به گزارش ای بی اس نیوز، امیر میران گفت: بخش خصوصی درک خوبی از شرایط دولت دارد که منابع کافی برای تخصیص ارز 4200 تومانی وجود ندارد و این شرایط را برای ابلاغ سیاست های اجرایی سخت کرده است. در حال حاضر فاصله ارز دولتی با ارز بازار آزاد به بیش از 20 هزار تومان رسیده است و تامین ارز لازم برای اجرای این طرح سختی های خاص خود را دارد.
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران می گوید بخش خصوصی برای حذف ارز 4200 تومانی همراه دولت است اما نگرانی ها در این زمینه باید برطرف شود.
وی به سایت اتاق ایران گفت: برای حمایت از اقشار کم درآمد می توان به جای شارژ حساب بانکی، کارت پروتئینی در اختیار مردم قرار داد. زمانی که قیمت محصولی مانند مرغ افزایش یابد، قطعا مصرف کاهش می یابد، این اقدام تضمین کننده خرید برای تولیدکننده است و از سوی دیگر برای حفظ امنیت غذایی، اقشار کم درآمد اعتباری دریافت می کنند که می توان از آن برای گوشت استفاده کرد. و مرغ بخر این روش هم حمایت مستقیم از مردم را تضمین می کند و هم اجازه نمی دهد فساد و پول باعث انحراف تولید شود.
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اگر قرار است این مابه التفاوت با تسهیلات دولتی جبران شود باید به این موضوع نیز توجه شود که منابع آن از کجا تامین می شود. با توجه به مشکلات پیش روی بانک ها و محدودیت های آنها در تامین اعتبار برای ارائه تسهیلات، تولیدکننده نمی تواند وارد فرآیندی شود که نتیجه ای نداشته باشد.
وی با بیان اینکه نگرانی از وضعیت تولیدکننده پس از حذف این ارز یکی از اصلی ترین سوالاتی است که بخش خصوصی به آن توجه کرده است، تصریح کرد: فرض کنید بنگاه اقتصادی 70 درصد نهاده های خود را با استفاده از منابع ارزی 4200 تامین می کند. تومان اگر قرار باشد این ارز به صورت ناگهانی حذف شود، هزینه این نهاده در شش ضرب می شود که تاثیر بسزایی در قیمت نهایی محصول خواهد داشت.
میران با اشاره به تجربه دولت در نظام بازار گفت: تجربه این نظام نشان می دهد که باید بین دو موضوع تفاوت قائل شویم. این پول به جای اینکه به حساب مردم برود و در نهایت نحوه مصرف آن را مشخص نکند، باید وارد تولید شود و در نهایت محصول خاصی را به اقتصاد تحویل دهد.
absnews