کسب و کارهای دانش بنیان امروزی توانایی حل مشکلات بزرگ ملی را دارند
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه صندوق نوآوری توانایی تعریف ابزارهای نوین برای توسعه فعالیت های کسب و کار دانش بنیان را دارد، گفت: در تمام استان های کشور بنگاه های دانش بنیان و سایر مولفه های نوآوری هستند. اکوسیستم بسیار خوب توسعه یافته است و امروزه قادر به حل مشکلات بزرگ ملی هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، امروز در جریان بازدید دکتر محمدصادق خیاطیان از ناحیه نوآوری شریف در دیدار مشترک با رئیس دانشگاه صنعتی شریف، رئیس پارک علم و فناوری این دانشگاه و همچنین رئیس پژوهشگاه و فناوری شریف صندوق، به بحث و بررسی راهکارهای توسعه کسب و کار و جهش در تولید شرکت های دانش بنیان مستقر. در حوزه نوآوری شریف بحث شد.
خیاطیان ضمن ابراز خرسندی از دستاوردها و توانمندی های بنگاه های دانش بنیان و فناور مستقر در منطقه نوآوری شریف گفت: امروز منطقه نوآوری شریف به اکوسیستمی نمونه در کشور تبدیل شده است. دستاوردها و اقدامات انجام شده طی دو دهه گذشته در این مرکز، منطقه نوآوری شریف را به مرکزی تبدیل کرده است که می تواند الگویی برای سایر بخش ها و اکوسیستم های نوآوری کشور باشد.
وی افزود: به نظر می رسد الگوی فعالیت ها و کارهای منطقه نوآوری شریف باید به سایر بخش های نوآوری کشور نیز تعمیم یابد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین گفت: یکی از موضوعات مهم ما در حوزه برنامه ریزی فناوری، شناخت تنوع پارک های علم و فناوری است. با توجه به رشد روزافزون اکوسیستم نوآوری کشور، یک مدل از پارک های علم و فناوری دیگر پاسخگوی نیازهای اکوسیستم فناوری کشور نیست و باید برای ایجاد مدل های مختلف علم و فناوری پارک ها با کارکردهای مختلف برنامه ریزی کنیم.
دکتر خیاطیان با اشاره به اینکه امروزه اکوسیستم نوآوری در تمامی استان های کشور شاهد رشد بسیار چشمگیری بوده است، گفت: در تمامی استان های کشور بنگاه های دانش بنیان و سایر اجزای اکوسیستم نوآوری دارای رشد بسیار چشمگیری بوده است. بسیار خوب توسعه یافته و امروز ظرفیت حل مشکلات بزرگ ملی را پیدا کرده اند.
وی افزود: رویدادها و برنامه های دانشجویی در دانشگاه ها به ویژه دانشگاه صنعتی شریف علاوه بر خروجی ها و ثمرات فراوانی که دارد، همچنان می تواند ایده ها و خلاقیت های نوآورانه دانشجویان را به بدنه اکوسیستم نوآوری کشور پیوند دهد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، رکن و محور اصلی اکوسیستم نوآوری در هر کشوری را نیروی انسانی آن کشور دانست و گفت: اگر نیروی کار تحصیل کرده و کارآمد وجود نداشته باشد، فناوری واقعاً توسعه نخواهد یافت. بنابراین تمام تلاش ما باید در جهت تربیت نیروی انسانی خلاق، کارآمد و متعهد باشد که بتواند نقش خود را در توسعه فناوری کشور ایفا کند.
خیاطیان با اشاره به تلاش های صندوق نوآوری و شکوفایی در چند سال گذشته برای ارائه ابزارهای مختلف تامین مالی فناوری با همکاری سایر فعالان اکوسیستم، گفت: ابزارهای جدید مختلفی را نیز در این مدت طراحی کرده ایم. علاوه بر این با مشارکت خوب شبکه بانکی کشور توانستیم بخش بزرگی از فرآیند تامین مالی را تسهیل کنیم. رساندن منابع بانکی به شرکت ها نیز یکی از ماموریت های ما است و از سوی دیگر بازار سرمایه و بریدن اقتصاد مردمی در حوزه دانش، استفاده از سرمایه گذاری جمعی است که در این زمینه جلسات خوبی با رئیس سازمان داشتیم. سازمان بورس
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی توانایی تعریف ابزارهای جدید برای توسعه کسب و کارهای دانش بنیان را دارد، گفت: شرکت ها می توانند به صندوق بگویند که به چه ابزاری نیاز دارند تا بر اساس نیاز آنها تعریف کنیم. از سوی دیگر، برنامه ما دور شدن از منابع دولتی و ارتقای بازیگران متعدد در اکوسیستم تامین مالی است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به ورود شرکت های بزرگ به حوزه حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان نیز ظرفیت های خوبی را برای این شرکت های بزرگ ایجاد کرده تا ظرفیت های خود را به میدان بیاورند. توسعه اقتصاد دانش بنیان
خیاطیان در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز به نوبه خود در شکل گیری منطقه نوآوری شریف نقش داشته است، گفت: به عنوان مثال در برج فناوری طرشت حدود 80 بنگاه دانش بنیان و فناوری محور وجود دارد. در آنجا واقع شده اند. در مجموع 16 شرکت برای راه اندازی این برج 30 میلیارد تومان در خط اعتباری صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کردند.
خیاطیان همچنین تامین ردیف اعتباری برای صندوق پژوهش و فناوری شریف را از دیگر اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و گفت: صندوق دانشگاه یکی از بازیگران حوزه نوآوری شریف است که سرمایه اولیه آن است. 130 میلیارد تومان و خط اعتباری 54 میلیارد تومانی و 75 میلیارد تومانی هم داریم که میلیاردها تومان از جعاله به این صندوق تسهیلات اعطا کرده ایم.
ما باید راه را برای ایده پردازی دانش آموزان هموار کنیم
در ادامه این نشست دکتر رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه این دانشگاه هم اکنون یکی از مراجع علمی کشور و رتبه برتر کشور است و در بسیاری از مجامع علمی کشور شهرت دارد، گفت: . جهان، اضافه کرد: دانشگاه شریف اکنون مکان بسیار خوبی است. بسیاری از سیاستمداران منطقه دانشگاه شریف را می شناسند و این تنها با سرمایه گذاری جمهوری اسلامی و تلاش دانشجویان و اساتید صورت گرفت. حفظ این مرکز نیز ضروری است و با دید صحیح می توان آن را حفظ کرد.
جلیلی گفت: فرسودگی قوانین و تجهیزات بوروکراتیک مانع از ایده پردازی دانش آموزان می شود و آنها را از ماندن و راه اندازی ایده های فناورانه خود در داخل کشور منصرف می کند، بنابراین باید تلاش کنیم راه را برای ایده های آنها هموار کنیم.
حمایت از صندوق نوآوری صندوق پژوهش و فناوری شریف
در این دیدار دکتر سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با بیان اینکه این صندوق در چند سال گذشته تلاش کرده تا در کنار اکوسیستم نوآوری شریف باشد، گفت: طی چند سال گذشته، صندوق نوآوری حمایت های مختلفی را از سوی صندوق تحقیقات و فناوری شریف انجام داده است، که این صندوق به عنوان نیروی محرکه پشتوانه مالی پروژه ها در منطقه نوآوری شریف فعالیت می کند. البته نباید فراموش کرد که امروزه نیاز به کسب و کارهای دانش بنیان در منطقه نوآوری شریف افزایش یافته است و در این راستا صندوق نوآوری و شکوفایی با ابزارهای خود به صورت مستقیم از این مشاغل حمایت می کند. به عنوان مثال یکی از شرکت های دانش بنیان در اکوسیستم نوآوری شریف تاکنون بیش از 50 میلیارد تومان از صندوق نوآوری دریافت کرده است.
ملک فر در ادامه ابراز امیدواری کرد که روند همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با منطقه نوآوری شریف بیش از پیش توسعه یابد و شاهد اتفاقات خوبی در راستای توسعه اکوسیستم نوآوری باشیم.
برگزاری سالانه 100 رویداد در حوزه نوآوری در دانشگاه شریف
در این دیدار بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری شریف نیز با بیان اینکه دانشگاه شریف در زمینه فراهم کردن زمینه های توسعه نوآوری دارای سابقه طولانی و ممتازی است، گفت: در بسیاری از ساختارهایی که تاکنون ایجاد شده است. گسترده برای توسعه فناوری در کشور، دانشگاه شریف جزو اولین ها بود. به عنوان مثال پارک علم و فناوری شریف یکی از اولین مراکزی بود که در اوایل دهه هشتاد تأسیس شد. صندوق پژوهش و فناوری شریف نیز در سال 1387 به عنوان سومین صندوق پژوهش و فناوری کشور تأسیس شد. مجتمع فناوری شریف نیز در سال 1392 تاسیس شد و به اکوسیستم نوآوری خدمات ارائه کرد. شتابدهنده شریف اولین شتابدهنده دانشگاهی هم بود.
وی گفت: همه این ساختارها منطقه نوآوری شریف را ایجاد کرده است که امروز جایگاه خود را در اکوسیستم نوآوری کشور باز کرده است. برج فناوری طرشت نیز بدون بودجه دولتی در پارک علم و فناوری کشور شکل گرفت.
مدیر پارک علم و فناوری شریف با اشاره به اینکه زندگی عادی در این پارک جریان دارد، گفت: در واقع پارک علم و فناوری شریف مانند سایر پارک های علم و فناوری مرز خود را با فضای شهری مشخص نکرده و مشخص نشده است. از آن جدا شده است. این مشکل ظرفیت ها، فرصت ها و البته محدودیت هایی را برای پارک ایجاد کرده است.
طالبی افزود: دانشگاه شریف از دهه گذشته تاکنون توانسته نقطه اتصال خوبی بین دانشجویان و اکوسیستم نوآوری باشد. از جمله می توان به برگزاری 100 رویداد در حوزه نوآوری در دانشگاه شریف اشاره کرد. در این رویدادها بیش از 26000 ساعت دوره آموزشی و کارگاه های مختلف تعریف شده است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به فعالیت شتاب دهنده شریف، اولویت اصلی این شتاب دهنده را مقابله با مشکل ایده پردازی دانشجویان و کمک به ایده پردازی دانست و یادآور شد: استفاده از شبکه سرمایه گذار نیز از دیگر برنامه های شتاب دهنده شریف است. در طول دهه گذشته، شتابدهنده شریف 167 تیم فناوری را پذیرفته است و حدود 25 درصد از آنها با موفقیت سرمایه جذب کرده اند.
تامین مالی کسب و کارهای کوچک دانش بنیان بازدهی بسیار مطلوب و چشمگیری دارد
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در ادامه این نشست سادات رسول، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری شریف با اشاره به اینکه با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و شریف، کارهای پربار بسیاری انجام شده است، گفت: صندوق تحقیقات و فناوری. : یکی از مهمترین کارها شکل گیری مجموعه برج فناوری طرش بود که صندوق نوآوری مجموعه ویژه ای را برای آن طراحی کرد.
وی با بیان اینکه امروزه نیاز به حمایت از کسب و کارهای کوچک دانش بنیان و تیم های دانش بنیان بیشتر است، گفت: تامین مالی کسب و کارهای کوچک دانش بنیان اگرچه زمان بر و در واقع سخت تر و پرهزینه تر است، اما در درازمدت می تواند داشته باشد. بازدهی بسیار مطلوب و چشمگیر در افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی.
انتهای پیام