پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

چه میزان از تامین فولاد کشور از تولید داخلی/واردات ما تامین می شود؟

از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه امسال بالغ بر 117 میلیون تن فولاد (انواع پروفیل فولادی، شمش فولادی و آهن اسفنجی) تولید شد، در حالی که واردات 1.8 میلیون تن آهن و اقلام زنجیره ای فولادی بسیار ناچیز بود. که نشان می دهد بخش قابل توجهی از نیاز زنجیره فولاد کشور از طریق تولید داخلی تامین می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی انجمن فولادسازان ایران، در هشت ماهه امسال کل واردات انواع پروفیل فولادی، شمش فولادی و فولاد مصنوعات فولادی حدود یک میلیون و 888 هزار تن به ثبت رسیده است که در مقایسه با میزان واردات این زنجیره در بازه زمانی مشابه سال گذشته معادل یک میلیون و 120 هزار تن، حدود 1.6 برابر افزایش داشته است، اما این حجم واردات کمتر از یک شصتم مقدار تولید است. در طول این مدت.

این در حالی است که به استثنای ماه های ابتدایی سال که 2000 تن شمش فولاد به کشور وارد شده بود، دیگر واردات صورت نگرفت و واردات اسلب صفر شد و همان 2000 تن بیلت بود. وارد کشور می شود. در قالب شمش فولاد نسبت به میزان واردات در مدت مشابه سال گذشته (4 هزار تن) به نصف کاهش یافت.

ضمن اینکه واردات آهن اسفنجی سالهاست که صفر شده و نیازی به واردات این ماده معدنی به کشور نیست.

بر اساس آمار، واردات پروفیل بلند فولادی در هشت ماهه امسال 63 هزار تن بوده که 11 هزار تن آن در آبان ماه حدود پنج درصد بیشتر از واردات بوده است. 60000 تن

بیشترین حجم واردات فولاد در بازه زمانی مذکور سال جاری مربوط به محصولات فولادی به میزان 943 هزار تن بوده که از این میزان 146 هزار تن در هشتمین ماه سال وارد شده است که میزان واردات ظروف پروفیل فولادی در هشت ماهه نخست سال جاری است. . امسال به 880000 تن رسید که 135000 تن بود. تن در ماه نوامبر وارد کشور شد.

واردات این دو ماده معدنی نه تنها بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص داد، بلکه بیشترین رشد واردات را نیز نسبت به هشت ماهه سال 1401 به ثبت رساند.

از ابتدای سال 1401 تا پایان آبان 558000 تن محصولات فولادی و 498000 تن مقاطع طویل فولادی وارد کشور شد. بر این اساس میزان واردات این دو محصول در سال جاری به ترتیب 69 و 76.7 درصد افزایش داشته است.

همانطور که گفته شد واردات شمش فولاد در سال جاری معادل 2000 تن واردات در ماه های اول سال و مختص بیلتوبلوم است که در گزارش واردات زیر همان شمش فولادی درج شده است. کشور نیازی به واردات کاشی نداشت.

این مقدار شمش فولادی وارداتی نصف مقدار وارداتی در مدت مشابه سال گذشته است.

در نهایت بر اساس آمارها، واردات آهن اسفنجی در هشت ماهه امسال مانند مدت مشابه سال گذشته و طبق معمول سال های اخیر صفر شد.

گفتنی است، مسئولان وزارت امنیت نیز تاکید کردند که در صورت لزوم واردات کالا به کشور، مخالفتی با واردات وجود ندارد. البته این واردات کالا یا خدماتی است که در داخل تولید نمی شود.

با این حال تولید محصولات فولادی کشور پاسخگوی نیازهای ملی و تا حدی نیز می باشد صادر شده بر این اساس دلیل این افزایش واردات در هشت ماهه امسال نسبت به سال گذشته به ویژه در مورد محصولات فولادی و پروفیل های بلند که حدوداً 70 درصد افزایش داشته است، یعنی در شرایطی که تقاضای داخلی به ترتیب دو میلیون و 150 هزار تن محصول است و فولاد و 1 میلیون و 855 هزار تن پروفیل بلند فولادی در هشت ماهه امسال صادر شده است.

علت این مشکل توسط انجمن فولادسازان ایران پیگیری شد. به نظر می رسد به زودی جلسه ای با مسئولان وزارت حراست در این خصوص تشکیل شود و علت افزایش مجوز واردات بررسی شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *