16:32 – 23 جولای 1403
موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس امروز در برنامه میز اقتصاد درباره باقی مانده سهام سهامداران گفت: یکی از مشکلات اساسی ما عدم تمایل مدیران برای تحویل سهام دولتی در کشور است و در تحویل با تاخیر مواجه شده اند. سهام دولت Survivor سهام دارد.
وی افزود: متاسفانه سوهام عدالت حتی یک سخنران ندارد و هر روز با مشکل جدیدی در پرداخت غرامت سوهام به بازماندگان مواجه هستیم. دولت برای پرداخت این سهم باید اموال را واگذار کند.
موسوی گفت: امیدواریم با تشکیل دولت و مجلس جدید موضوع باقی مانده سهامداران حل شود. امروزه دولت ها با چالش واگذاری اموال مواجه هستند. ما انتظار داریم دولت جدید این تصمیم را اجرا کند و ما نیز تصمیمات آن را در مجلس نمایندگان اجرا خواهیم کرد.
به گفته این نماینده، موضوع سهمیه دولت بسیار مهم است و برای بررسی این موضوع در بودجه سال آینده جلساتی با اعضای دولت جدید برگزار خواهیم کرد. عدالت یکی از ابزارهای مهم مجلس است و انتظار می رود با حمایت دولت جدید اجرایی شود.
وی افزود: علت تاخیر در توزیع سهام عدالت بین بازماندگان در درجه اول دارایی های دولت است. اموال و دارایی های دولتی باید شناسایی و به مردم پرداخت شود.
مهدی حاجیوند، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: متأسفانه عدم کنترل بر پرداخت سهام سرمایه این روند را به تاخیر انداخت.
وی افزود: تا پایان شهریور 1403 هجری شمسی مجامع شرکت سهامی تشکیل و هیئت مدیره جدید آنها مشخص می شود. اگر شرایط بازار سرمایه خوب باشد، توکن آنها باز می شود. در این صورت سهامداران شرکتهای سرمایهگذاری منطقهای میتوانند 100 درصد سهام خود را بفروشند و کسانی که سهام خود را به روش مستقیم انتخاب میکنند، بستگی به شرایط بازار دارد.
وی گفت: سهام عدالت در سال 1383 در قالب 6 طایفه و 18 گروه توزیع شد که حدود 50 میلیون نفر را شامل می شد. مقرر شد اقساط در مدت 10 سال از سود سهام پرداخت شود و به جای سود، اقساط سهام پرداخت شود و در نهایت در سال 1395 تمامی افراد در سامانه اعلام شده از سوی سازمان خصوصی سازی دارای شماره اشباع شوند. و از آن سال تاکنون توزیع سهام داریم.
مشاور رئیس سازمان بورس گفت: سازمان بورس در 26 استانداری مجامع خود را برگزار کرد و دو استانداری دیگر نیز طی هفته آینده مجامع و مجامع خود را برگزار خواهند کرد. تا ابتدای شهریورماه همه استان ها باید مجالس قانونگذاری خود را تشکیل دهند.
وی افزود: سرانجام پس از کش و قوس های فراوان سرانجام در 16 آذر 1402 هجری شمسی نحوه تشکیل مجامع شرکت های سرمایه گذاری سهام در استان ها پس از مدت ها تردید تصویب و ابلاغ شد و در راستای این تصمیم جلساتی تشکیل شد. برای چندین استانداری از جمله زنجان، خراسان شمالی و گیلان برگزار شده و تاکنون در چند استان دعوتنامه برای برگزاری این نشست منتشر شده است.
حقیوند تصریح کرد: در حال حاضر در چندین فرمانداری مجامع برگزار شده است و امیدوارم شرایط شرکت ها به تدریج مهیا شود تا بتوانند صورت های مالی خود را حسابرسی کنند و تعاونی ها دعوت نامه را به آنها برسانند. اعضا. شوراها و برگزاری مجالس آنها.
وی گفت: پیشنهاد ما این است که دولت و مجلس خسارت سهام به ویژه سهام باقیمانده را مشخص کنند به طوری که در حال حاضر 13 شرکت در بورس وجود دارد و مجلس و دولت در اسرع وقت این موضوع را مشخص کنند. ” “.
حقیوند گفت: مدارک لازم برای انتقال مالکیت سهام کپی کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی و کپی معادل اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه برای همه می باشد. واجدین شرایط وراث: در گواهی حصر وراثت اصل یا رونوشت برابر با اصل سند انحصار وراثت متوفی است در صورتی که برای متوفی وصیت نامه رسمی لازم باشد که در گواهی تعیین وراثت نیز قید شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: فرآیند واگذاری سهام متوفی به وراث بدون پرداخت انجام میشود، بنابراین کاملاً رایگان است و سود سهام متوفی زمانی بین وراث پرداخت میشود که کلی برای سود سهام داشته باشیم.
مشاور رئیس سازمان بورس در خصوص سهامداری گفت: برای واگذاری سهام متوفی برای وراث پیامک ارسال نمی شود.
خبرنگار: ردا زارعی