اکبر شوکت (نماینده کارگران ساختمانی) وی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت بیمه کارگران ساختمانی گفت: نه تنها هیچکس بیمه نیست، بلکه بیمه 300 تا 400 هزار بیمه شده در این دولت لغو شده است. در یک کلام می توانم بگویم که ما در حال حاضر در مرحله ناامیدی هستیم. از یک سو با اقدامات وزیر کار، معاون روابط کار وی و رئیس سازمان تامین اجتماعی، اتحادیه کارگران ساختمانی به طور کامل منحل شد و از سوی دیگر مشکل بیمه ساخت و سازها. کارگران حل نشده است
شوکت گفت: سندیکای کارگران ساختمانی کشور دو سال است که بلاتکلیف بوده و اتحادیه ها اهمیت خود را از دست داده اند. در دوره های قبل حدود یک میلیون بیمه شده در صنعت ساختمان داشتیم که متاسفانه تمام آن پس انداز و تلاش برای بیمه کارگران ساختمانی از بین رفت. در حال حاضر تعداد ساخت و سازهای بیمه شده کمتر از 600 هزار نفر است.
وی گفت: ما چهار سال نماینده مجلس بودیم و نتیجه آن اصلاح بیمه کارگران ساختمانی و افزایش 25 درصدی نرخ ساخت و ساز بود. اگرچه این مصوبه انتقاداتی را برانگیخته است، اما سعی کردیم اصلاح ماده 5 بیمه کارگران ساختمانی را انجام دهیم. مشکل اینجاست که بی تفاوتی وزیر کار، معاون روابط کار وی و رئیس سازمان تامین اجتماعی نسبت به کارگران ساختمانی و انجمن های آنها مشهود است. این بی تفاوتی نسبت به کارگرانی که کارشان سخت و زیان آور و یکی از خطرناک ترین آنهاست ظلمی مضاعف است.
شوکت گفت: رئیس جمهور بر حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی اصرار داشت و دستور رفع این مشکل را داد اما اقداماتی که تاکنون انجام شده به دستور ایشان نوعی کج دهن است. نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه کاملا بر خلاف دستورات خود عمل کردند و همه چیز را ویران کردند. نزدیک به 500 هزار خانواده در انتظار بیمه اجتماعی هستند و من نتیجه مثبتی ندیده ام. از عملکرد وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی کاملا ناراضی هستیم.
وی درباره استفساریه جدید مجلس درباره بیمه کارگران ساختمانی گفت: ببینید برخی از نمایندگان مجلس به دنبال محدود کردن منابع بیمه ای کارگران ساختمانی بودند که خوشبختانه کمیسیون اجتماعی اجازه نداد.
شوکت خاطرنشان کرد: سازمان تامین اجتماعی از سال 52 تاکنون 8 تا 16 درصد پول قراردادهای ساختمانی را دریافت کرده است اما این پول را برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه نکرده است. همچنین این سازمان مبلغ دیگری از هزینه های ساخت دریافت کرد که اکنون به 25 درصد پروانه ساختمانی می رسد.
وی گفت: باید در جهت دریافت عادلانه این منابع تلاش کنیم و در مجلس جدید این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. یعنی دریافت تامین اجتماعی از محل قراردادها با 25 درصد هزینه های ساخت این دو باید با هم ترکیب و در یک جا ذخیره شوند. در این صورت منابع خوبی برای بیمه کارگران ساختمانی خواهیم داشت. اما این دو منبع با هم ترکیب نمی شوند و سازمان تامین اجتماعی نیز مسئولیتی در قبال هزینه این منابع ندارد.
رکنا نیوز