دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

چه کسانی مسئول نظارت بر تشعشعات دکل های مخابراتی هستند؟

برخی معتقدند تشعشعات دکل های متحرک یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به سرطان است، اگرچه این مشکل هنوز از نظر علمی ثابت نشده است، اما نهاد نظارتی بر اساس وظایف خود با همکاری سایر سازمان های متولی در این زمینه مانند سازمان انرژی اتمی ایران به طور مستمر تابش آنتن دکل ها را به روش های مختلف اندازه گیری می کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی کشور می‌تواند زمینه ساز توسعه محتوا، خدمات و دولت الکترونیک و توسعه کسب‌وکارهای جدید در حوزه فاوا و رشد اشتغال باشد، اما اختلال در این برنامه‌ها ایجاد شده توسط برخی افراد به دلیل باورهای نادرست گاهی اوقات مانع بزرگی است.

اگرچه توسعه زیرساخت های تلفن همراه مستلزم نصب آنتن های رله در مناطق مختلف شهرها است، اما همچنان بسیاری از مردم بر این باورند که این آنتن ها تشعشعات مضر برای بدن ساطع می کنند و آنها را عامل بیماری های خاصی مانند سرطان می دانند.

در واقع، تقریباً چهار دهه از استفاده از تلفن های همراه می گذرد و به اندازه کافی اعلام نشده است که امواج تلفن همراه نیز می تواند مؤثر باشد. بنابراین، هر کارشناس یا مسئولی که در مورد اثربخشی یا نبودن یک اثر اظهار نظر می کند، هر کدام بر اساس شواهد یا تجربیات مختلف اعلام می شود.

تشعشعات تلفن همراه و خطرات آن سال‌هاست که با وجود توضیحات مسئولان یکی از دغدغه‌های مردم بوده است، اما به گفته کارشناسان هنوز آسیب‌های ناشی از امواج یا تشعشعات فناوری‌هایی مانند تلفن همراه برطرف نشده است. ، و ممکن است سالها طول بکشد تا تعیین شود. آنتن دهی نزدیک به منازل ممکن است تاثیر داشته باشد یا نداشته باشد، اما به طور کلی به اقشار آسیب پذیر جامعه مانند کودکان، سالمندان و زنان باردار توصیه می شود از این نوع پخش خودداری کنند. تابش – تشعشع؛ به همین دلیل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور با همکاری سایر سازمان‌های مسئول در این زمینه مانند سازمان انرژی اتمی ایران، تشعشعات آنتن دکل‌ها را بر اساس وظایف خود به طور مستمر به سه روش اندازه‌گیری می‌کند.

امواج و پرتوها به دو دسته تقسیم می شوند: دسته اول قابلیت یونیزاسیون دارند و دسته دوم این قابلیت را ندارند. دسته ای که یونیزر نامیده می شود حاوی فوتون های بسیار قدرتمندی است که از مواد رادیواکتیو تشکیل شده اند و خاصیت تخریب ژنتیکی بدن را خواهند داشت. اما تشعشعات تلفن همراه امواج رادیویی و امواج رادیویی نیز امواج غیریونیزان محسوب می شوند. بنابراین هیچ گزارش بین المللی در مورد مضرات تشعشعات رادیویی غیریونیزان وجود ندارد.

از سوی دیگر، با هدف کاهش خطرات امواج الکترومغناطیسی از جمله امواج پارازیت، ایستگاه‌های ثابت اندازه‌گیری تشعشعات غیریونیزان تا فرکانس ۱۸ گیگاهرتز در مناطق حساس شهر تهران از جمله بیمارستان‌ها، مدارس و خانه‌های بازنشستگان نصب و اجرا شده است. برای سالمندان 24 ساعت شبانه روز تابش رادیویی و مایکروویو را اندازه گیری کرده و هر روز هفته تحت نظر رگولاتور باشد. در زمینه تاثیرات مثبت یا منفی تشعشعات تلفن همراه نظرات مختلفی از سوی کارشناسان بیان شده و ادعا شده است که هیچ تحقیقی تاثیر مثبت یا منفی این پرتو بر سلامت انسان را تایید نکرده است.

اگرچه این موضوع و امنیت آن بارها از سوی مسئولان از جمله وزیر ارتباطات مطرح شده است، اما شهروندان می توانند شکایات یا درخواست های خود را برای سنجش تشعشع آنتن های فعال مخابراتی در محل مورد نظر از طریق سامانه 195 به آدرس https://195.cra ارسال کنند. . ir/ جهت ثبت نام.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *