چگونه بفهمیم گوشت مرغ هورمونی است؟ / نکات مهم هنگام خرید مرغ • رکنا
به گزارش رکنا، هنگام خرید جوجه به سینه مرغ توجه کنید. هرچه خطوط سفید روی سینه مرغ بیشتر باشد، به این معنی است که مرغ در مدت زمان کمتری رشد کرده است هورمونی و چربی آن بالاست. جوجه های هورمونی در مقایسه با جوجه های طبیعی، ویژگی های کمتری دارند و ممکن است مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کنند. به همین دلیل در خرید این نوع جوجه ها باید مراقب باشید و در هنگام خرید این جوجه ها به سلامتی شما آسیب نرسانند.
مرغ یکی از غذاهایی است که روزانه توسط خانواده ها خریداری و مصرف می شود. شاید متوجه شوید که مرغی که خریده اید فاسد است. در اینجا قصد نداریم نحوه تشخیص جوجه های گندیده از جوجه های غیر فاسد را بررسی کنیم، بلکه می خواهیم نحوه تشخیص جوجه های هورمونی و غیر هورمونی را به شما آموزش دهیم. جوجه های هورمونی ویژگی های کمتری نسبت به جوجه های طبیعی دارند و می توانند مشکلات سلامتی ایجاد کنند. به همین دلیل در خرید این نوع جوجه ها باید مراقب باشید و در هنگام خرید این جوجه ها به سلامتی شما آسیب نرسانند.
در اینجا تصویری را به شما ارائه می دهیم که به شما نشان می دهد چگونه مرغ های هورمونی را از مرغ های سالم تشخیص دهید. اول از همه باید گفت که وزن جوجه های هورمونی بیشتر از جوجه های سالم و غیر هورمونی است، اما این تنها نشانه تشخیص جوجه های هورمونی از جوجه های غیر هورمونی نیست و برخی از جوجه های سالم و معمولی نیز می توانند وزن بیشتری داشته باشند. . اما باید گفت که برای تشخیص جوجه های هورمونی ویژگی های دیگری مانند حجم چربی وجود دارد.
اما چگونه بفهمیم مرغی که خریدیم هورمونی است یا خیر؟
اولین چیزی که در هنگام خرید باید به آن توجه کنید اندازه گوشت مرغ است. جوجه های هورمونی و ناسالم به دلیل نیاز به رشد سریع به طور طبیعی وزن بیشتری دارند. اما اگر این معیار کمکی به تشخیص مرغ هورمونی از مرغ غیرهورمونی نمی کند، بهتر است به سراغ معیار بعدی یعنی حجم چربی بروید.
جوجه های هورمونی چربی بالایی دارند و یکی از راه های تشخیص آن بررسی خطوط سفید است. سینه مرغ شرق؛ هرچه این خطوط سفید بیشتر باشد، هورمون های بیشتری برای رشد سریعتر تزریق می شود.
آشنایی با مرغ سالم
به نظر یک مرغ بزرگ و چاق بود. بسته بندی آن را نشان داد. گوشت صورتی و پوست زرد و نازک و کم چرب داشت اما وقتی دقیق تر شدم به نظر می رسید قسمت هایی از سطح ران و بال های مرغ کبود شده و زیر پوست مرغ کبودی شده بود.
من جوجه دیگری را انتخاب کردم اما اکثر جوجه ها همین شرایط را داشتند. این سوال پیش آمد که دلیل این کبودی ها چه بوده است. اکثر تامین کنندگان مرغ علت این مرگ و میر را تزریق داروهای هورمونی و آنتی بیوتیکی می دانند که به دلیل اینکه تزریق سریع و به بال، ران و گردن مرغ انجام می شود، باعث مرگ در محل تزریق می شود، اما از نظر علمی و علمی. . پاسخ منطقی با ما تماس بگیرید، با دکتر آراسب دباغ مقدم، کارشناس علوم و صنایع غذایی، دامپزشک و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی صحبت کردیم.
وی در گفت وگو با جام جم با اشاره به اینکه متأسفانه اظهار نظر دلالان به دلیل بی اطلاعی آنها از علم دامپزشکی است، می گوید: هیچ نوع تزریقی در جوجه های گوشتی اتفاق نمی افتد؛ اما در صورت عدم آگاهی از دامپزشکی، هیچ نوع تزریقی در این زمینه وجود ندارد. چون این کار در مرغداری که مثلاً 50000 جوجه در سالن پرورش می دهد بسیار استرس زا است. در نتیجه، داروهای در نظر گرفته شده برای جوجه های گوشتی معمولا در آب آشامیدنی آنها حل می شود. تاجران احتمالاً به این دلیل که چنین تزریقاتی را در کبوترهای اهلی دیده اند. اینطور اظهار نظر می کنند و توجه نمی کنند که تجویز دارو برای کبوتر زمین تا آسمان فرق می کند.
این کارشناس درباره علت کبودی ران و بال در جوجه های بسته بندی می گوید: این کبودی ها و کبودی ها معمولا زمانی ایجاد می شود که مرغ را از مرغداری خارج کرده و به کشتارگاه می فرستند. مثلاً مرغی زیر دست و پای کارگران مرغداری می افتد و قسمتی از بدنش کبود می شود. گاهی این مشکل در کشتارگاه به دلیل تنظیم نشدن سرعت خط کشتار به وجود می آید و بهتر است از این قطعات استفاده نشود و در کشتارگاه توصیه می شود این قطعات را به دامپزشکی بردارید.
بدون هورمون! آنتی بیوتیک بله
آیا جوجه های بسته بندی شده را از نظر دوز داروهای هورمونی و آنتی بیوتیکی بررسی می کنند که به سلامت مصرف کننده آسیبی نرساند؟ این کارشناس تصریح می کند: استفاده از هورمون ها در جوجه های گوشتی شایعه ای است که متاسفانه به صورت شفاهی بین خانواده های غیرمجاز منتقل می شود. با فرض اینکه مرغدار بخواهد از هورمون های حیوانی یا انسانی برای مرغ استفاده کند، این هورمون ها بسیار گران هستند و استفاده از آنها قیمت مرغ را بسیار بالا می برد و بنابراین استفاده از هر نوع هورمونی برای مرغ مرغ به صرفه نیست.
دکتر دباغ با اشاره به اینکه در حال حاضر فقط مرغ سبز مرغ بدون آنتی بیوتیک محسوب می شود، می گوید: مرغ سبز چند سالی است که وارد بازار شده است. این مرغ ارگانیک نیست، اما فاقد آنتی بیوتیک و همچنین فاقد داروهای ضد کوکسیدیوز است (کوکسیدیوز یک بیماری انگلی طیور است). این مرغ در طول دوره پرورش سه بار توسط سازمان دامپزشکی کشور مورد آزمایش قرار می گیرد و در صورت نداشتن آنتی بیوتیک مجوز فروش آن به صورت مرغ سبز صادر می شود. این نوع مرغ با مدیریت بهداشتی بالا در مرغداری ها قابل پرورش است و طعم بهتری دارد.
در مورد سایر جوجه های معمولی، مدیر فنی-بهداشتی مرغداری باید مراقب باشد و نظارت داشته باشد که از آخرین استفاده از آنتی بیوتیک در مرغداری تا زمان ارسال مرغ به کشتارگاه گذشته باشد. “دوره انتظار” را صدا بزنید. این بستگی به وجدان دامپزشک صادر کننده گواهی سلامت مرغ و همچنین صاحب جوجه ها دارد و ممکن است عده ای این مهلت را رعایت نکنند و گواهی نادرست صادر شود.
به هر حال در حال حاضر سازمان دامپزشکی کشور آزمایشی روی جوجه های معمولی انجام نمی دهد و در این زمینه فقط فعالیت های تحقیقاتی در قالب طرح های تحقیقاتی انجام شده است. این متخصص می افزاید: برخی از آنتی بیوتیک ها با حرارت پخت خنثی می شوند و سمیت آن ها کاهش می یابد، اما برخی دیگر خنثی نمی شوند. در هر صورت بهتر است مرغ آنتی بیوتیک نداشته باشد و مدت ممنوعیت آن رعایت شود.
دنبال مرغ بزرگ نباش
این کارشناس علوم و صنایع غذایی در پاسخ به این سوال که آیا میزان آنتی بیوتیک موجود در گوشت مرغ با وزن و اندازه (ریزی و درشتی) مرغ ارتباط دارد، پاسخ می دهد: بله. متاسفانه فرهنگ مصرف مردم در کشور ما به گونه ای است که جوجه های بزرگ را دوست دارند که این امر منجر به طولانی شدن دوره پرورش و افزایش میزان مصرف آنتی بیوتیک می شود. در بهترین شرایط بهداشتی بوده و طول دوره پرورش نیز می باشد. در شرایط فعلی ایران باید حدود 45 روز باشد. جوجه هایی که مدت طولانی تری پرورش می یابند و در حال رشد هستند، احتمال بیشتری دارد که حاوی مقادیر بیشتری آنتی بیوتیک در گوشتشان باشند. در ضمن اگر این محدوده وزنی رعایت نشود و مرغ خیلی کوچک باشد مریض می شود یا در مورد مرغداران سوراخ می شود. اگرچه همه جوجه های کوچک لزوما کوچک نیستند و برخی از مرغداری ها جوجه های سفارشی برای رستوران های زنجیره ای معروف تولید می کنند، اما به گفته این کارشناس به مصرف کننده معمولی توصیه می شود از همان وزن مرغ یعنی 1600 تا 2000 گرم مرغ استفاده کنند.
مرغ محلی شما را بیمار نمی کند
برخی از مردم به خصوص مردم شمال کشورمان دوست دارند مرغ، اردک، بوقلمون، غاز و پرندگان وحشی را به صورت محلی تهیه کنند. در بازارهای روزانه این شهرها یا بسیاری از روستاها این طیور بدون بسته بندی بهداشتی به صورت جوجه های چیده شده یا پردار ذبح و به فروش می رسد که مرغ های خام محلی و فله ای به انسان منتقل می شود، تصریح می کند: هنگام پاکسازی کنه های این پرندگان اجساد را می توان به پوست فردی که تمیز می کند منتقل کرد و او را بیمار کرد.
بهترین رنگ مرغ، سفید یا کهربایی؟
برخی از جوجه ها بوی بدی می دهند. برخی گوشت نرم و برخی دیگر گوشت سفت دارند. برخی زرد هستند رنگ و برخی سفید هستند. دلیل این همه تفاوت بین مرغ های کشتارگاهی چیست؟
دکتر دباغ مقدم در این باره می گوید: مرغ در دوره پرورش چه نوع غذایی می خورد، مثلاً آرد ماهی می خورد، آیا دارویی مصرف می کرد و انجام می داد تعادل بین چربی و پروتئین در رژیم غذایی و گوشت مرغ. مشاهده شد یا خیر این می تواند بر طعم و بوی مرغ تأثیر بگذارد.
این کارشناس می گوید هر چه جوجه جوان تر باشد گوشت لطیف تر است و مرغ سالم باید رنگ زرد کهربایی داشته باشد. باز هم باور کاملا اشتباه خانواده ها این است که فکر می کنند بدن مرغ باید مثل برف سفید باشد. همین موضوع عامل تقلب در برخی از کشتارگاه ها نیز می شود که مرغ ها را برای سفید شدن مرغ ها در مدت زمان مشخصی در آب حاوی درصد کلر بالا نگهداری می کنند. البته غذا دادن به مرغ تا حدودی در رنگ آن تاثیر دارد اما در کل زرد کهربایی بهترین رنگ برای مرغ خام است.
رنگ مرغ، بوی ناحیه شکم و بوی زیر بال مرغ برای عموم مردم تا حدی می تواند نشان دهنده تازگی یا کهنگی مرغ باشد، بنابراین بوی فساد و پوسیدگی نباید به مشام برسد. . این قطعات
اجازه ندهید مرغ را تمیز کنند
برخی از تجار هنگام خرید جوجه های بسته بندی شده گاها با اصرار خاصی می خواهند مرغ خریداری شده را تمیز و برش دهند اما به گفته دکتر دباغ مقدم بر اساس مقررات سازمان دامپزشکی این کار ممنوع است. هر نوع درمان و تقسیم بندی باید در یک مکان مجازی با دامپزشک ناظر انجام شود. این کارشناس در پاسخ به این سوال که معمولا با ضایعات مرغ چه می کنند، پاسخ می دهد: این ضایعات را می فروشند و معمولا به عنوان پودر گوشت از آن استفاده می کنند. دام، طیور و آبزیان.
با مرغ های تخمگذار پیر چه می کنند؟
به گفته دکتر دباغ مقدم، جنسیت مرغ گوشتی می تواند مرغ واقعی یا حتی خروس باشد و فرقی نمی کند اما مرغ های تخمگذار که در نهایت پیر می شوند به عنوان مرغ صنعتی به برخی کارخانه های تولید سوسیس و کالباس فروخته می شود. از آنجایی که در کارخانه از آنها به عنوان گوشت استفاده می شود، مرغ ها مواد ترد را اضافه می کنند، گوشت آنها نرم می شود و حرارت بالای پخت سوسیس و کالباس در اتاق پخت، باعث سلامتی گوشت این مرغ ها می شود.