سایر موضوعات

کل جنبش احیای نان باید ملی شود



ای بی اس نیوز/مرکزی استاندار مرکزی بیان کرد: نهضت احیای نان کل باید ملی شود و همه کشورها به حضور در این حرکت تشویق شوند اما هنوز بسیاری از مردم استان از این حرکت بی اطلاع هستند که نشان دهنده ضعف ما در عرصه رسانه است.

فرزاد مخلص الائمه 15 خردادماه در مراسم رونمایی از پوستر احیای نعان کامل در استان مرکزی اظهار داشت: اراده بر این است که کار در استان به صورت جمعی انجام شود، مشکلات و مشکلات زیادی در استان وجود دارد و این امر برطرف می شود. ظرفیت ها یکی از علل این مشکل، کار فردی است; بنابراین کار جمعی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در خصوص نهضت احیای نان سبوس دار باید یک حرکت جدی و کار رسانه ای قوی صورت گیرد تا مردم متوجه مضرات نان سفید شوند.

مخلص الائمه افزود: پوسترهایی در این خصوص باید با هماهنگی دبیرخانه نهضت احیای نان کل طراحی و چاپ شود.

وی با تاکید بر صیانت از این طرح گفت: در صورت اجرای طرح رتبه بندی نانوایی های استان، نانوایی ها باید به گونه ای عمل کنند که نانوایی تولید کننده نان سبوس دار بهترین نانوایی باشد.

استاندار مرکزی تاکید کرد: عنوان نان سبوس دار در بحث استفاده شود تا مردم آن را بهتر درک کنند. نان سفید نان مفیدی نیست و نان سبوس دار باید در سفره مردم باشد.

حسن میرزاخانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز گفت: تداوم حرکت کل احیای نان در استان بسیار مهم است، در حال حاضر تنها به یک کارخانه تکیه داریم. همچنین در شرایطی که سایر استان های همجوار نیز نیاز به خرید از این کارخانه دارند و پیشنهاد می شود سایر کارخانه ها نیز به این سیستم مجهز شوند.

وی خاطرنشان کرد: 5 درصد نانوایی های استان باید به این طرح متصل شوند و ظرفیت بیش از آن است و باید شرایط افزایش را فراهم کرد.

میرزاخانی تاکید کرد: مشکل مخمر در کارخانه ها جدی است و این مشکل باید به صورت ویژه و مستمر پیگیری شود.

غلامرضا ملکی مدیرکل غلات و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز گفت: مرمت نان کامل از سال گذشته در استان مرکزی آغاز و جلسات مربوطه برگزار شد. 44 جلسه کاری با 570 ساعت آموزش در مرکز برگزار شد.

وی افزود: هفته ملی نان سبوس دار از امروز آغاز شده و جمعه آینده همایش ملی آن با حضور کارشناسان، صاحب نظران و مسئولان کشوری برگزار می شود و برنامه های خوبی برای این برنامه تدارک دیده شده است.

ملکی گفت: رتبه بندی و رتبه بندی نانوایی ها آغاز شده و در این راستا سایتی طراحی شده که نظرسنجی در سطح نانوایی انجام می دهد.

علی مرادیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: بحث اصلاح سبوس آرد فرآیندی بود که از اسفند 1396 آغاز شد و درخواستی به شورای ایمنی غذای استان ارسال شد. این درخواست در تاریخ 25 آوریل 2018 در شورای امنیت غذایی استان در خصوص اصلاح سبوس آرد مطرح شد.

وی ادامه داد: در سال 2018 و 2019 این کار به خوبی انجام شد. در سال 1400 به دلیل خشکسالی و کمبود بارندگی، کیفیت گندم استان کاهش یافت، اما البته همچنان سعی در رعایت استاندارد داشتند.

علی مرادیان گفت: در دانه و پوسته گندم مواد مغذی، پروتئین ها، املاح و ویتامین ها وجود دارد که برای هضم بهتر نان و عملکرد دستگاه گوارش موثر است، این در حالی است که نان سفید به دلیل داشتن سبوس زیاد عملاً برای دستگاه گوارش مشکل ایجاد می کند. در ایران یکی از شایع ترین سرطان ها سرطان دستگاه گوارش است و استفاده از نان سفید این مشکل را تشدید می کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا