پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

کاهش 15 درصدی میزان آسیب ناشی از کار در ایران

بر اساس اعلام وزیر کار در پایان سال 1400 تعداد کارگران فوت شده به ازای هر 1000 کارگر 17 درصد کاهش یافته است.وی به الحاق ایران به کنوانسیون 155 ایمنی و بهداشت کار اشاره کرد و گفت: ایران پس از ارسال پیش نویس قانون و تصویب این قانون به شورای اسلامی، اقدام به تدوین آیین نامه اجرایی خود در شورای عالی حفاظت فنی کرد که اکنون در مرحله نهایی است. مراحل قرارداد.

به گزارش ای بی اس نیوز، امروزه با افزایش حوادث کار، بیماری های ناشی از کار نیز افزایش یافته و این موضوع به یک دغدغه بین المللی تبدیل شده است. گزارش ها نشان می دهد که سالانه بیش از یک میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند و بسیاری از افراد دچار آسیب های جدی می شوند.

طبق کنوانسیون 155 سازمان بین‌المللی کار، هر کشور عضو باید یک سیاست ملی منسجم در مورد ایمنی و بهداشت شغلی و محیط کار، مطابق با شرایط و رویه‌های ملی و با مشورت سازمان‌های کارفرمایی و اتحادیه‌های کارگری منتخب، تدوین و اجرا کند. . مقوله سلامت همواره به عنوان یکی از شاخص های اصلی حمایت اجتماعی مطرح بوده و توجه به سلامت نیروی کار در دستور کار دولت ها بوده است.

کاهش 15 درصدی میزان آسیب ناشی از کار در ایران

تصادف در محل کار یا حادثه در محل کار به هر پیامد یک حادثه در کار، مانند جراحت، جراحت، بیماری شغلی کشنده یا غیر کشنده، که شامل آسیب فیزیکی به بافت های بدن به دلیل حادثه در محل کار یا قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زا در محل کار می شود، اطلاق می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، در ماده 91 قانون کار، کارفرمایان موظفند تجهیزات و تاسیسات ایمنی لازم را برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار تهیه کنند. همچنین کارگران موظفند در محیط کار خود از بهداشت فردی و تجهیزات حفاظتی مناسب استفاده و رعایت کنند و دستورالعمل های مربوطه را رعایت کنند.

به گفته مرتضوی، استفاده از ظرفیت تشکل های صنفی و کارفرمایی برای ارتقای ایمنی کارگاه های کشور و مشارکت آنها در برنامه های ایمنی و بهداشت کار در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.

بر اساس برآوردهای سازمان بین المللی کار (ILO)، روزانه حدود 6000 نفر بر اثر حوادث و بیماری های شغلی در سراسر جهان جان خود را از دست می دهند و سالانه 2780000 کارگر در سراسر جهان بر اثر حوادث و بیماری های شغلی جان خود را از دست می دهند.

با استقرار دولت سیزدهم اقدامات موثری در حوزه مهندسی ایمنی و بهداشت حرفه ای مبنی بر تحول ساختاری در سطح کلان ملی انجام شده است. همچنین با همکاری شورای اسلامی، کنوانسیون شماره 81 سازمان بین‌المللی کار با موضوع «بازرسی کار در صنعت و تجارت» و کنوانسیون شماره 155 با موضوع «ایمنی و سلامت در کار» به‌عنوان اصلی تصویب شد. محورهای راهبردی ارتقای ایمنی و سلامت در کار در سطح ملی. نتیجه گیری شد که نتایج آن در گسترش فرهنگ ایمنی و بهداشت شغلی موثر خواهد بود.

در حالی که طبق برآوردهای جهانی سالانه بیش از 350 هزار مرگ و بیش از 270 میلیون جراحت در محیط کار رخ می دهد، کاهش 15 درصدی میزان حوادث کار در ایران مهمترین دستاورد کشورمان در ارتقای فرهنگ تلقی می شود. اشتغال سلامت و امنیت

بر اساس گزارش مرکز برنامه ریزی و مدیریت راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد حوادث شغلی مشمول قانون کار در سال گذشته از 12847 حادثه در سال 1397 به 8931 حادثه در سال 1397 کاهش یافته است.

صدمات شغلی می تواند ناشی از خطرات فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیکی شغلی مانند دما، نیش حشرات، مواد شیمیایی خطرناک، تشعشعات و فرسودگی شغلی باشد.

کاهش 15 درصدی میزان آسیب ناشی از کار در ایران

در روزهای اخیر الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون ایمنی و بهداشت حرفه ای سازمان بین المللی کار به صورت مجازی صورت گرفت. در همین راستا وزیر کار از کاهش 15 درصدی نرخ حوادث شغلی در کشور خبر داد و آن را مهمترین دستاورد در ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت در کار خواند و گفت: ایران در کاهش این میزان موفق بوده است. از حوادث صنعتی در راه ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای برای ادامه کار در کارگاه های تحت پوشش کار درست در سال های اخیر.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *