یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

کدخدایی: شورای نگهبان با ابزار فانون حافظ زبان فارسی است.

کدخدایی: شورای نگهبان با ابزار فانون حافظ زبان فارسی است.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان به عنوان حافظ و حافظ قانون اساسی موظف به تطبیق مصوبات شورای اسلامی با سایر اصول قانون اساسی و اعلام مغایرت های احتمالی، موظف است این مصوبات را با سایر اصول قانون اساسی مطابقت دهد. اصل 15 قانون اساسی که مربوط به سازگاری با زبان فارسی است.

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقی شورای نگهبان و عضو شورای فرصت در جلسه «جایگاه قانون اساسی در حمایت از زبان فارسی» که در ساعت 14 بهمن ماه برگزار شد. خانه اصلی اهل قلم (کوشک کتاب) سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی برگزار شد. گنجینه هویت ملی و بستری برای انتقال مفاهیم دینی، آموزشی و فرهنگی به اقصی نقاط کشور از گذشته های دور.
وی تاکید کرد: مایه مباهات فارسی زبانان است که این زبان محدود به جغرافیای ایران نیست و به کشورهای دیگر نیز سفر کرده است. زبان فارسی در شبه جزیره هند و چین و هر جا که نامی از ایران بود نقش اساسی داشت.
این حقوقدان از اعضای شورای نگهبان در ادامه بر رسالت این شورا در پاسداری از زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد و گفت: آنچه ما را نگران می کند پاسداری از زبان فارسی با ابزار قانون و قانون است.
وی افزود: تدوین کنندگان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصل پانزدهم این قانون ضمن تعیین زبان و خط مشترک ایرانیان، مقرر کردند که تمامی متون و اسناد رسمی به زبان فارسی باشد.
دکتر کدخدایی گفت: شورای نگهبان به عنوان حافظ و حافظ قانون اساسی، موظف به تطبیق مصوبات شورای اسلامی با سایر اصول قانون اساسی و اعلام مغایرت های احتمالی، موظف است این مصوبات را با اصل 15 قانون اساسی تطبیق دهد. قانون اساسی که مربوط به زبان فارسی است پس تطبیق دهید.
وی در این خصوص اعلام کرد: از سال 1377 تاکنون حدود 90 مصوبه شورای اسلامی به دلیل استفاده از الفاظ و متون غیرفارسی و نقض اصل 15 قانون اساسی مورد اعتراض شورای نگهبان و ارجاع به شورای اسلامی قرار گرفته است.
این حقوقدان عضو شورای نگهبان و عضو شورای فرصت نظام همچنین گفت: برای واژه‌سازی و ایجاد معادل فارسی از واژه‌های غیرفارسی، چه کشورها و جوامع دیگری نیز با این مشکل مواجه هستند، جدی و اساسی است. باید اقداماتی انجام شود و خوشبختانه کارهای خوبی در فرهنگستان زبان و ادبیات در حال انجام است. فارسی انجام شد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در بخشی دیگر از سخنان خود به هجوم دشمن به بحث زبان اشاره کرد و نوع حمله را «انبوه» و «خوشه ای» خواند و گفت: باید با احتیاط با حمله دشمن به این موضوع برخورد کنیم. زبان و ادبیات فارسی.
وی همچنین از وضعیت زبان های فنی و پزشکی در ایران ابراز تاسف کرد و گفت: رشته ها و متون فنی و پزشکی بیش از سایر علوم با این هجوم مواجه هستند. مسئولان وزارتخانه های علوم و بهداشت باید برای فارسی سازی متون فنی و پزشکی گام های جدی بردارند. رسانه هایی مانند صدا و سیما و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای حفظ زبان فارسی بیشتر تلاش کنند. با این حال گام های خوبی تاکنون برداشته شده است.
دکتر کدخدایی در پایان سخنان خود با بیان اینکه باید برای ترویج و آموزش زبان فارسی کار جدی صورت گیرد، گفت: اگر همه این گام ها در کنار هم برداشته شود، می توان امیدوار بود که زبان فارسی که تاکنون مقاومت کرده و بعد از هزار سال در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار خواهد گرفت، عالم بصیرت می تواند همچنان بدرخشد و بستری برای انتقال مفاهیم فرهنگی، آموزشی و دینی باشد.

باید بگویم؛ در پایان این نشست که با حضور علی محمد مودب شاعر و نویسنده برگزار شد، دکتر کدخدایی با حضور دکتر امید جلوداریان روزنامه نگار و کارشناس جمهوری اسلامی ایران فعال در حوزه حفظ زبان و ادبیات فارسی و گزارش های متعددی ارائه کرده است. ، با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.
انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *