جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

کلیه امتیازات تعیین واگذاری قانونی سرزمین های ملی اشغالی

همانطور که گفته شد فلسفه این قانون جلوگیری از تصرف مناطق زیست محیطی توسط جنگل خواران و در نتیجه تغییر غیرمجاز و ظالمانه استفاده از این مواهب الهی به منظور جلوگیری از مصرف جنگل ها، ساخت و ساز در اراضی منابع طبیعی است. ، و تعرض به گنج.

با وجود ملی شدن مراتع در سال 1341، به دلیل عدم تعیین حریم اراضی و نامشخص بودن محدوده و شکاف اراضی ملی تا سال های اخیر و همچنین عدم نظارت و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی، برخی از این اراضی توسط مردم بازپس گیری شد.

تصرف جمعیت ها در اراضی ملی که عمدتاً ناشی از ناآگاهی از ملیت اراضی بوده است را می توان به 2 دسته تقسیم کرد: دسته اول تغییر اساسی کاربری اراضی و از بین رفتن کامل پوشش گیاهی با ساخت و ساز ساختمان ها. و عمارت ها و مقوله دیگر تبدیل اراضی ملی به اراضی کشاورزی و کشاورزی با جایگزینی درختان مولد به جای پوشش گیاهی خودرویی و بوته های بیابانی است که با وجود تخریب مراتع، پوشش دیگری جایگزین آن شده و خسارتی به طبیعت وارد نشده است. منابع

بدیهی است که در مورد هر دو نوع تصرف اراضی ملی نمی توان و نباید یک حکم صادر کرد و به عبارت دیگر حتی اگر تخریب اعیان و بناهای ایجاد شده در اراضی ملی به احیای منابع طبیعی کمک کند، راه حل تخریب اراضی ملی است. درخت بدون شک مؤثر نیست، مقصود را برآورده نمی کند، به ویژه اینکه این تصرفات عمدتاً پس از اخذ مجوزهایی مانند مجوز بهره برداری از منابع آب زیرزمینی صورت می گیرد و طبق قاعده قانونی که اشعار دارند «مجوز در شیء نیز در لوازم آن مجوز است» برای افراد این فرضیه. نتیجه گیری شد که این اراضی استثنا هستند و ملی نیستند.

این تبصره قادر به توجیه تصرفات گذشته و تجویز تصرف اراضی ملی در آینده نیست – زیرا با توجه به صدور سند تحدید بیش از 99 درصد اراضی ملی و احراز مالکیت منابع طبیعی کشور، سازمان مدیریت منابع طبیعی و حوضه های آبخیز، تصرف این اراضی امکان پذیر نیست – اما نگارنده معتقد است بسته به مصالح و مقتضیات باید راهکار مناسبی برای تعیین وضعیت حقوقی تملک و باغات ایجاد شده در اراضی منابع طبیعی اخیر اتخاذ شود. سالها، زیرا خلع ید متصرفین عواقب زیادی دارد که در ادامه به بررسی مختصری از برخی از این عواقب خواهیم پرداخت:

1- پیامدهای سیاسی و اجتماعی: اکثر اراضی ملی تبدیل شده به اراضی کشاورزی و نباتی بیش از چندین دهه است که در تصرف شخصی بوده و خلع ید آنها پس از سالها باعث ایجاد حس مالکیت کاذب در بین مردم شده است. منجر به نارضایتی و تنش های اجتماعی خواهد شد.

2- پیامدهای اقتصادی: متصرفین اراضی ملی که باغداری و کشاورزی را در قلمرو منابع طبیعی آغاز کردند، نه تنها پوشش گیاهی را از بین نبردند، بلکه به اصلاح آن پرداختند و با تولید محصولات کشاورزی گاه استراتژیک و انحصاری، اساس جهش تولید را ایجاد کردند. آنها اشتغال، امنیت غذایی و توسعه پایدار را تضمین کرده اند که نقش موثری در توسعه صادرات دارد و تخریب و رفع تصرف این اراضی ضربه مهلکی به تولید در این بخش استراتژیک وارد می کند.

3- پیامدهای اجتماعی: رهبر معظم انقلاب اسلامی در مقام یک فقیه همواره بر ضرورت امید آفرینی تاکید داشته اند و خلع ید برخی کشاورزان خلاف این راهبرد اساسی است و در ناامیدی بیشتر موج عظیمی از مردم به راه افتاده است. بیکاری و مهاجرت اجباری روستاییان به شهرها. و افزایش حاشیه نشینی می تواند منجر به فقر و بزهکاری شود.

بر این اساس قانونگذار در قانون «اصلاح ماده 34 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع و الحاق چند تبصره» مصوب 7/3/1373، این اراضی را که تا 1365 تملک و تبدیل به باغ یا طرحهای آبزیان یا آبزی پروری با نظر کمیسیونی مرکب از جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و استانداری واگذار یا فروخته شود.

همانطور که گفته شد، این آیین نامه مهلتی سه ساله برای مالکان داخلی برای طرح دعوای پرداخت اجاره بها یا قیمت تعیین شده تعیین کرده و زمین به آنها واگذار یا فروخته می شود. اما به دلیل عدم آگاهی عمومی از این قانون استقبال خوبی نشد.

با توجه به عدم امکان خلع ید کشاورزان و باغداران از صدها هزار هکتار از اراضی ملی به دلایل فوق و انقضای فرصت قانونی واگذاری یا فروش زمین به متصرفین و همچنین ممنوعیت فروش اراضی ملی و دولتی زمین ها بر اساس تبصره 2 ماده 9 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی مصوب 1398/04/23 لازم است قانونگذار با تصویب قانون یا اصلاح، بازنگری و احیای ماده 34 قانون مزبور. قانون، شرایط فروش و واگذاری قطعی اراضی ملی که در سالهای اخیر تصرف و به باغ یا زراعت آبی تبدیل شده است و ثانیاً کشت و زرع طی سالیان متمادی و در حال حاضر برای ایجاد امید و ایجاد انگیزه در مردم تداوم داشته است. رونق کشاورزی و باغداری، توسعه صادرات و به نوعی تولید دارایی.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *