محققان یکی از شرکت های دانش بنیان بارها تلاش کرده اند باتری های صنعت مخابرات را با استفاده از روش بازسازی باتری های الکتروشیمیایی احیا کنند که معتقدند استفاده از این روش هزینه ها را 70 درصد کاهش می دهد.
حسین ادیبی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز وی با بیان اینکه با توسعه فناوری های مربوط به بازسازی باتری های الکتروشیمیایی، خدمات انحصاری به مشتریان ارائه می کنیم، گفت: باتری های غیرقابل استفاده که معمولاً به صنعت مخابرات (پر مصرف) مرتبط هستند را دریافت می کنیم و از طریق بازسازی و برگشت الکتروشیمیایی آنها را بازیافت می کنیم. به چرخه مصرف این باتری های بازسازی شده 100٪ برابر با نمونه اولیه باتری های جدید هستند.
ادیبی با تاکید بر اینکه باتری های احیا شده ارائه شده به مشتریان بر اساس داده های اولیه باتری های جدید است، ادامه داد: احیای باتری و بازگشت آن به چرخه مصرف باعث کاهش 70 درصدی هزینه استفاده از باتری در صنعت می شود. زیرا هزینه فناوری بازیابی باتری 30 درصد قیمت باتری نو است.
وی حفظ محیط زیست را از دیگر دستاوردهای این محصول دانش بنیان برشمرد و یادآور شد: از آنجایی که سرب اثرات مضری بر محیط زیست دارد، از این روش برای بازیافت باتری ها استفاده کردیم.
مدیرعامل این شرکت درباره فناوری استفاده شده در این پروژه توضیح داد: بازسازی باتری ها بر اساس فرآیند الکتروشیمیایی است و بر این اساس باتری های مستعمل را طی چندین مرحله بازسازی برای مصرف به حالت اولیه برمی گردانیم.
وی افزود: یکی از بزرگترین مشکلات باتری ها سولفاته شدن ورق های سربی آنهاست. بر اساس روش الکتروشیمیایی این سولفات ها را به گونه ای از روی صفحات سربی جدا می کنیم که این صفحات آسیب نبینند و از این روش برای احیای باتری ها استفاده می کنیم.
ادیبی با بیان اینکه این خدمات به صنعت مخابرات کشور ارائه می شود، گفت: برای 10 هزار سلول با شرکت پیشرو تلفن همراه قرارداد بسته ایم که تاکنون 5 هزار سلول باتری را بازسازی کرده ایم. این باتری ها در ایستگاه های ارتباطی سیار BTS استفاده می شوند.
وی گفت: برای احیای این باتری ها به سایت های آنتن دهی موبایل که پراکندگی زیادی دارند می آییم و باتری ها را دریافت می کنیم و مراحل احیا در کارخانه ما انجام می شود و در نهایت باتری های احیا شده در ایستگاه ها نصب می شود. . این روش برای شرکت های مخابراتی بسیار مقرون به صرفه است.
ادیبی گفت: علاوه بر این با زیرساخت های مخابراتی نیز همکاری داشتیم و طی این عملیات 3 هزار آمپر باتری بازسازی شد.
به گفته وی، این محققان موفق شدند دو بار از این فرآیند برای راه اندازی مجدد باتری استفاده کنند. به این معنی که پس از پایان عمر باتری، این باتری ها به این شرکت بازگردانده شد و پس از 5 سال که دوباره عمر آنها به پایان رسید، مجدداً این باتری ها با روش الکتروشیمیایی تحت فرآیند بازسازی در این شرکت قرار گرفتند.
ادیبی خاطرنشان کرد: بسته به کیفیت اولیه باتری، چندین بار از این روش برای احیای باتری ها استفاده کرده ایم.
وی با بیان اینکه این روش بازیابی باید در کارخانه انجام شود، گفت: اما برای تعدادی از صنایع مانند زیرساخت های مخابراتی، بازیابی در محل را اجرا کرده ایم زیرا باتری آنها آمپر و وزن بالایی دارد و این خطر را دیده ایم که این باتری ها ممکن است در حین حمل و نقل آسیب ببینند.
ادیبی افزود: یکی دیگر از دستاوردهای آتی که داریم احیای باتری های لیتیومی است که 90 درصد توسعه این پروژه را در واحد تحقیق و توسعه این شرکت انجام داده ایم و در مراحل پایانی هستیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان احیای باتری های لیتیومی را نیازمند فناوری های خاصی دانست و گفت: همچنین توانایی راه اندازی مجدد باتری های نیکل کادمیومی را داریم. این باتری ها عمدتاً در صنعت حمل و نقل استفاده می شوند.
وی با اشاره به اینکه این طرح بر روی باتری های مخابراتی تمرکز دارد و شامل باتری موبایل و لپ تاپ نمی شود، یادآور شد: برنامه ریزی ما بیشتر بر روی ذخیره انرژی مخابرات متمرکز است. در فاز بعدی قصد داریم باتری های لیتیومی تولید کنیم.
انتهای پیام