یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

چگونه در بازار مسکن رونق ایجاد کنیم؟


رئیس مرکز انبوه سازان گفت: با توجه به فاصله ایجاد شده بین قیمت مسکن و ظرفیت خانوارها، متقاضیان به سمت واحدهای کوچک گرایش پیدا کردند. بنابراین انبوه سازان باید کوچک سازی را در دستور کار قرار دهند و کیفیت ساخت و ساز و کیفیت زندگی را در واحدهای کوچک ارتقا دهند. اگر به این سمت برویم از رکود بازار مسکن جلوگیری می کنیم.

سید محمد مرتضوی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: در سه ماهه آخر سال 1401 با تغییراتی در قیمت مصالح ساختمانی مواجه بودیم که ناشی از نوسانات بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی بود. قیمت آهن و میلگرد بیش از 50 درصد افزایش یافته و در برخی دیگر از مصالح ساختمانی تا دو برابر افزایش قیمت را شاهد بوده ایم، البته پس از اتفاقات خوبی که محصولات در روابط بین الملل و مذاکرات صورت گرفته است. با کشورهای منطقه، قیمت مصالح ساختمانی 10 درصد افزایش یافت.

وی افزود: نوسانات بازار ارز و نهاده های ساختمانی به قیمت تمام شده مسکن کوتاه مدت منتقل شد و با توجه به کاهش بیشتر توان کاندیداها، معاملات روزهای پایانی سال را تحت تاثیر قرار داد. برخی از فروشندگان از فروش واحدهای مسکونی خودداری کردند و خریداران شرایط خرید را نداشتند. بحث پیش فروش نیز به حالت تعلیق درآمد. به طور کلی در بازار مسکن نااطمینانی وجود داشت.

رئیس کانون انبوه سازان با اشاره به شعار سال «کنترل تورم و افزایش تولید» گفت: اگر دولت بتواند تورم را کنترل کند می توان انتظار ثبات قیمت و سرمایه گذاری در بازار مسکن را داشت.

مرتضوی درباره پیش بینی وضعیت ساخت و ساز در سال جاری گفت: با توجه به افزایش اعداد و ارقام مسکن و کاهش توان مصرف کننده، انتظار داریم تمایل به ساخت و ساز کاهش یابد. اثر تسهیلات بانکی و پیش فروش که بخش مهمی از منابع تولیدکنندگان را تامین می کرد، کم رنگ شد. انتظار رونق ساخت و ساز در بخش خصوصی چندان منطقی نیست، اما راه هایی برای پیشبرد برنامه های دولت از جمله جنبش ملی مسکن وجود دارد.

بیشتر بدانید

رکود بازار مسکن در روزهای ابتدایی سال

وی خاطرنشان کرد: در واقع می توان گفت آنچه که شرایط بازار مسکن و بخش ساخت و ساز را بهبود می بخشد، آرامش، مهار تورم و رشد تولید مسکن را به همراه دارد. سیاست ها باید با هدف تثبیت ارزش پول ملی باشد. از سوی دیگر طرح ملی نهضت مسکن باید با قدرت جلو برود.

رئیس مرکز انبوه سازان با اشاره به وعده دولت سیزدهم مبنی بر ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در مدت چهار سال خاطرنشان کرد: اگرچه در این زمینه چالش هایی وجود دارد، اما جزو اهداف دست یافتنی است. حداقل می توانیم در بخش مسکن حمایتی تغییراتی ایجاد کنیم. استفاده از سرمایه انبوه سازان و بخش خصوصی باید هدفمند باشد. زیرا قدرت اقتصادی دهک های پایین تضعیف شده است. در این راستا، افزایش سهم مسکن در سبد مصرفی خانوارها باید با سرمایه بخش خصوصی جبران شود.

مرتضوی درباره مدل ساخت و ساز گفت: اگر سازندگان می خواهند در بازار معاملات ملکی موفق باشند باید بیش از گذشته تمایل به کوچک سازی داشته باشند. آمارها در تهران، سایر کلانشهرها و مراکز استان ها حاکی از آن است که به دلیل معلولیت، تقاضا به سمت واحدهای کوچک رفته است. آنچه انبوه سازان باید دنبال کنند این است که بتوانند کیفیت ساخت و کیفیت زندگی را در واحدهای کوچک افزایش دهند. اگر به این سمت برویم از رکود بازار مسکن جلوگیری می کنیم.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *