کمبود دارو ناشی از کاهش واردات به دلیل عدم کاهش تعرفه – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بابک نگهداری در خصوص وضعیت دارو در کشور و ضرورت ساماندهی آن با بیان اینکه دارو و ملزومات پزشکی کالایی استراتژیک محسوب می شود، اظهار داشت: عرضه کافی و کیفیت بالا در داروها حتی در بحرانی ترین زمان ها. شرایط به عنوان اولویت اصلی محسوب می شود
وی افزود: در سالهای اخیر شاهد کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در کشور بودهایم که گاهی اوقات بیش از 200 فونت رسید. علاوه بر این، دسترسی به اقلام موجود نیز با هزینه بالایی برای مردم همراه بوده است که در ماه های اخیر افزایش یافته است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس ارائه دارو و ملزومات پزشکی با قیمت مناسب را یکی از مصادیق دستیابی به سیاست های اجتماعی و رفاهی دانست و تصریح کرد: به دلیل برنامه ریزی ضعیف و عدم هماهنگی لازم در خصوص سیاست های پولی، قیمت گذاری دارو و ملزومات پزشکی و همچنین حمایت های لازم از زنجیره تامین، موضوع حمایت مالی و کنترل پرداخت های مستقیم به این معنا که دارو و ملزومات پزشکی به مقدار کافی و معقول در اختیار مصرف کننده قرار گیرد. قیمت ارائه نشده است
بسیاری از کمبودها را در حوزه پزشکی ایجاد کرده است ناشی از عدم تمایل شرکت ها به عرضه دارو به دلیل عدم تحقق وعده ها از جمله کاهش عوارض گمرکی، ارائه خدمات بانکی، قیمت گذاری مناسب و تامین به موقع منابع مالی. وی یادآور شد: نشاط دارو و ملزومات پزشکی در صورت عدم اجرای راهکارهای موثر و فوری برای مقابله با چالش های حوزه دارویی، شاهد تشدید ناکامی ها در این حوزه خواهیم بود.
نگهداری خاطرنشان کرد: کاهش نقدینگی زنجیره تامین ناشی از چالش های موجود ممکن است باعث توقف خطوط تولید شود که بهبود آن زمان بر است.
وی با بیان اینکه توجه به توزیع و مصرف و همچنین تامین دارو و ملزومات پزشکی موجب تداوم دستاوردها و منابع مالی صرف شده در حوزه تامین می شود، تصریح کرد: تامین بهینه دارو و ملزومات پزشکی نیازمند است. توجه به سه حوزه تامین، توزیع و مصرف دارو و ملزومات پزشکی به ویژه از طریق تقویت هماهنگی بین نهادهای ذیربط به ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و برنامه و بودجه. سازمان.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس خاطرنشان کرد: بی انضباطی در تخصیص منابع مالی دارو از سوی دستگاه متولی موجب شده تا شرکت های بیمه نتوانند بخشی از تعهدات خود را به موقع پرداخت کنند و تامین مالی زنجیره تامین را مختل کند.
وی افزود: انضباط در تخصیص منابع ریالی و ارزی کافی به حوزه دارو و ملزومات پزشکی به ویژه تامین منابع مورد نیاز سازمان های بیمه سلامت و ارائه گزارش های دوره ای منظم از وضعیت تامین منابع مذکور و نحوه تخصیص آنها. به نهادها و صندوق های بیمه سلامت و همچنین نحوه هزینه کرد اعتبارات فوق توسط هر یک از نهادها و صندوق های بیمه در شورای اسلامی می تواند نقش مهمی در ایفای نقش نظارتی مجلس و تضمین تداوم منابع مالی در حوزه داشته باشد. از دارو و لوازم پزشکی.
توجه کافی و به موقع به تغییرات قیمت نهاده ها در قیمت گذاری عامل جلوگیری از ایجاد چالش در تولید و عرضه به موقع و متناسب با نیاز بازار دانست و یادآور شد: تسریع در اعطای تسهیلات بانکی به زنجیره تامین اجرای کاهش عوارض گمرکی بر اساس قانون از 4 درصد به 1 درصد برای تقویت نقدینگی زنجیره تامین دارو و ملزومات پزشکی با همکاری بانک مرکزی، گمرک و وزارت بهداشت، درمان و درمان ضروری است. آموزش پزشکی.
وی تاکید کرد: اجرای سازوکارهای لازم برای استفاده منطقی از دارو و ملزومات پزشکی از جمله اجرای دستورالعمل های بالینی با کمک سازمان های بیمه گر می تواند منجر به استفاده منطقی از دارو و ملزومات پزشکی شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در پایان اعلام کرد: تقویت نظارت بر نسخههای پزشکان از طریق ایجاد دستورالعملهای بالینی و استفاده از نسخههای الکترونیکی و بازنگری در قیمتهای نسخهای فرآوردههای درمانی مانند سرم موضوع مهمی است. در مدیریت مصرف دارو و لوازم پزشکی که باید مورد توجه قرار گیرد.
absnews