معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی خاطرنشان کرد: این بدان معناست که اگر کالایی را بفروشیم و کالایی را رها کنیم به کشور وارد کنیم، علاوه بر سیاست ها و برنامه های بانک مرکزی در زمینه کنترل ارز، پیش بینی های مربوط به آن را نیز رها کنیم. درآمد مشکل خواهد بود.» حق ورود به کشور نیز محقق نخواهد شد.
وی افزود: از سوی دیگر قانونگذار بحث متروکه را سوپاپ اطمینان دانسته و برای تعیین حقوق کالاهایی که در انبار باقی مانده است، انبارها را به روی کالاهای جدید باز می کند، اما مشکلات مبادله و کاهش مهجوریت کالا. زمان تا دو ماه برای ایجاد دروازه جدید برای واردات کالا.
وی گفت: پس از رها شدن کالا و تحویل به سازمان جمع آوری و فروش کالای پاک برای فروش، این سازمان ثبت سفارش و کدهای تخصیص ارزی برای ورود کالا به کشور دریافت نمی کند. صاحبان کالاهایی که قبل از اخذ ثبت سفارش و کد رهگیری بانکی توقیف کردهاند، این موارد در برنامهریزی کلان بانک مرکزی با مشکل مواجه میشود.
سعیدی افزود: بنابراین برای کاهش حجم کالاهای متروکه و جلوگیری از معدوم شدن کالا در بنادر، پیشنهاد میشود بسته به شرایط کشور صاحبان کالا قبل از ورود کالا کد ثبت را دریافت کرده و ارز تخصیص دهند. ” میانگین زمان ترخیص کالا از گمرک را تعیین کنید.
وی در تشریح آمار کالاهای رها شده از گمرک شهید رجایی گفت: تا سال 1400 حدود 6906 کانتینر کالای متروکه داشتیم که اکنون این تعداد به کمتر از چهار هزار کانتینر رسیده است. در سال 1399، 1800 کانتینر کالای فرسوده داشتیم که به 513 کانتینر کاهش یافته است.
وی گفت: بنابراین اگر واردکننده قبل از دریافت ثبت سفارش کالا و کد تخصیص ارز را وارد کند، مسئولیت خسارت وارده به کالا را بر عهده دارد. از سوی دیگر، با توجه به نگرانی صاحبان کالا مبنی بر تشدید تحریم ها و تغییر شرایط تجارت بین المللی برای ایران و مشکل بودن حمل و نقل کالا یا واردات کالا، واردکنندگان قبل از سفارش و دریافت کد، این بانک کالاهای ورودی به کشور را رهگیری می کند و این امر مشکل منجر به سپرده شدن کالا یا در برخی موارد آسیب به کالا می شود.
absnews
معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی اذعان داشت: در ابتدای سال 1401 دیگر کالاهای متروکه متعلق به قبل از سال 1400 و همه مال 1400 که اغلب ترخیص می شوند، نخواهیم داشت. این نشان میدهد که اگر مشکلات ارزی کمی کاهش یابد و روند ترخیص آسانتر شود، دیگر مانند امروز شاهد کالاهای متروکه نخواهید بود.
کاهش محسوس کالاهای متروکه در گمرک شهید رجایی
سعیدی ادامه داد: حجم بالای کالاهای متروکه را در نظر بگیرید که بیش از 80 تا 90 درصد آن عملاً متروکه نیست، اما به دلیل مسائل ارزی نمی توان در مدت زمان کوتاهی مجوز ثبت سفارش و مجوز بانکی دریافت کرد. صاحب کالا آن را ترخیص کند. اگر قرار باشد پس از دو ماه تمام کالاهای متوقف شده برای فروش فوری به سازمان مالکیت واگذار شود، زیرا اکنون بانک مرکزی با کنترل تقاضا، نرخ ارز را کنترل می کند (به عبارت دیگر، کالا با مجوز مرکزی وارد کشور می شود. بانک). ) و این پخش برنامه ریزی شده مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد خواهد کرد.
مهدی سعیدی معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر افزایش حجم کالاهای رها شده به دلیل کاهش زمان ترک کالا و تسریع در روند تردد کالاها. وی گفت: در گذشته دولت با عرضه ارز به بازار، قیمت ارز را کنترل می کرد، اما با توجه به تحریم ها از سال 1396 بر روی کنترل ارز بر اساس تقاضا متمرکز شد. در ادامه این روند، دولت اعلام کرد هر فردی که قصد واردات کالا را دارد، ابتدا باید از بانک مرکزی ثبت سفارش و کمک هزینه ارزی دریافت کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز