کاظمی قمی: سیاست تعامل با طالبان مبتنی بر حمایت از مردم افغانستان است
کاظمی قمی افزود: جمهوری اسلامی ایران در این فضا سیاست تعامل با طالبان مبتنی بر حمایت از مردم افغانستان را دنبال کرده است که با چند ملاحظات کلی همراه است. تا زمانی که دولت مشارکتی و فراگیر تشکیل نشود، حکومتی را به رسمیت نمی شناسد و جمهوری اسلامی با طالبان تعامل داشت اما آن را به رسمیت نمی شناخت.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا با سوء استفاده از مقاومت به دنبال ایجاد درگیری داخلی است و معنایش این است که آمریکا در طول 20 سال حضور خود مقاومت را متوقف کرده است و تعداد اسرا و ترور رهبران مقاومت در این مدت بوده است. دست های آمریکایی
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با پدیدههای متعددی مواجه است: جریانی در افغانستان حاکم شده که به دنبال حکومتداری همهجانبه است، در حالی که جمهوری اسلامی بر حاکمیت مشارکتی تاکید دارد و منافع مردم افغانستان و امنیت منطقه در خطر است. یک دولت تعاونی است و به رهبران طالبان نیز گفته است.
نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان تاکید کرد: گروههای تروریستی مانند دولت اسلامی و شورشهای قومی و مذهبی که به دستور آمریکا در افغانستان شکل گرفتهاند، یکی از موضوعاتی بوده که ایران برای جلوگیری از ورود افغانستان به آن تلاش کرده است. این جهت
«حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان یک سال پس از خروج آمریکا از افغانستان در یک نشست خبری گفت: یک سال از پرواز برنامه ریزی شده آمریکا از افغانستان می گذرد، قطعا آمریکا در این کشور شکست خورده است اما این فرار یعنی رکود و این کشور اهدافش را در افغانستان دنبال می کند ارتش بیرون است اما سرویس جاسوسی و خرابکاری کاخ سفید همچنان وجود دارد.
نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: از سوی دیگر، منطق ایران این است که چون قومیت های دیگری هم هستند، اگر احساس کنند در حکومت داری نقشی ندارند، یا مجبور به ترک وطن می شوند یا دست به اسلحه می زنند. این گفتگوی امروز ما با هیئت حاکمه افغانستان است.
وی با تاکید بر اینکه راه حل بحران امروز افغانستان سیاسی است، گفت: آمریکا داعش را به نام مبارزه با تروریسم ایجاد کرد و فرمانده کل مبارزه با تروریسم سردار سلیمانی بود که توسط آمریکا ترور شد.
وی ادامه داد: باید مشخص شود که این گروه ها توسط چه کسانی حمایت می شوند. تلاش شد تا از ورود طالبان به درگیری جلوگیری شود و علما و باشندگان بلخاب از برخی اقدامات جلوگیری کنند. تا جایی که طرفداران آنها گفتند این تصمیم اشتباه بوده است.
کاظمی قمی با بیان اینکه آمریکا بین اقوام خاصی اتحاد جدیدی ایجاد کرده است، تصریح کرد: آمریکا با حمایت از این گروه ها تفرقه ایجاد می کند و به نام مقاومت به دنبال هرج و مرج هستند و این تعبیر از سخنان من که مقاومت آمریکاست اشتباه است. تحلیل و بررسی. پس از آغاز حکومت طالبان، اولین گام ایران در ایجاد حکومت فراگیر، تشکیل جلسه بین طالبان و گروه های مقاومت بود. ما احزاب را دعوت کردیم و هیچکس نمی تواند بگوید که گروه های مقاومت در افغانستان آمریکایی هستند.
کاظمی قمی با بیان اینکه این به معنای مداخله نیست، تصریح کرد: آنچه از سوی جمهوری اسلامی مطرح می شود، تشکیل دولتی است که خواست همه مردم افغانستان است. افغانستان متعلق به همه مردم این کشور است. تجربه 40 ساله نشان داده است که هر جریانی در این کشور به خودی خود مسلط شد، دوام نیاورد و هیچ جریانی به تنهایی نمی تواند با این همه چالش دوام بیاورد.
کاظمی قمی در تشریح برنامه های آمریکا برای ایجاد اختلاف در افغانستان گفت: یکی از سیاست های فعلی آمریکا ایجاد بی ثباتی و هرج و مرج است و برای آن از ابزارهای مختلف استفاده می کند. آمریکا برای فشار بر طالبان، تهدید شیعیان و جلوگیری از سرمایه گذاری اقتصادی، دولت اسلامی را به افغانستان آورد. ابزار دیگر ایجاد فتنه های مذهبی و قومی مانند حادثه بلخاب است. این جنبش در بلخاب به عنوان جنبش مقاومت که جنگ با طالبان را آغاز کرد، شکل گرفت و اعلام شد. اما وقتی با رهبران و علمای شیعه صحبت می کنیم، می گویند که این حرکت ها را قبول ندارند.
وی با بیان اینکه با وجود این وضعیت به دنبال ایجاد همکاری در زمینه های فرهنگی و تجاری بوده ایم، ادامه داد: هر چقدر هم که وضعیت امنیتی و اقتصادی افغانستان بدتر شود، شاهد هجوم مهاجرت و رشد تروریسم در افغانستان خواهیم بود. سایه فقر، که آمریکا از آن پیروی می کند. طی یک سال گذشته تعداد مهاجران افغانستانی به ایران چهار برابر شده است و با افزایش تروریسم و وخامت شرایط اقتصادی، این جریان مهاجران افزایش خواهد یافت.
کاظمی قمی افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که ایران درگیر آن است، ایجاد درگیری و جنگ در داخل افغانستان توسط آمریکا و متحدانش است. کاخ سفید تلاش می کند افغانستان را در وضعیتی دوگانه بی ثبات کند، آنها 20 سال را در این کشور سپری نکرده اند، کشته نشده اند و امروز فضای سرمایه گذاری را به چین، روسیه و ایران واگذار کرده اند.
کاظمی قمی با بیان اینکه ارزهای بلوکه شده افغانستان شرایط اقتصادی مردم این کشور را سخت کرده است، گفت: ایران در تلاش است تا تعاملات تجاری و اقتصادی را در این فضا افزایش دهد.
هیچ کس نمی تواند بگوید که گروه های مقاومت در افغانستان آمریکایی هستند
نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان موضوع حق آبه، امنیت مرزها، مبارزه با مواد مخدر و تروریزم را از ملاحظات جمهوری اسلامی در رابطه با طالبان برشمرد و گفت: پس از گذشت یک سال، بخش قابل توجهی از آن را پشت سر گذاشتیم. این اهداف با این سیاست ها.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز، نشست خبری نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در آستانه اولین سالگرد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در راستای تبیین شرایط و بیان سیاست های بلندمدت استراتژی های کاخ سفید، در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه او در خارج از کشور برگزار شد.
وی با بیان اینکه سیاست تعامل با طالبان ملاحظاتی است، گفت: جمهوری اسلامی پس از روی کار آمدن طالبان تلاش کرد از باتلاق طرح کند آمریکا عبور کند اما ایران از این تله عبور کرد و به مسیر صعودی ادامه داد. . مشارکت.