چه زمانی محدودیت های چک های بلامحل تعلیق می شود؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، ماده 5 قانون صدور چک مکرراً محدودیت های جدیدی را برای صاحب حساب و صادرکننده چک در نظر گرفته است که پس از ثبت عدم پرداخت یا کسری مبلغ چک در یکپارچه بانک مرکزی. این سامانه به صورت آنلاین وضعیت را به روز می کند و به کلیه بانک ها اطلاع می دهد.
کلیه بانکها موظفند در هنگام دفع چک بلامحل اقدامات زیر را انجام دهند.
الف- عدم افتتاح حساب و صدور کارت بانکی جدید
ب- انسداد وجوه کلیه حسابها و کارتهای بانکی و هر وجه متعلق به صادرکننده که به هر دلیل نزد بانک دارد تا کسری مبلغ چک.
ج – عدم پرداخت تسهیلات بانکی یا صدور ضمانت نامه به ارز یا ریال
د- عدم گشایش اعتبار اسنادی ارزی یا ریالی.
حال سوال این است که آیا این استثنائات استثنا دارند یا خیر؟ در تبصره 1 تنها استثنا قید شده است که چنانچه اعمال مستثنیات مندرج در بندهای (الف)، (ج) و (د) در خصوص بنگاههای اقتصادی، به دلیل شرایط، شرایط و شرایط اقتصادی، موجب اختلال در امور اقتصادی شود. امنیت اقتصادی استان، این با شناخت مرتبط است. شورای تامین استان موارد مذکور را به مدت یک سال متوقف می کند.
بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه ای در 24 آبان ماه سال جاری نحوه اجرای این امر را اعلام کرد که بر اساس آن بنگاه اقتصادی مربوطه باید درخواست خود را در سامانه وزارت حراست ثبت کند تا از طریق تسهیلات و تسهیلات به شورای تامین ارسال شود. رفع موانع ستاد تولید. در نهایت تاییدیه مربوطه به بانک مرکزی ارسال می شود و نه بانک عامل و سپس در سامانه اطلاعات بانکی قرار می گیرد.
بنابراین، بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، اعمال محدودیت برای بنگاههای اقتصادی دارای سابقه چک برگشتخورده که رفع نشده است، تنها با تصویب شورای تامین و به مدت یک سال از تاریخ ابلاغ مصوبه شورا
مدت یکساله در نظر گرفته شده برای تعلیق محدودیت های اعمال شده بر بنگاه های اقتصادی قابل تمدید نیست. ضمناً هر بنگاه اقتصادی تنها سه سال پس از انقضای مدت یکساله مذکور قادر به ثبت درخواست جدید خواهد بود.
absnews