ذکر این نکته را ضروری می دانم که موضوع تاثیر احتمالی دوربین های مداربسته آژانس بین المللی اتمی بر انجام عملیات خرابکارانه علیه تاسیسات هسته ای ایران برای دستگاه های امنیتی و قضایی ما بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل بر لزوم بررسی دقیق آسیب دیده تاکید کرده ایم. و دوربین های جدید ما آنقدر ادامه دادیم تا محقق شد.
البته مذاکرات ایران و آژانس بین المللی مهندس اسلامی و رافائل گروسی ربطی به مذاکرات نداشت و در قالب مسائل جاری طرفین به طور معمول پیش رفت، بنابراین این ادعا که ما تحت فشار این کار را انجام دادیم صحت ندارد. .
پس از این؛ گفتگویی با «بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی انجام داده ایم که به شرح زیر است:
اقدام داوطلبانه ایران برای مجوز تعویض این دوربین ها و نصب دوربین های جدید، نه در قالب توافق جدیدی که پس از انعقاد این سه پیش شرط و با وجود عدم ارتباط مستقیم ایران و مذاکرات آژانس با وین صورت گرفته است. به نظر می رسد مذاکرات دست مذاکره کنندگان کشورمان را پر می کند و این موضوع عصر جمعه در نشست کمیسیون مشترک برجام مطرح شد.
این اقدام ایران که با واکنش مثبت چین، روسیه و سازمان ملل همراه بود و حاکی از حسن نیت و جدیت کشورمان در مذاکرات وین بود، عذرخواهی نهایی طرف غربی را برای متهم کردن ایران به عدم جدیت در مذاکرات از بین برد.
از سوی دیگر، سازمان انرژی اتمی به عنوان یک نهاد تخصصی و فنی، تعاملات مستمری را با آژانس در چارچوب پادمانی دارد و این تعاملات نباید شکل سیاسی پیدا کند. آنها ممکن است به طور غیرمستقیم با مذاکرات وین با آژانس مرتبط باشند، اما طبیعتاً چنین ارتباطی وجود ندارد.
در واقع پیوند این دو حوزه تلاشی برای سیاسی کردن یک فرآیند فنی-حقوقی است. در فضای رسانه ای و با هدف عملیات روانی، رسانه های غربی و صهیونیستی تلاش می کنند تعاملات ما با آژانس را سیاسی کنند و متأسفانه روندهایی در داخل آژانس در این زمینه وجود دارد، اما ما اصرار داریم که جنبه های فنی و حقوقی از آن جدا شود. سوالات سیاسی
با توجه به سختگیری ماموران امنیتی در بازرسی دقیق که با رعایت ضوابط قانونی و اخلاقی پس از عملیات خرابکارانه آغاز شد، لازم به توضیح است که این محدودیت ها بی دلیل نبوده و مواردی نیز از سوی بازرسان خارج از تعهدات حرفه ای خود بوده است. . که حساس هستند و ما آژانس را اعلام کردیم.
این مذاکرات در نهایت منجر به اقدام داوطلبانه ایران در صدور مجوز تعویض دوربین های آسیب دیده در اثر خرابکاری هسته ای در مجتمع تسای کرج به آژانس بین المللی انرژی اتمی در روز چهارشنبه ۲۴ آذرماه پس از تحقق سه پیش نیاز کشورمان شد. توسط ایران آغاز شود.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس روز پنجشنبه 25 آذر در یک کنفرانس مطبوعاتی موضع خود را در این خصوص ارائه کرد و با توجه به بحث های صورت گرفته از آغاز روند تعویض دوربین های مذکور خبر داد.
درخواستهای مکرر جمهوری اسلامی ایران از آژانس برای تعویض دوربینهای آسیبدیده مجتمع تسای کرج مشروط به سه پیششرط «بررسیهای قضایی و امنیتی ابعاد خرابکاری»، «محکومیت این گونه خرابکاریها از سوی آژانس» است. و” بررسی فنی-امنیتی دوربین های جدید توسط “ایران قبل از نصب انجام داده بود.”
توجه به این نکته مهم است که ما قبلاً نگفتیم که اجازه تعویض و نصب دوربین را نمیدهیم، بلکه هر سه پیشنیاز را رعایت کردهایم.
اتفاقی که روز پنجشنبه در نشست خبری مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی رخ داد، زمانی که وی برای اولین بار در مصاحبهاش تمام یکی از دوربینها را به نمایش گذاشت و توضیحات مفصلی ارائه کرد، قطعاً تحت تأثیر حساسیتهای ما بوده است و نیاز به شفافسازی نقش غیرمخرب آن بوده است. در یک عملیات خرابکارانه
به گزارش ای بی اس نیوز، در هفتههای اخیر در کنار مذاکرات وین بین نمایندگان ایران و 1+5، مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره موضوعات مهم ادامه داشته است.