پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

کاهش رتبه اعتباری شرکت ها با تسویه تعهد ارزی کمتر از 30 درصد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رضا قاسم پور مدیرعامل شرکت اعتبارسنجی ایران در جریان بازدید وزیر اقتصاد از این شرکت اظهار داشت: حدود یک سال پیش جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد. اقتصاد. در این مدت وزارت اقتصاد سپس دستورالعمل ها را دنبال کرد. حدود 6 جلسه با حضور وزیر تشکیل شد تا موضوع اعتبارسنجی به نتیجه برسد.
وی افزود: در حوزه اعتبارسنجی پیشرفت خوبی حاصل شده است. همکاری خوبی با بانک مرکزی در زمینه پایگاه داده و اعتبارسنجی صورت گرفته است. ما این کار را 200 سال دیر شروع کردیم. از آغاز دهه 1900، اولین قوانین اعتبارسنجی پیشنهاد شد. در نهایت در سال 200 صنعت بیمه وارد عرصه اعتبار سنجی می شود که بزرگترین مصرف کننده این رشته است. شرکت ایران اعتبار سنجی در سال 1384 در کشورمان تاسیس شد و از همان سالها کار مدلسازی آغاز شد و در سال 1367 منشور اعتبار سنجی منتشر شد. در سال 1394 اولین مدل ارائه شد و از آن زمان کار اعتبار سنجی در بانک ها آغاز شد.
در سال 1998 مقررات جدیدی تدوین شد و در مجموع 23 تامین کننده برای پایگاه داده در نظر گرفته شد. از سال 1401 که کارمان را شروع کردیم، به این نتیجه رسیدیم که مدل 2015 فقط به 30 درصد افراد اعتبار می دهد، زیرا در مجموع 18 ارائه دهنده اطلاعات داشت و در نهایت دقت آن حدود 70 بود. ٪. . برای حل این دو مشکل سعی کردیم از روش های جدیدی مانند هوش مصنوعی و داده های جدید استفاده کنیم. داده‌های خرید اینترنتی، سابقه فاکتور، باورهای مالی، داده‌های رسانه‌های اجتماعی و داده‌های اقتصاد کلان در نظر گرفته شد.
مدیرعامل شرکت اعتبارسنجی ایران گفت: بر اساس این داده های جدید، 248 شاخص اطلاعاتی برای بررسی اعتبار افراد در نظر گرفته شد و مدل جدیدی طراحی شد. شاخص های گمرکی، مالیاتی، ورشکستگی، درآمد و فروش اقتصادی از جمله این ویژگی های جدید است. سعی کردیم اطلاعات جمع آوری کنیم. 135 مورد از 248 مورد را جمع آوری کردیم. از این مقدار در نهایت به 70 مورد رسیدیم تا نهایی کنیم زیرا برخی از موارد قابل اعتماد نبودند.

کار روی بانک اطلاعات کشور را شروع کردیم و بر این اساس این بانک به نقطه قابل قبولی رسیده است. تمامی بانک ها از این شرکت گزارش اعتباری دریافت می کنند. برخی از سیستم ها به عنوان خدمات وب به تجارت متصل می شوند، از جمله بانک مرکزی و سیستم های اداره مالیات. از بیمه مرکزی هم موافقت نامه گرفتیم. ما مدل اعتبار سنجی بیمه را نهایی خواهیم کرد. پلتفرم های حواله نیز از داده ها استفاده می کنند و اطلاعات را در اختیار پایگاه داده قرار می دهند.

ایران چهلمین کشور با پوشش 100 درصدی اعتبارسنجی فردی است

قاسم پور گفت: به جایی رسیده ایم که می توانیم با توجه به بانک اطلاعاتی موجود، کار اعتبارسنجی را برای افراد در کشور انجام دهیم. بر اساس مدل جدید، پوشش جمعیت از 32 درصد به 100 درصد افزایش یافته است. بنابراین تمام افرادی که به سن قانونی رسیده اند می توانند از این گزارش استفاده کنند. بر اساس گزارش بانک جهانی، ما چهلمین کشوری هستیم که به این سطح از پوشش دست یافته ایم و این امر با کمک کارشناسان ملی انجام شد.

دقت از 76 به 89 افزایش یافته است. برخی از بهترین مدل های دنیا به دقت 96 درصد دست یافته اند و امیدواریم در مدل های بعدی دقت را به این عدد نزدیک کنیم. برای توزیع اعتبار به 1.5 میلیون نفر مورد بررسی. مدل جدید را در 4 بانک به صورت پایلوت اجرا کرده ایم. در گزارش ارائه شده دلایل اصلی کاهش یا افزایش امتیاز تشریح شده و در صفحات بعدی توضیحات مفصل ارائه شده است. مدل دوم مربوط به افرادی است که گزارش آنها از طریق افراد جایگزین صادر شده است. در مورد ضامنین، این گزارش تنظیم شده است.
کاهش رتبه اعتباری شرکت ها با جبران تعهد ارزی زیر 30 درصد

وی ادامه داد: برخی افراد می توانند از نظر خطوط قرمز شایستگی کسب کنند. » به عنوان مثال، اگر شخصی در زمان دریافت گزارش معوقه بانکی داشته باشد یا تعهد ارزی کمتر از 30 درصد باشد، کمترین امتیاز را به همراه خواهد داشت.

ارائه پنج گزارش اعتباری در سال برای هر ایرانی

مدیرکل شرکت اعتبارسنجی ایران درباره اپلیکیشن های اعتبار سنجی گفت: این اقدام تنها در موسسات بانکی کاربرد ندارد، بلکه در حوزه بیمه، تجارت و … نیز کاربرد دارد. مدل اعتبارسنجی برای اشخاص حقیقی در هفته های آینده و مدل برای اشخاص حقوقی در ماه های آینده ارائه می شود. در بقیه فعالیت ها می توان مدلی ارائه کرد که افراد نتوانند چکی بیشتر از اعتبار خود صادر کنند و از این طریق از برگشت چک جلوگیری کنند.

پیش بینی ما این است که بتوانیم برای هر ایرانی تا پنج گزارش در سال ارائه کنیم اما این تعداد در این شرایط کمتر از یک گزارش برای هر نفر است. در سال 1999، 90 درصد از گردش مالی ما به بخش بانکی مربوط می شد، اما امروز سهم سایر فعالیت ها به 22 درصد رسیده است.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *