پیش از این یکی از کارشناسان چای علت اصلی نارضایتی چایکاران مازندرانی را به ای بی اس نیوز گفته بود که از 1000 متر مربع باغ چای در کل فصل بهره برداری در بهترین حالت می توان 20 میلیون تومان درآمد داشت. اما قیمت این زمین حتی در دورترین روستای منطقه بیش از یک میلیارد تومان است. بنابراین، کشاورز از ثمره کار خود ناراضی است.
امینی خواه با اشاره به اینکه امسال کشاورزان با مشکلات زیادی مواجه هستند و کشاورزی به دلیل چالش های فراوان دیگر سودی ندارد، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه کشاورزان شمال مزارع و باغ های خود را به حراج می گذارند و سرمایه خود را با حداقل سود بانکی در بانک ها سرمایه گذاری می کنند. آنها بهتر از کشاورزی با این همه سختی خواهند داشت.
فیض الله امینی خواه در گفت وگو با ای بی اس نیوز، تفاوت قیمت ارز در این 45 روز را برجسته کرد و گفت: دلار در پایان شهریور حدود 29 هزار تومان بود اما امروز به 37 هزار تومان رسیده و تورم در جامعه افزایش یافته است. آیا این تفاوت ها بر تقاضای چایکاران خواهد افزود؟
کیومت نعیمایی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، میزان چای خریداری شده در سال جاری از باغداران شهرستان تنکابن را 26 میلیارد و 300 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: از این میزان تنها یک میلیارد و 300 میلیون تومان باقی مانده است که به عنوان مطالبات و 25 میلیارد دیگر نیز تسویه شده است.
با این حال مطالبات چایکاران تنکابن را از رئیس اداره چای شهرستان جویا شدیم و علت دیرکرد پرداخت را جویا شدیم.
رئیس اداره چای تنکابن با بیان اینکه از مجموع 7 کارخانه تحت پوشش این اداره کل، 4 کارخانه تمامی بدهی خود را پرداخت کرده اند، گفت: آخرین خرید برگ چای در سال جاری 19 آبان بوده و طبق قرارداد، کارخانه داران حداقل 2 ماه پس از آخرین خرید برگ سبز فرصت دارند حق امتیاز چایکار را پرداخت کنند اما این مدت هنوز به پایان نرسیده است.
این باغدار تنکبانی با گلایه از اینکه فعالیت کشاورزی فقط به سود بازرگانان است، می افزاید: قیمت پرتقال کیلویی از باغدار 5 هزار تومان تخمین زده می شود، اما همین محصول در بازار تهران بیش از 40 هزار تومان است فروش در راه است. . مسئولان به دنبال حل این هستند که کدام مشکل مهمتر از این چالش است.
در همین رابطه یکی از چایکاران شهرستان تنکابن که آخرین برداشت برگ سبز را از باغ چای خود در اواخر شهریور ماه به کارخانه آورده است، می گوید: 20 روز از آذرماه گذشته هنوز درخواست های من نشده است. اخذ شده.
در مورد محصول پرطرفدار چای، نکته قابل توجه میزان و گسترش کشت این محصول در کشور است. چای مازندران تنها در شهرهای عباس آباد با حدود 25 هکتار، تنکابن با حدود 1100 هکتار و رامسر با حدود 1200 هکتار که همگی در غرب استان واقع شده اند و بیشتر زمین های چایکاری کشور تولید می شود. در استان گیلان قرار دارند.
انتهای پیام
وی میزان تولید و خرید برگ سبز چای ممتاز در سال جاری را نسبت به همین نسبت در سال گذشته اعلام کرد و با اشاره به قیمت برگ چای گفت: یک کیلو برگ چای سبز درجه یک 9200 تومان و دوم برگ سبز چای سبز نیز امسال به قیمت 7100 تومان از کشاورزان خریداری شد.
چای نیز از این قاعده مستثنی نیست، اگرچه این محصول با قیمت تضمینی از چایکاران خریداری می شود، اما پرداخت مطالبات چایکاران و همچنین مشکلات تورمی که این گروه ها به آن اشاره می کنند، از یک سو می تواند باعث دلسردی برای چایکاران شود. کشاورزان و از سوی دیگر منجر به کاهش سطح مزارع چای باقی مانده در کشور می شود.
ای بی اس نیوز/مازندران کشاورزان مازندرانی در شرایط سخت اقتصادی که با مشکلات تورمی ناشی از افزایش قیمت ارز دست و پنجه نرم می کنند. فروش محصولات کشاورزی نتوانست خواسته ها و انتظارات آنها را برآورده کند. این موضوع حتی باعث خشم چایکاران شده است، زیرا محصولات آنها در معرض خطر خرید تضمینی دولت قرار دارند زیرا هنوز مطالبات آنها به طور کامل پرداخت نشده است.
وی گفت: کارخانه دار چای ممتاز را کیلویی 9 هزار تومان از کشاورز می خرد و حداقل 150 هزار تومان می فروشد. پایین ترین قیمت چای با کیفیت پایین از کیلویی 90000 تومان شروع می شود.
وی از پرداخت مطالبات تا پایان آذرماه و در نهایت اوایل دی ماه امسال خبر داد و گفت: پرداخت چای امسال نسبت به سال های گذشته بسیار بهتر بوده و حتی در برخی موارد بلافاصله پس از اخذ وجه پرداختی انجام شده است. چای. برگ از صاحبان کارخانه
طبق آمار 90 درصد مزارع چای کشور در استان گیلان و 10 درصد در مازندران قرار دارد. مجموع سطح زیر کشت مزارع چای حدود 26000 هکتار است که در مساحتی به طول 203 کیلومتر و عرض 90 کیلومتر از مرکز گیلان در منطقه فومنات تا غرب مازندران در شهرستان کلارآباد امتداد دارد. به طور نامنظم و جدا، با فواصل کوچک و بزرگ، دور و نزدیک. حدود 30 درصد باغ ها در دشت و بقیه در کوهپایه ها قرار دارند و بیش از 60 هزار نفر در صنعت چای کشور مشغول به کار هستند.
نعیمی از برداشت 3 هزار و 184 تن برگ سبز چای در سال جاری از کشاورزان تنکبانی خبر داد و یادآور شد: از آنجایی که پرداختی های امسال با تخفیف بالایی همراه بود کشاورزان پیگیر مطالبات خود بودند اما از آنجایی که چای خرید تضمینی است جای نگرانی و معوقه نیست. بدهی ها به زودی پرداخت می شود
برکسی پوشیده نیست که کشاورزی در شرایط کنونی مازندران به دلیل چالش های فراوان کاری طاقت فرسا و کم درآمد است، اما صرف نظر از مسائل مربوط به این حوزه از جمله خشکسالی و تهیه سموم و کود و …. ; یکی دلالی و دیگری تورم.
رئیس اداره چای همچنین از کاهش 14 درصدی برداشت برگ سبز چای نسبت به سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: بارندگی در فروردین و فروردین و خشکسالی متعاقب آن باعث کاهش میزان برداشت شد.