ژن و مجموعه‌های ژنتیک زنده است که امیدواریم از آن به خوبی استفاده شود. توسعه یافته.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *