اخبار اقتصادی روز

چه تعداد ماهی در سواحل شمالی و جنوبی کشور صید می شود؟



ای بی اس نیوز/ البرز مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه 144 هزار نفر در حوزه شیلات در کشور فعال هستند، اظهار کرد: در حال حاضر 144 هزار نفر در حوزه شیلات در کشور فعال هستند. وی گفت: در تمام ایام سال 750 هزار تن ماهی در محل فعالیت این افراد صید می شود که از این میزان 36 هزار تن به دریای خزر و 720 هزار تن به آب های جنوبی اختصاص دارد.

به گزارش ای بی اس نیوز، ناصر کرمی راد، شنبه 15 خرداد در نشست تخصصی گونه های گیاهی و جانوری در حال انقراض ایران که به مناسبت روز جهانی گونه های در خطر انقراض ایران در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد. دانشگاه تهران واقع در کرج افزود: در حال حاضر بیش از 100 گونه در دریاها و اقیانوس‌های دنیا رها می‌شوند.

وی با بیان اینکه این گونه ها شامل ماهیان استخوانی، سخت پوستان، نرم تنان و سایر گونه ها است، گفت: در حال حاضر 10 مرکز احیای منابع آبی در ایران فعال است که هشت مرکز آن پس از انقلاب اسلامی تأسیس شده است.

کرمی راد با اشاره به اینکه صید از قدیم الایام رواج داشته است، افزود: در حال حاضر بیش از 144 هزار نفر در شمال و جنوب کشور به این رشته مشغول هستند.

وی گفت: در تمام ایام سال 750 هزار تن ماهی در محل فعالیت این افراد صید می شود که از این میزان 36 هزار تن به دریای خزر و 720 هزار تن به آب های جنوبی اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه زیستگاه این گونه ها در معرض انواع فشارها از جمله آلودگی و تخریب زیستگاه است، گفت: اگر قرار است تولید و برداشت این گونه ها از محیط زیست پایدار باشد باید مدیریت صحیحی داشته باشد زیرا افزایش جمعیت جهان و نیاز به تامین منابع پروتئین عمدتاً با افزایش صید آبزیان از دریاها و اقیانوس ها مواجه است که فشار بر ذخایر ماهی را افزایش داده است.

کرمی راد اکوسیستم را در حالت طبیعی پایدار دانست و افزود: همه موجودات زنده در حالت تعادل زندگی می کنند و ایجاد هر پدیده غیرعادی باعث برهم خوردن این پایداری می شود مانند برداشت بی رویه و صید غیرمجاز، نفتی و غیرمجاز. روغن آلودگی و آشفتگی اکوسیستم تغییر اقلیم و بروز بیماری ها و آشفتگی های اکولوژیکی از جمله عواملی است که این ثبات را بر هم می زند.

وی بیان کرد: پدیده های بیولوژیکی ناشی از ایجاد ناپایداری در اکوسیستم منجر به کاهش ذخایر گونه های در خطر انقراض از نسل گونه های خاصی می شود که ماهیان خاویاری جزو این گونه ها محسوب می شوند.

مدیرکل دفتر احیاء و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران ادامه داد: برای احیای ذخایر گونه های تحت فشار و مدیریت شیلات که قانونی شدن صید و احیای منابع طبیعی است، باید به سه اصل مهم توجه کرد. . تخم ریزی رویشگاه ها و افزایش بهره برداری از طریق تکثیر و رهاسازی مصنوعی (افزایش ذخایر از طریق تکثیر و رهاسازی) یکی از راهکارهای احیای ذخایر گونه های تحت فشار است.

وی با بیان اینکه گونه های ماهیان خاویاری با ارزش ترین ماهیان روی کره زمین و در واقع از با ارزش ترین موجودات زنده ای هستند که بشر تاکنون سعی در صید و پرورش آن داشته است، افزود: ارزش بالای این ماهی ها باعث شده است که نسل خود را بی رویه قرار دهند. در خطر انقراض.

وی گفت: آلودگی های مختلف دریا و رودخانه ها عامل این خطر را تشدید کرده است، بنابراین تولید ماهیان خاویاری با هدف رهاسازی آنها در دریا و حفاظت از ذخایر ژنتیکی انجام می شود، ضمن اینکه پرورش ماهیان خاویاری با هدف تولید گوشت انجام می شود. و خاویار حدود 2 دهه است که انجام می شود. در کشور صورت می گیرد.

وی با تاکید بر وجود 27 گونه ماهیان خاویاری در سراسر جهان، افزود: سال گذشته 500 میلیون قطعه از انواع گونه های آبزی برای تکمیل ذخایر آبزیان در کل سال برنامه ریزی شد و حدود 337 میلیون قطعه نیز ساخته شده است که شامل ماهیان خاویاری می شود. ماهیان استخوانی، کپور، بومی، ملوان و میگو در آبهای شمالی، داخلی و جنوبی کشور بوده اند.

مدیرکل دفتر احیا و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: رئیس دولت سیزدهم مردم با نگاه مثبت به احیای ذخایر ژنتیکی آبزیان مجوز احداث سه مرکز کترینگ در هرمزگان را صادر کرد. هر کدام 100 میلیارد تومان در حالی که طرح مرکز توسعه مکران و دو مرکز جاسک و چابهار در حال انجام است.

وی گفت: تمامی این پنج مرکز تا 2 سال آینده به روند این فعالیت می پیوندند که بخشی از نیازهای خلیج فارس و دریای عرب را تامین می کند ضمن اینکه قرار است به بوشهر و خوزستان نیز برود. .

وی یادآور شد: با توجه به توسعه پرورش ماهیان خاویاری، مراکز پرورش این نوع آبزیان در 22 استان کشور فعال شده است.

کرمی راد افزود: استان های خراسان رضوی، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، یزد، کرمان، کرمانشاه، البرز، خوزستان و شمال از جمله مناطق فعال در مراکز پرورش ماهیان خاویاری هستند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *