کاهش قیمت گوشت قرمز در بازار/توزیع گوشت وارداتی ادامه دارد
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، علیرضا پیمان پاک در برنامه سفره اقتصادی شبکه یک اظهار داشت: تلاش وزارت جهاد کشاورزی ایجاد ثبات در بازار پروتئین کشور با واردات کنترل شده قرمز گوشت و همچنین عرضه مستمر است. نهاده های تولید دام و طیور و این واردات مدیریتی و حداقلی است تا به تولید ملی آسیبی وارد نشود.
وی همچنین گفت: عرضه جو، آرد و ذرت بازار را به ثبات رسانده و با واردات گوشت قرمز تازه، قیمت ها در بازار کنترل شده و روند نسبی کاهش جوایز نیز صورت گرفته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: البته مصرف گوشت در نیمه دوم سال افزایش می یابد، اما با عرضه به موقع گوشت، روند تثبیت و حتی کاهش قیمت گذاری صورت گرفته و بازاریابی مستمر انجام می شود. به طوری که هم برای تولید کننده سودآور باشد و هم برای مصرف کننده قابل خرید باشد. در این زمینه قیمت گوشت گوسفندی نیز کیلویی 360 تا 380 هزار تومان است که قیمت مناسبی به نظر می رسد.
وی همچنین گفت: در صورت ثبات عرضه نهاده های دامی، روند نزولی ادامه خواهد داشت.
وی در خصوص تامین نهاده های جو نیز گفت: جو 100 درصد در سامانه بازارگاه افزایش یافته و کیلویی 8 هزار تا 8 هزار و 200 تومان به فروش می رسد، در حالی که قیمت مصوب جو 11 هزار و 200 تومان است یعنی 30 تومان به فروش می رسد. درصد کمتر از قیمت جو. قیمت مصوب و در نتیجه کل هزینه کشاورز را کاهش می دهد.
پیمان پاک همچنین گفت: در راستای تامین نهاده های دامی، بازارهای مبدا متنوع شده و پیش خرید و خود خرید جو و نهاده های دامی در کشورهای اوراسیا انجام شده که کاهش هزینه های نهاده ها را نیز به دنبال خواهد داشت. مثل هزینه تولید و اگر بتوانیم روزانه 250 تن گوشت وارد کنیم به بازار عرضه کنیم که قیمت ها کنترل می شود. در حال حاضر عرضه روزانه گوشت 230 تا 250 تن است که عمدتاً در استان تهران توزیع می شود، زیرا استان تهران بازار مصرف زیادی دارد و تولید چندانی در زمینه پرورش گوشت ندارد. حتی روزانه 10 هزار راس گوسفند از استان های دیگر برای تامین گوشت وارد تهران می شود. اگر بتوانیم بازار تهران را کنترل کنیم خود به خود به تثبیت قیمت ها در کشور منجر می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: اخیراً توزیع گوشت قرمز در استان های البرز، قم، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی از طریق شبکه زنجیره ای به منظور کنترل قیمت ها انجام می شود و درصدد هستیم تا 250 عدد گوشت قرمز وارد کنیم. تن گوشت قرمز در روز علاوه بر تولید داخلی باید عرضه شود. علاوه بر این، مجموعههای تقسیمبندی و فروشگاههای زنجیرهای در ارائه گوشت و مرغ به مصرفکنندگان فعال هستند تا از بازار آشفته جلوگیری کنند.
در این پخش احمد مقدسی رئیس اتحادیه پرورش دهندگان کشور نیز گفت: عرضه نهاده های دامی نسبت به ماه های گذشته در حوزه آرد سویا بهبود یافته است که در فضای آزاد به کیلویی 40 هزار تومان رسیده است. بازار و در حوزه جو و ذرت به 35 هزار تومان کاهش یافت. مشکلی نیست. 300 تا 400 هزار تن کمبود خوراک دام داریم که امیدواریم با فرآیند واردات این مشکل برطرف شود.
مقدسی همچنین گفت: 75 درصد گوشت قرمز از دامداری سنگین تامین می شود، بنابراین اگر نهاده های دامداری های کارخانه تامین شود، می توان به عرضه پایدار به بازار امیدوار بود و اگر مختل شود تولید را تحت تاثیر قرار می دهد. توزیع کنجاله سویا باید افزایش یابد تا کشاورز بتواند با خیال راحت اقدام کند.
رئیس اتحادیه پرورش دهندگان گفت: نسبت به دو هفته گذشته توزیع نهاده ها بهبود یافته و در دو هفته اخیر دو محموله 12 هزار تنی به تولیدکنندگان لبنیات اختصاص یافته است. اگر میزان تامین نهاده ها به 75 هزار تن در ماه برسد، تولید ملی پایدار خواهد بود.
مقدسی درباره قیمت گوشت گوساله نیز گفت: گوساله هلشتاین به طور عمده به صورت زنده کیلویی 200 هزار تومان، وزن لاشه بدون استخوان 460 هزار تومان و بدون لاشه حداکثر باید 475 هزار تومان باشد، در حالی که قیمت بازار 617 هزار تومان است. . پیش بینی می شود با عرضه گوشت وارداتی این شکاف قیمت کاهش یابد، البته باید مراقب بود که واردات گوشت خارجی به تولید داخل لطمه ای وارد نکند.
مقدسی گفت: به ازای هر دام وارداتی 2 رأس دام بزرگ اهلی به کشتارگاه رفته و 10 راس گوسفند از چرخه تولید خارج می شود. بنابراین واردات باید به گونه ای انجام شود که آسیبی به تولید داخلی وارد نشود.
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفند نیز در این برنامه اعلام کرد: طبق برنامه زمان بندی شده، گوشت قرمز وارداتی توسط شبکه کسب امین توزیع می شود که با بنر مشخص می شود و علاوه بر گوشت وارداتی، گوشت ملی. همچنین از دو پلتفرم امین آباد و تره بار پیروزی عرضه خواهد شد. ما به مقدار کافی گوشت قرمز تهیه می کنیم. روزانه دو کامیون در امین آباد و سه کامیون در پیرج تخلیه می شود که در سطح شهر توزیع می شود.
وی بیان کرد: با شروع فصل سرما، مصرف پروتئین و گوشت قرمز افزایش می یابد، دولت تدابیر لازم را برای تثبیت تولید داخلی از طریق واردات اتخاذ کند.
ملکی گفت: قیمت گوسفند زنده در شهرستان ها 190 تا 200 هزار تومان است، اما در تهران این رقم بیشتر است و با توجه به افزایش مصرف گوشت در فصل زمستان، در صورت تامین نشدن نیاز بازار، قیمت افزایش می یابد و ما افزایش می دهیم. امید است با تزریق گوشت کافی به بازار، قیمت گوشت برای مصرف کننده تثبیت شود.
absnews