برای اولین بار دانش فنی مورد نیاز برای بدست آوردن فلزات گرانبها از کاتالیزورهای فرسوده خودرو در سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران گردآوری شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محققان سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران توانستند فلزات گرانبهای پالادیوم، پلاتین و رودیوم موجود در کاتالیزورهای مستعمل خودروها را به روشی جدید بازیافت کنند و دانش خود را تجمیع کنند.
کاتالیزورها مبدلهایی هستند که در اگزوز خودرو استفاده میشوند و قادرند گازهای خروجی موتور خودرو را تصفیه کرده و آنها را به گازهای بیضرر تبدیل کنند. این کاتالیزورها از یک پایه سرامیکی تشکیل شده اند که بر روی آن فلزات پالادیوم، پلاتین و رودیم پخش می شود و عموماً عمر مفیدی در حدود 40000 تا 80000 کیلومتر کارکرد خودرو دارند و یکی از منابع اصلی و بازیافت قابل توجه فلزات گروه پلاتین را تشکیل می دهند. .
در حال حاضر به دلیل عدم دسترسی به دانش فنی در مقیاس صنعتی یا نیمه صنعتی، امکان بازیافت این فلزات از کاتالیست های مستعمل خودرو در ایران وجود ندارد و باید برای بازیافت به خارج از کشور فرستاده شوند. با توجه به واردات این فلزات از یک سو و اعمال تحریم های ظالمانه علیه کشورمان از سوی دیگر، کسب دانش فنی لازم برای بازیافت این عناصر در داخل کشور گام بزرگی در جهت خودکفایی خواهد بود. در این منطقه. عناصر کمیاب که مانع از خروج مقادیر زیادی ارز خارجی می شود که از کشور نیز وارد می شود.
محققان سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران پس از بازیافت موفقیت آمیز این نوع کاتالیزورها، دانش فنی بازیافت فلزات پالادیوم، پلاتین و رودیم از کاتالیزورهای مستعمل خودرو را در مقیاس نیمه صنعتی پیدا کرده و آماده انتقال به مقامات کشوری هستند. . صنعت، به ویژه صنعت خودروسازی کشور.
درصد خلوص عناصر استخراج شده از این نوع کاتالیست های مستعمل نه تنها با نمونه های شرکت های مطرح در زمینه بازیافت در جهان برابری می کند، بلکه دارای مزایای دیگری از جمله عدم تولید فاضلاب و سازگاری با محیط زیست. علاوه بر این، هزینه بازیافت داخلی هر کیلوگرم کاتالیزور مصرف شده بسیار کمتر از قیمت مشابه در خارج از کشور است و به لطف این روش میتوان مقادیر قابل توجهی آلومینا، منیزیم و سریم را تحت عنوان محصول خود به فروش رساند. برخی از محصولات
بر اساس اعلام سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران، در این راستا، تدوین دانش فنی بازیافت فلزات گرانبها پالادیوم، پلاتین و نقره از کاتالیزورهای مصرف شده صنایع پالایشی و پتروشیمی نیز در حال انجام است که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد. در دسترس.
انتهای پیام