شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

کاهش کل هزینه ساخت مسکن همزمان با توسعه افقی شهرها

همزمان با افزایش جمعیت و افزایش شهرنشینی، زمین های قابل سکونت به تدریج کاهش می یابد و در نتیجه ساخت ساختمان های بلند و چند طبقه ایده ای نو بود تا بیشترین تعداد ساکنان را در کوچک ترین فضا جا دهد؛ اما در نتیجه، ساخت ساختمان های بلندمرتبه و چند طبقه ایده جدیدی بود. این ایده از نظر اقتصادی با استقبال زیادی از سوی معماران و طراحان شهر مواجه شد و با فراهم کردن فضای اشغال شده برای اسکان تعداد زیادی از جامعه بشری، به مرور زمان به یکی از پدیده‌هایی تبدیل شد که شهرهای جهان را به‌ویژه بزرگ می‌کند شهرستانها به طور جدی شرکت کردم. این در حالی است که توسعه افقی شهرها یکی از اهدافی است که دولت سیزدهم در قالب مصوبات برنامه هفتم و در نسخه مصوب لایحه برنامه هفتم در کمیته تلفیق حداقل در مورد آن دنبال می کند. از شهرهای کوچک و متوسط، با استقبال نمایندگان مجلس مواجه شده است.

در سال های اخیر توسعه عمودی شهر یا بلندمرتبه سازی به یکی از مهم ترین راهبردها و برنامه های توسعه شهری تبدیل شده است شاخص‌های کیفیت زندگی، به‌ویژه هویت محلی، این است که اجرای طرح توسعه افقی برای خود شهرها می‌تواند از دامنه تسریع روند ساخت و ساز مسکن بیشتر شود.

بررسی ها حاکی از آن است که سهم زمین در قیمت مسکن حدود 60 درصد است. بنابراین با توسعه قیمت مسکن را می توان به صورت افقی کنترل کرد و زمین را به محدوده شهر اضافه کرد. زیرا در این صورت زمین به اندازه کافی در اختیار بازار قرار می گیرد و بازار متعادل می شود.

توسعه افقی در شهرهایی که زمین کافی دارند می تواند گزینه بهتری باشد و کیفیت زندگی را افزایش دهد. به خصوص با در نظر گرفتن عواقبی که زندگی آپارتمان نشینی می تواند برای مردم داشته باشد.

همچنین بر اساس تحقیقات مرکز توسعه و آینده نگری، حدود چهار میلیون و 362 هزار هکتار از کل کشور قابل تبدیل به شهرک و جذب جمعیت است، یعنی بیش از 2.69 درصد از اراضی کل کشور قابلیت استفاده مسکونی را دارد. تبدیل به شهرک شد.

در همین رابطه العرامی کارشناس مسکن در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ توسعه افقی شهرها را موجب افزایش روند ساخت و سازها دانست و گفت: اجرای طرح توسعه افقی در شهرها باعث کاهش چالش های شهرها در حوزه می شود. ساخت و ساز مسکن

وی با بیان اینکه سرعت ساخت و ساز با توسعه افقی شهرها افزایش می یابد، گفت: با توجه به افزایش هزینه های ساخت و ساز و افزایش نرخ تورم، با اجرای این طرح هزینه های ساخت و ساز وارد مسائل تورمی شهرها نمی شود. اقتصاد کشور

این کارشناس مسکن با بیان اینکه برخی سازندگان عدم توسعه افقی شهرها را ناشی از هزینه کم زمین و زیرساخت ها عنوان می کنند، گفت: طبق بررسی ها و آمار اعلام شده در حال حاضر کمبودی در این بخش وجود ندارد زیرا الحاق زمین در شهرها وجود ندارد و در برخی شهرها شاهد مازاد بر زمین هستیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که برخی از کارشناسان در توسعه افقی شهرها با آن مواجه هستند بحث ایجاد زیرساخت ها و هزینه های سرسام آور آن است، گفت: هزینه زیرساخت های شهرها و شهرک های جدید با توجه به نظرسنجی های بسیاری از مردم می تواند بسیار بالا باشد. . زمین هایی که در اختیار گذاشته شده نیازی به تکمیل زیرساخت ها ندارد.

العرامی با بیان اینکه اگر همه دستگاه ها هماهنگی لازم را داشته باشند، می توان این زیرساخت را به صرفه ساخت، اظهار کرد: از منظر کلان و با محاسبه تهدیدها و فرصت هایی که برای مدیریت شهری وجود خواهد داشت، می توان گفت: زیرساخت ها بسیار عاقلانه تر و بهتر از افزایش جمعیت و تراکم شهرها هستند.

وی با اشاره به اینکه نسبت کمی از اراضی کشور در مناطق شهری و روستایی به آبادی تبدیل شده است، گفت: وسعت ایران 165 میلیون هکتار است در حالی که سهم اراضی شهری و روستایی تنها یک میلیون هکتار است. طرح توسعه افقی شهرها در این دولت اجرا شده است و با توجه به مزایا و کاربردهای مفیدی که به دست آورده است، باید این طرح در دولت های بعدی ادامه یابد تا شاهد بهبود بازار تولید مسکن در کشور باشیم.

خبرنگار: کبری عزیزم

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

چاپ تراکت کرافت

علل افزایش قیمت تعرفه چاپ تراکت در سال 1404

در سال 1404، بسیاری از فعالان حوزه چاپ و تبلیغات با افزایش محسوسی در تعرفه‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *