سالم الخبر: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کمبود دارو نسبت به سال های گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در تشریح وضعیت کمبود دارو در کشور گفت: کمبود دارو نسبت به سال های گذشته به دلیل کاهش عرضه ارز و حرکت اجزای زنجیره کاهش چشمگیری داشته است. . امسال راحت تره شرط تامین دارو، تجهیزات و شیرخشک، تامین ارز و نقدینگی کافی و پایدار است. برای ادامه این امر به همکاری بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه نیاز است و این مراکز همکاری های لازم را انجام داده اند.
وی ادامه داد: در صورت مقایسه، کمبود دارو در کشور ما در حال حاضر بسیار کمتر از کمبود ثبت شده در ایالات متحده آمریکا است.
آل محمدی در خصوص کمبود دارو برای بیماری های روانپزشکی و اعصاب گفت: داروهای بیماری های روانپزشکی و اعصاب کمبودی نداریم، چرا که بیشتر آنها در داخل و گاهی تولید می شوند.
این مشکل ممکن است به صورت موردی رخ دهد، اما اکثر مردم نسبت به مصرف داروهای روانگردان وارداتی حساس هستند. نمونه های وارداتی را برای برخی گروه ها به ویژه جانبازان سیستم عصبی ارائه می دهیم.
آیا مطالبات داروخانه ها از مسئولان بیمه تسویه شده است؟
آل محمدی در خصوص مطالبات داروخانه ها از موسسات بیمه گفت: بیشتر مطالبات داروخانه ها از موسسات بیمه تا پایان فروردین ماه امسال تسویه شد، اما وضعیت مطالبات مراکز درمانی از موسسات بیمه عمیق تر است. انتظار داریم این سازمان ها در تسویه مطالبات به روز باشند اما نسبت به گذشته روند بهتری دارند. نسبت به سال های گذشته و همچنین قبل از اجرای طرح درور، پرداخت های بیمه ای بهتر شده است، یعنی عمق بیمه کاهش یافته اما حجم آن افزایش یافته است.
وی ادامه داد: ما از ریاست جدید سازمان برنامه و بودجه هستیم
این کار انجام شده است و درخواست مساعدت داریم تا اعتبارات مربوط به حوزه سلامت با اولویت بیشتری پرداخت شود. تسهیل پرداخت خسارت مطمئناً منجر به خدمات بهتر می شود.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره پرداخت مطالبات بیمه ای حوزه دارو و تجهیزات گفت: 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد. حدود 60 درصد از این مبلغ به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت. تاکنون 9 هزار میلیارد تومان در اختیار دانشگاه ها قرار گرفته است. بنابراین وضعیت بهتر از آن است که او فکر می کند.
آل محمدی در پاسخ به این سوال که آیا در زمینه ارائه تسهیلات بانکی به شرکت های دارویی پیشرفتی حاصل شده است؟ وی بیان کرد: در چند ماه گذشته در زمینه ارائه تسهیلات بانکی شاهد کاهش وضعیت بوده ایم. در حال مذاکره هستیم و رئیس کل بانک مرکزی نیز در این زمینه قول های مثبتی داد. به امید دستوراتشون
باید برای بانکهای عامل اعمال شود و بانکها نیز باید این رویهها را اجرا کنند، زیرا مشکل اصلی شرکتهای دارویی در حال حاضر کمبود تسهیلات و نقدینگی است.
پاسخگویی به چالش بیماران برای مصرف داروهای تولید داخل
رئیس سازمان غذا و دارو درباره کیفیت داروهای تولید داخل توضیح داد: این باور که داروهای تولید داخل کیفیت لازم را ندارند قابل قبول نیست. در حال حاضر 99 درصد بازار دارویی ما متعلق به تولید داخل است و مورد استفاده مردم قرار می گیرد.
وی افزود: لازم به ذکر است که داروهای تولید داخل با استانداردهای جهانی و داروهای مارک دار مقایسه و تولید می شود. بنابراین اگر اثربخشی یکسانی نداشته باشند مجوز تولید دریافت نمی کنند. اگر برخی از بیماران شناسایی شده با داروهای تولید داخل سازگاری نداشته باشند، ملاحظات ویژه ای برای آنها در نظر گرفته شده و اجازه واردات آنها را می دهیم.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17191/%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A8%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D9%85%D8%AA%D8%B1
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز