چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
نامه نگاری جمعی از خبرنگاران با رئیس جمهور؛  افزایش عوارض بحران مسکن را تشدید کرد - اخبار راه و مسکن - اخبار اقتصادی تسنیم

چگونه با رونق کشاورزی به یک اقتصاد قوی دست یابیم؟ – اخبار کشاورزی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

ایران با توجه به قابلیت‌های جغرافیایی و اقلیمی و تنوع زیستی، یکی از مناطقی است که با استفاده از نژادهای داخلی و منابع ژنتیکی، احتمال بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی را دارد. از آنجایی که کشور با انواع تهدیدات و تحریم های ملی و بین المللی مواجه است، یکی از الزامات امنیت غذایی پایدار، استفاده صحیح و بهینه از توانمندی ها و توانمندی های ملی است. به طور کلی توسعه و حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشاورزی به ویژه دامپروری یکی از موضوعاتی است که باید در مرحله دوم انقلاب اسلامی به عنوان یک موضوع اساسی در کنار حفاظت از منابع تولیدی پایه و منابع طبیعی در اولویت قرار گیرد. خوشبختانه ایران به عنوان اولین حلقه در چرخه تولید گوشت مرغ به نام آرین یکی از دارندگان ردیف مرغ در جهان است و توانایی تولید مرغ گوشتی با استفاده از نژاد داخلی کشور وجود دارد. بنابراین، احیاء، ترویج و توسعه مرغ نژاد آرین به عنوان یک نژاد بومی و اجرای اقدامات دفاعی از جمله ایجاد صف باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. همچنین در گوشت قرمز مانند شتر، گوسفند ظرفیت های زیادی در کشور با استفاده از نژادهای بومی وجود دارد که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

درباره این فایل بیشتر بدانید:

3- بهبود سیستم بازاریابی محصولات کشاورزی

اقتصاد نقطه عطفی است. اقتصاد قوی نقطه قوت و عامل مهم شکست ناپذیری و نفوذ ناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف نقطه ضعف و زمین نفوذ و تسلط دشمنان است. فقر و ثروت بر مادیات و معنویت انسان تأثیر می گذارد. اقتصاد البته هدف جامعه اسلامی نیست، بلکه وسیله ای است که بدون آن به اهداف نمی توان رسید. تاکید بر تقویت اقتصاد مستقل کشور که مبتنی بر تولید انبوه و کیفیت، توزیع عادلانه، مصرف عادلانه و سخاوتمندانه و روابط مدیریت خردمندانه است و در سال‌های اخیر بارها بر آن تاکید و تاکید کرده‌ام، به این دلیل است که اقتصاد می‌تواند زندگی امروز را تحت تاثیر قرار دهد. و فردا.

در شرایط فعلی، بخش کشاورزی با وجود پتانسیل قوی اقتصادی، برای فعالان این بخش سودآور نیست. یکی از دلایل این امر ضعف سیستم بازاریابی کشاورزی است به طوری که کالاهای تولید شده در این بخش تقاضا محور و صادرات محور نیستند. به عبارت دیگر مسئولان نتوانسته اند زنجیره ارزش مناسب و کارآمدی برای تولید و تجارت محصولات کشاورزی تشکیل دهند. به منظور بهبود نظام بازاریابی محصولات کشاورزی در اسناد بالادستی به ویژه سیاست های کلی نظام در بخش کشاورزی مبنی بر حمایت موثر از ساماندهی فرآیند تولید و اصلاح نظام بازار محصولات کشاورزی به منظور بهبود مبادله محصولات کشاورزی در بخش کشاورزی با سایر بخش ها، کاهش هزینه های تولید، رعایت قیمت تمام شده محصولات اساسی، تامین درآمد به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و تخصیص یارانه هدفمند به بخش کشاورزی به منظور ارتقای رقابت پذیری در سطح ملی و بین المللی. بازارها ذکر شده است که این موارد نیاز به اجرا دارد.

با توجه به رویکرد بیانیه، به نظر می رسد مرحله دوم انقلاب با هدف رسیدن به قله های دانش در جهان و سنگ بنای یک انقلاب علمی در کشور با استفاده از ظرفیت مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها در مرحله دوم قرار دارد. انقلاب برای ترویج علم و پژوهش در کشاورزی باید بیشتر مدیریت دانش بنیان یا دانش بنیان دنبال شود. لازم به ذکر است در اسناد بالادستی نیز بر گسترش علم و پژوهش در بخش کشاورزی تاکید شده است. همچنین در بندهای 4 و 5 سیاست های کلی نظام در بخش کشاورزی مبنی بر نوسازی نظام تولید محصولات کشاورزی بر اساس دانش جدید و بومی سازی فناوری های روز، آموزش، نگهداری و تجهیز نیروی کار مورد نیاز است. و استفاده علمی و بهره برداری از آن بر منابع آب و سایر نهاده های تولید تاکید می شود.

5- احیاء و تقویت ظرفیت تولید با استفاده از نژادهای داخلی یا منابع ژنتیکی

عدالت یکی از محورهایی است که در بیانیه مرحله دوم انقلاب به آن اشاره شده است که باید در سراسر کشور و در همه مناطق جاری باشد. از این رو در بخش کشاورزی مفهوم کشاورزی عدالت محور مطرح می شود که به جای تأکید صرف بر حداکثر سازی تولید به عنوان هدف توسعه کشاورزی، به تأمین معیشت پایدار و دوستدار محیط زیست برای کشاورزان اشاره دارد. در سیاست های کلی نظام در بخش کشاورزی نیز بر ارتقای سطح درآمد و سطح زندگی روستاییان، کشاورزان و عشایر، توسعه پایدار روستاها و مناطق کشاورزی و مبارزه با فقر تاکید شده است. همچنین با توجه به اینکه بیش از 80 درصد کشاورزی کشور را املاک کوچک تشکیل می‌دهد و سیستم‌های خردهلکی یا خانواده‌ها بخش مهمی از آن را تشکیل می‌دهند، اتخاذ الگوی جهانی مدیریت و ساماندهی بهینه منابع انسانی و نیروی انسانی در بخش‌های کشاورزی و منابع طبیعی. لازم است. دستاورد توسعه کشاورزی مبتنی بر عدالت است.

2- حمایت مؤثر از توسعه کشاورزی عدالت محور

1- تدوین برنامه جامع آبخیزداری و آبخوان داری

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز “فایل معجزه آبخیزداری» ; یکی از موضوعات مهمی که در اعلامیه مرحله دوم انقلاب اسلامی به آن اشاره شده است، اقتصاد قوی است. در همین راستا در بیانیه مرحله دوم انقلاب اسلامی می خوانیم:

4- مدیریت مبتنی بر دانش کشاورزی

یقینا یکی از بخش هایی که می تواند در تحقق اقتصاد قوی در مرحله دوم انقلاب اسلامی نقش موثری داشته باشد، کشاورزی است که رونق و شکوفایی آن می تواند تضمین کننده امنیت غذایی و خودکفایی کشور باشد و کشور را از وابستگی حفظ کند. خارجی ها در تامین غذا با سلاح های غذایی از سلطه و نفوذ دشمنان نجات و جلوگیری کنید. لازم به ذکر است رونق و شکوفایی بخش کشاورزی در مرحله دوم انقلاب الزامات مختلفی دارد که در این گزارش به نقل از گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به برخی از آنها اشاره می شود.

بنابراین با توجه به نیازها و ظرفیت ها و اهمیت مواد بالادستی، نتایج تحقیقات جدید و موثر باید مستقیماً به مزارع کشاورزی منتقل و اجرا شود. از سوی دیگر، انتقال مسائل و چالش های عملی بخش کشاورزی به پژوهشگران این حلقه ضروری است. شناسایی نیروهای درون زا، نخبگان و متخصصان، ایده پردازی مؤثر، فراهم آوردن شرایط برای استفاده از نظرات کارشناسی و انجام اقدامات مناسب برای تبدیل مقالات و نتایج مطالعات علمی به محصولات تجاری، شرایط لازم برای دستیابی به مدیریت دانش بنیان کشاورزی است.

absnews

کشاورزی پایدار مستلزم حفاظت از منابع آب و خاک، جنگل ها، مراتع و محیط های طبیعی است. تغییرات ناکافی در کاربری اراضی کشاورزی، توسعه مناطق مسکونی، شهری و صنعتی بدون توجه به تناسب زمین و ظرفیت محیطی و همچنین پتانسیل آب، خاک و زمین از جمله چالش های عمده ای هستند که امروزه با آن مواجه هستند: سیل های مخرب، فرسایش خاک و زمین، تجدید حیات منابع. کاهش شدید منابع آب زیرزمینی و بسیاری از مشکلات دیگر مانند تخریب جنگل ها و مراتع. از سوی دیگر، اقدامات مدیریت حوضه به تعداد محدودی از فعالیت ها، عمدتا ساختاری و بیولوژیکی، در سطح حوضه محدود شده است. در حالی که پرداختن به چالش های ذکر شده مستلزم یک برنامه مدیریت کلی در سطح حوضه است تا در چارچوب برنامه ریزی جامع، تمام فعالیت های سطح آبخیز را به صورت یکپارچه هدایت و هدایت کند. این سوال باید یکی از اولویت های مطرح شده در مرحله دوم انقلاب باشد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *