سایر موضوعات

کدام واحدهای تجاری مشمول صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان هستند؟

کدام واحدهای تجاری مشمول صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان هستند؟

مشاور امور مالی اتاق اصناف ایران نظر سازمان امور مالی را در خصوص اتحادیه ها برای صدور صورتحساب الکترونیکی در نظام مالیاتی تشریح کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اتاق اصناف ایران، مرتضی حبیب زاده مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران در خصوص واحدهای تجاری مشمول صدور صورتحساب الکترونیک مالیاتی گفت. سامانه: بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مالیاتی، کلیه مودیان حقیقی و حقوقی باید عضو نظام مالیاتی بوده و صورتحساب معاملاتی خود را به صورت الکترونیکی از طریق این سامانه صادر کنند، اما با تصویب قانون «تسهیل وظایف مودیان برای» اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مالیاتی، گروهی از بنگاه ها در حال حاضر عضو سامانه نیستند و صدور صورتحساب الکترونیکی معاف شد.

وی با اشاره به بستر اجرای این قانون افزود: خانه اصناف ایران پیش از این به صراحت موضع خود را اعلام کرده و خواستار زمان بیشتری برای تامین زیرساخت ها، اطلاع رسانی و آموزش اصناف شده بود. اجرای هر قانونی به ویژه قانون فوق الذکر که تغییرات جدی در ثبت و صدور صورتحساب و محاسبه اعتبار ارزش افزوده ایجاد کرده است با این سرعت و شدت قابل اجرا نیست. و ثبت نام همه مودیان به صورت همزمان در سامانه امکان پذیر نیست و انتظار داشت که همه آنها بتوانند صورتحساب الکترونیکی صادر کنند. به ویژه بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی و آگاهی از قانون و نبود زیرساخت های اجرای آن ناخواسته قربانی جرایم سنگین می شوند. همین موضوع باعث شد تا در آبان ماه امسال قانون «ساده سازی تکالیف مودیان» در مجلس تصویب شود و التهاب ناشی از اعمال یکباره این قانون کاهش یابد.

مشاور امور مالیاتی اتاق اصناف ایران در تشریح قانون «ساده سازی وظایف مؤدیان» گفت: بر اساس ماده (۸) قانون «ساده سازی وظایف مؤدیان» (که مکرراً به قانون «ساده سازی وظایف مؤدیان» اضافه شد. پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان ماده 14) سازمان می تواند مودیان مالیاتی را که مبلغ فروش آنها کمتر از سهمیه معین باشد، از صدور صورتحساب الکترونیکی معاف کند. بر اساس همین ماده، سازمان امور مالیاتی طی اخطاریه ای واحدهای تجاری که میزان فروش آنها در 6 ماهه اول سال 1402 کمتر از 18 میلیارد تومان باشد را از صدور صورتحساب الکترونیکی معاف کرد و لذا مشمول جریمه نمی شوند. در این رابطه. همچنین در صورتی که فروش اتحادیه تا قبل از پایان دی ماه 1402 بیش از این سهمیه باشد، از ابتدای سال 1403 مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی خواهند بود.

حبیب زاده افزود: در اطلاعیه مذکور تنها فروشندگان طلا و جواهرات موظف به صدور صورتحساب الکترونیکی با هر مبلغ فروش هستند. دلیل اصلی این مشکل چند نرخی بودن نرخ مالیات بر ارزش افزوده این دسته از واحدهای تجاری است، به این معنا که چون اصل طلا معاف است و سود و دستمزد آنها مشمول مالیات بر ارزش افزوده می باشد. با پرداخت مالیات موظف به صدور صورتحساب نوع 2 می باشند.ارزش افزوده به تفکیک قابل تعیین می باشد در غیر این صورت در جریان حسابرسی مالیاتی کل فروش آنها مشمول ارزش افزوده 9 درصدی می شود. ضمناً سایر واحدهای تجاری مشمول ارزش افزوده و دارای نرخ مالیات بر ارزش افزوده چند نرخی عملاً موظف به ارسال فاکتور نوع 2 حتی در صورت فروش کمتر از 18 میلیارد تومان هستند.

وی در خصوص بخشودگی جرایم نیز توضیح داد: بر اساس قانون تسهیل وظیفه، عدم صدور صورتحساب الکترونیکی در صورتی که به دلایلی خارج از اختیار مؤدی باشد بخشوده می شود. ضمناً چنانچه تخلف فوق ناشی از قصور مؤدی باشد، تا پایان سال 1403 امکان بخشودگی صددرصد جرائم حتی بدون درخواست مؤدی وجود دارد. اما پس از پایان سال 1403 عدم صدور فاکتور در داخل نظام مالیاتی معادل 10 درصد فروش خارج از سامانه جریمه خواهد داشت و تنها تا 50 درصد از این تخلفات بخشوده می شود.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران در پایان یادآور شد: تا پایان سال 1403 صورتحساب های خارج از سیستم پذیرفته می شد و هزینه ها و پرداخت های ارزش افزوده حتی اگر در چارچوب مودیان انجام نمی شد، قابل قبول بود. » و ادارات امور مالیاتی نمی توانند به این بهانه از پذیرش آنها خودداری کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا