فروش گوشت گاو و بز به جای گوشت گوسفند نر
مدیرعامل شرکت تامین دام سبک ملی گفت: بیشتر گوشتی که در حال حاضر در بازار به فروش می رسد، گوشت دام نر پرواربندی نیست، بلکه گوشت دام ماده و بز است و اتفاقی که این وسط می افتد این است که حیوانات ماده به قیمت حیوانات نر در بازار فروخته می شود.» آنها آن را انجام می دهند.
افشین صدر دادرس در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این سوال که گفته می شود دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز در هفته های اخیر افزایش قیمت دام زنده است و آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ وی بیان کرد: این موضوع صحت ندارد و قیمت دام زنده آنقدر افزایش نیافته است که قیمت گوشت را به این شکل تحت تاثیر قرار دهد.
مدیرعامل یک شرکت عرضه کننده دام به سبک ملی گفت: شاهد این مدعا تجمع گاوهای نر در گاوداری هاست. اگر سری به بازارهای عرضه دام بزنید متوجه می شوید کسانی که قصد خرید دام دارند عمدتا به دنبال دام ماده هستند و دام نر به دلیل قیمت بالاتر نسبت به دام ماده خریداری نمی شود.
وی ادامه داد: چون دامداران نمی توانند دام های خود را بفروشند، ضرر می کنند.
وی با بیان اینکه قیمت دام زنده نر کیلویی 68 تا 72 هزار تومان است، گفت: بیشتر گوشتی که در حال حاضر در بازار به فروش می رسد، گوشت گاو نر نیست، بلکه گوشت دام ماده و بز است. قیمت هر کیلو گوشت گوسفند ماده بین 35 تا 45 هزار تومان است و اتفاقی که این وسط می افتد این است که ماده ها به قیمت نر در بازار به فروش می رسند.
به گفته این فعال صنعت دامپروری، حیوانات نر مزیت کشتن ماده ها را ندارند. به عنوان مثال اگر دام نر کیلویی 70 هزار تومان خریداری شود، گوشت آن باید با قیمتی حدود 170 هزار تومان به دست مصرف کننده برسد. اما برخی دام ماده را کیلویی 35-45 هزار تومان می خرند و گوشت او را کیلویی 170 هزار تومان می فروشند و سود بیشتری می برند.
قاضی در پایان گفت: تشخیص گوشت نر و ماده برای مصرف کننده آسان نیست. مصرف کننده وقتی گوشت را می خرد و دیر پخته می شود، باید بداند که گوشت گوسفند کهنه است. یا اینکه برخی گوشت بز را به بازار آورده اند و به قیمت بره نر می فروشند در حالی که قیمت بز زنده کیلویی 25-30 هزار تومان است. اگر مصرف کننده گوشتی به نام گوشت گوسفند بخرد، اما متوجه شود که گوشت هنگام پخت بوی بدی می دهد، باید بداند که گوشت بز خریده است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی کشور گفت: چون قیمت نهاده ها بالاست و توان مالی دامداران ضعیف شده است و بعد از حذف ارز ترجیحی قول حمایت از دامداران داده نشده است، آنها نیز به دنبال آن هستند. گاوهای ماده خود را برداشته و بفروشند.
انتهای پیام