شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

کاهش 7.5 درصدی رشد نقدی در آبان ماه امسال

لازم به ذکر است که روند رشد 12 ماهه پایه پولی متاثر از رویکرد تامین مالی دولت و سیاست های پولی و نظارتی بانک مرکزی از 42.6 درصد در پایان سال به شدت کاهش یافت و تیرماه سال گذشته به 34.6 رسید. ٪ در پایان نوامبر سال جاری رسید.

روند نزولی رشد پایه پولی در دومین ماه پاییز

همچنین نرخ رشد نقدینگی 12 ماهه از 42 درصد در پایان آبان ماه سال گذشته طی یک روند نزولی به 34.5 درصد در پایان آبان ماه امسال کاهش یافت.

به گزارش ای بی اس نیوز، تحلیل سیر تحول نقدینگی در آبان ماه سال جاری حاکی از ادامه روند نزولی رشد این متغیر همانند ماه های گذشته بود. به این ترتیب حجم وجوه نقد در پایان هشتمین ماه سال جاری به 58068.4 میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال گذشته 202 درصد افزایش داشت.

کاهش 7.5 درصدی رشد نقدی در آبان ماه امسال

بر اساس آمار بانک مرکزی رشد نقدینگی در آبان ماه امسال نسبت به آبان ماه سال گذشته 7.5 درصد کاهش داشته و رشد پایه پولی نیز در همین مدت حدود 1 درصد کاهش داشته است.

لازم به ذکر است بخشی از رشد 12 ماهه نقدینگی در آبان ماه 1400 معادل 207 واحد درصد مربوط به الحاق خلاصه اطلاعات دفتر کل دارایی ها و بدهی های بانک مهراختاز به خلاصه اطلاعات دارایی ها بوده است. و بدهی های بانک سپه (به دلیل ادغام) مدت مشابه سال قبل.

البته ارقام اولیه حاکی از آن است که این وضعیت در آذرماه سال جاری همچنان پابرجا بوده است. لازم به ذکر است در سال جاری با توجه به تلاش و تمرکز بانک مرکزی بر اجرای سیاست کنترل رشد ترازنامه بانک ها و افزایش نسبت سپرده های قانونی بانک های متخلف نسبت های ابلاغی رشد خلق پول بانکی و بر این اساس رشد نقدینگی به میزان قابل توجهی کنترل می شود.

انتهای پیام

افزایش رشد ماهانه پایه پولی در ماه‌های اخیر عمدتاً متاثر از تامین اعتبارات ارزی مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط بانک مرکزی به منظور جبران و کاهش اثرات است. حذف تخصیص ارز ترجیحی برای واردات نهاده های کشاورزی، کالاهای اساسی و دارو (به دلیل اجرای طرح ترویج و توزیع عادلانه یارانه ها) که باید به مسیر پیش بینی شده بر اساس توافقات انجام شده در خصوص تسویه حساب بازگردد. به ریال تعهدات فوق الذکر، بنابراین سیر تحول متغیرهای پولی نیز نشان دهنده این امر است. یعنی کاهش و رویکرد کلی دولت به مجموع پولی در سال جاری ادامه یافت و روابط بین دولت و بانک مرکزی از جمله افزایش اتکا به منابع سپرده و عملیاتی شدن حساب واحدهای خزانه داری و همچنین استفاده محدودتر از تنخواه گردان بیت المال در دستور کار قرار دارد.

در پایان آبان ماه سال جاری، پایه پولی با رشد 20.5 درصدی نسبت به پایان سال گذشته به 7276 میلیارد ریال رسید و پایه پولی در 12 ماهه منتهی به پایان آبان 1401، 34.6 درصد افزایش یافت. نسبت به رشد دوره مشابه سال قبل 35.8 درصد و 1.2 واحد درصد کاهش نشان می دهد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *