ممنوعیت دریافت سود مرکب در فرآیند بانکی توسط کمیسیون تلفیق
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، هرگونه سود مرکب، سود یا سود یا جریمه مبلغ تعهد باطل و ممنوع می شود که این امر بسیار خوب است. . رویدادی که می تواند نوید روشنی برای بهبود نظام بانکداری اسلامی باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محسن زنگنه در تشریح جلسه امروز کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: در این جلسه مواد 9 و 10 لایحه برنامه هفتم توسعه برنامه هفتم در خصوص عملیات بانکی و سیاست های پولی مورد بررسی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در ماده 9 مواردی برای افزایش نظارت بر موسسات بانکی و بازارهای غیرمتشکل در نظر گرفته شد. مهم ترین مسائل این بود که شرکت ها، مؤسسات یا مؤسسات مالی وابسته یا وابسته به بانک ها مجاز به خرید سهام و مشارکت و شرکت و انجام معاملات بانکی، لیزینگ، مالی و مبادله و مشارکت در ایجاد و فعالیت مؤسسات مالی نیستند. همچنین منوط به اخذ مجوز از بانک مرکزی می باشد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با اشاره به ماده 10 لایحه برنامه هفتم گفت: بر اساس این ماده، بانک مرکزی به عنوان مرجع اصلی کنترل تورم تلقی می شود، از این رو بانک مرکزی بر این اساس قرار گرفت. موظف است برنامه های کنترل تورم خود را قبل از پایان فروردین ماه هر سال به هیئت وزیران ارائه کند تا این برنامه در شورای وزیران تصویب شود.
وی با اشاره به مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق گفت: بر این اساس هرگونه اعطای مجوز به بانک ها بدون اخذ ضمانت از آنها ممنوع است.
زنگنه ادامه داد: در بحث بازپرداخت بدهی دولت به بانک ها، کمیسیون تلفیق دولت را مجبور کرد تا بدهی دولت به بانک ها را از طریق انتشار اوراق تسویه کند که در دست بانک ها قفل شده و تا پنج سال دیگر منحل می شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه درباره مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق گفت: کمیسیون تصویب کرد که هرگونه سود مرکب، سود سود یا سود یا جریمه تعهدی باطل و ممنوع است و علاوه بر آن استرداد وجه توسط بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی مرتکب عمل، در مواردی که عملاً این امر جرم تلقی شود، دستگاه قضایی فرصت ورود به موضوع جرم و جرم انگاری را خواهد داشت. این یک رویداد بسیار فرخنده است که می توان آن را نویدی روشن برای بهبود بانکداری اسلامی دانست.
وی با اشاره به مصوبه دیگر کمیسیون برای برقراری عدالت در توزیع تاسیسات در استان ها، گفت: نسبت تاسیسات به سپرده ها یکی از نسبت هایی است که بر اساس آن توزیع عادلانه تاسیسات در استان ها سنجیده می شود. که در برخی استان ها وضعیت خوبی وجود ندارد. دولت موظف شد در طول برنامه این تعداد تسهیلات را 20 درصد بهبود بخشد.
زنگنه وظیفه بانک مرکزی را این است که تسهیلات به سمت تولید برود و گفت: کمیسیون از فردا به ماده 11 لایحه برنامه هفتم نظام پولی وارد می شود.
انتهای پیام