پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

کاهش بیماری های شغلی با اجرای کنوانسیون 155

کنوانسیون 155 قانون ایمنی و بهداشت شغلی از فوریه سال جاری اجرایی می شود. به گفته کارشناسان، با اجرای این توافق، محیط کار و کارگران سالم تضمین می شود و گامی در جهت کاهش بیماری های شغلی برداشته می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، قانون تصویب کنوانسیون ایمنی و بهداشت کار 1981 (1360) و سند الحاقی (پروتکل) 2002 (1381) کنوانسیون ایمنی و بهداشت کار در آبان ماه سال گذشته به تصویب شورای اسلامی شهر رسید و در تاریخ 24 آذرماه سال جاری به تصویب شورای اسلامی شهر رسید. ، 1400 پس از تصویب برای اجرا به شورای نگهبان ابلاغ شد. این موافقتنامه به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ 3 آذر 1398 به تصویب هیات وزیران رسید.

طبق کنوانسیون 155 سازمان بین‌المللی کار، هر کشور عضو، با توجه به شرایط و رویه‌های ملی و با مشورت سازمان‌های کارفرمایی و کارگری منتخب، باید یک سیاست ملی بهداشتی منسجم و ایمنی محیط کار و محیط کار تدوین و اجرا کند. به صورت دوره ای اعلان ارسال کنید

همکاری سازمان بین المللی کار و ایران در زمینه بهداشت و ایمنی شغلی به دهه 1960 برمی گردد و منجر به تأسیس مرکز تحقیقات و آموزش ایمنی و بهداشت کار در سال 1968 در تهران شد.

پس از تصویب لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون 155 ایمنی و بهداشت کار، آیین نامه اجرایی آن برای تصویب شورای عالی حفاظت فنی در دستور کار قرار گرفت و این شورا موظف شد پیش نویس آیین نامه اجرایی آن را تهیه کند. قانون متعارف و بازنگری در این مقررات. تشریفات تصویب در هیات وزیران باید توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شورای دولت ارسال شود.

در همین راستا علی حسین رعیتی فرد – معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولین کمیته ملی برنامه ریزی و راهبری اجرای موافقتنامه بهداشت و ایمنی در کار از اجرای «بهداشت» خبر داد. قانون در محل کار و موافقتنامه امنیتی شماره 155» 18 بهمن سال جاری.

وی یکی از حقوق اساسی نیروی کار را داشتن محیط کاری سالم و ایمن دانست و ابراز امیدواری کرد با اجرای کنوانسیون ایمنی و بهداشت کار کارگران، محیطی سالم برای محیط زیست و نیروی کار تامین شود. و با کمک شرکای اجتماعی و نهادهای ذیربط در مسیر کاهش بیماری های شغلی قرار گیرد.

کاهش بیماری های شغلی با اجرای کنوانسیون 155

معاون وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی کاهش بیماری‌های شغلی و حوادث کار، گفت: بر اساس آمار سازمان جهانی کار در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۴۰ میلیون تصادف در سراسر جهان رخ داده است. و 160 میلیون بیماری شغلی ایجاد شده است. 203 میلیون نفر در سال 2023 جان خود را از دست دادند و بیش از 337 میلیون کارگر در حوادث غیرکشنده محل کار درگیر هستند.

به گفته رعیتی فرد، آخرین آمار سازمان جهانی کار در سال 2023 نشان می دهد که طی 10 سال گذشته تغییر قابل توجهی در میزان مرگ و میر ناشی از حوادث کار و بیماری های شغلی حتی غیرکشنده ناشی از کار ایجاد نشده است.

معاون روابط صنعتی، تعاون، کار و حفاظت اجتماعی، ایمنی و بهداشت حرفه ای را علمی دانست که به پیش بینی، تشخیص، ارزیابی و کنترل خطرات ناشی از کار یا محیط کار می پردازد و میزان سلامت منفی را بررسی می کند. اثرات و رفاه کارگران

ایران به عنوان هفتاد و هفتمین کشور جهان در بهمن ماه سال گذشته به کنوانسیون ایمنی و بهداشت کار ملحق شد و انتظار می‌رود اولین گزارش عملکرد خود را در فوریه 1403 به سازمان بین‌المللی کار (ILO) ارائه کند.

کنوانسیون 155 سازمان بین‌المللی کار، همراه با آزادی تشکل، کار اجباری، تبعیض و کار کودکان، سندی است که احترام جهانی به بهداشت و ایمنی شغلی را به عنوان پنجمین جزء از اصول و حقوق اساسی در کار تضمین می‌کند.

مقوله سلامت همواره به عنوان یکی از شاخص های حمایت اجتماعی مطرح بوده و توجه به سلامت نیروی کار در دستور کار دولت ها بوده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، با استقرار دولت سیزدهم، اقدامات موثری در حوزه مهندسی ایمنی و بهداشت حرفه ای بر اساس تحول ساختاری در سطح کلان کشور و کنوانسیون 155 با موضوع «کار» انجام شده است. ایمنی و سلامت» به عنوان یک محور کلان راهبردی برای ارتقای ایمنی و سلامت در کار است که در سطح ملی متوجه شد که نتایج آن در گسترش فرهنگ بهداشت و ایمنی در کار مؤثر خواهد بود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *