آغاز واکنش آسیا به افزایش قیمت نفت
واردات نفت به آسیا در ماه سپتامبر برای دومین ماه متوالی به دلیل نگهداری پالایشگاه ها و افزایش قیمت کاهش یافت.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس داده های جمع آوری شده توسط LSEG، آسیا در ماه سپتامبر 24.95 میلیون بشکه در روز نفت وارد کرده است که نسبت به 25.22 میلیون بشکه در ماه اوت کاهش داشته است. میزان واردات ماه سپتامبر نیز حدود سه میلیون بشکه در روز بود که کمتر از واردات 27.92 میلیون بشکه در روز در ماه جولای بود که بالاترین رکورد واردات ماهانه در این منطقه در سال 2023 تاکنون است.
بر اساس داده های LSEG، واردات آسیایی در ماه های آگوست و سپتامبر کمترین واردات ماهانه از ابتدای سال 2023 بوده است. دو دلیل اصلی این کاهش واردات، تعمیرات فصلی پالایشگاه است که از سپتامبر آغاز شده و تا اکتبر ادامه دارد. پالایشگاه ها معمولاً نرخ بهره برداری از ظرفیت تولید را قبل از تعمیر و نگهداری منظم افزایش می دهند تا محصولات را ذخیره کنند، اما سپس خرید نفت خود را در طول دوره نگهداری کاهش می دهند.
یکی دیگر از دلایل کاهش واردات نفت در ماه سپتامبر، احتمالاً افزایش قیمت نفت است که از ژوئیه تحت تأثیر کاهش مازاد عرضه از عربستان سعودی شتاب گرفت. نفت خام برنت از 71.57 دلار در هر بشکه در 28 ژوئن به 97.69 دلار در 28 سپتامبر رسید که 36.5 درصد افزایش داشت.
کاهش واردات نفت به آسیا در ماه سپتامبر ممکن است تنها آغاز پاسخ تقاضا به افزایش قیمت نفت باشد، زیرا محموله هایی که ماه گذشته وارد شده بودند احتمالاً در ماه ژوئیه، درست قبل از شروع افزایش اخیر قیمت نفت، خریداری شده اند. افزایش قیمت نفت احتمالاً منجر به کاهش واردات در سه ماهه چهارم سال جاری می شود، به ویژه اینکه افزایش قیمت خرده فروشی سوخت هایی مانند گازوئیل و بنزین به دلیل حاشیه سود بالای محصولات پالایش شده بیشتر از قیمت نفت خام بوده است. . سوخت و تقویت دلار آمریکا.
نماینده چینی
چین عامل ناشناخته بزرگی است که بر تقاضای نفت در آسیا تأثیر می گذارد. زمانی که قیمت ها پایین تر بود، این کشور مقدار زیادی نفت ذخیره می کرد. بر اساس محاسبات بر اساس داده های رسمی، چین در ماه اوت حدود 1.32 میلیون بشکه در روز به ذخایر نفتی تجاری یا استراتژیک خود اضافه کرد. چین در هشت ماهه نخست سال جاری حدود 810 هزار بشکه در روز یا در مجموع حدود 197 میلیون بشکه به ذخایر خود افزود.
این کشور حجم نفت خام وارداتی یا برداشت شده از ذخایر استراتژیک و تجاری را فاش نمی کند، اما می توان با کسر مقدار نفت خام فرآوری شده از کل نفت موجود از طریق واردات و تولید داخلی، تخمین زد. بر اساس داده های LSEG، چین در ماه سپتامبر 11.53 میلیون بشکه در روز وارد کرد، در مقایسه با 12.49 میلیون بشکه در روز در ماه اوت.
ذخایر بالای نفت انباشته شده تا سال 2023 به پالایشگاه های چینی این امکان را داده است که واردات را کاهش دهند و در عین حال صادرات سوخت را افزایش دهند تا از حاشیه سود بیشتر محصولاتی مانند گازوئیل استفاده کنند. آنچه واضح است این است که چین در تلاش است تا واردات نفت ارزانتر خود از روسیه و ایران را به حداکثر برساند و در عین حال مصرف نفت گرانتر از عربستان را به حداقل برساند.
روسیه بزرگترین صادرکننده نفت به چین در ماه سپتامبر بود که 1.81 میلیون بشکه در روز عرضه کرد که بالاتر از عربستان سعودی 1.44 میلیون بشکه در روز است.
هند، دومین واردکننده بزرگ نفت آسیا پس از چین، واردات نفت روسیه را با واردات 1.53 میلیون بشکه در روز در ماه سپتامبر افزایش می دهد. افزایش واردات از روسیه، علیرغم کاهش تخفیف در فروش نفت این کشور، در حدود چهار تا پنج دلار در هر بشکه است در حالی که در ماه گذشته پنج تا شش دلار بوده است.
به گزارش رویترز، سوال اصلی این است که افزایش قیمت اخیر چقدر بر تقاضای نفت آسیا در سه ماهه چهارم تاثیر خواهد گذاشت. افزایش قیمت سوخت احتمالاً به تورم دامن میزند و بانکهای مرکزی میتوانند افزایش نرخهای بهره را از سر بگیرند یا هرگونه کاهش را به تاخیر بیاندازند که به طور بالقوه به اعتماد مصرفکننده و قدرت خرید آسیب میزند.
انتهای پیام