دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

چه بهانه خوبی! -ایسنا

پس از آن در هر مرحله از وثیقه تعدادی از افراد ترک تحصیل می کنند. ارائه نقدینگی به متقاضیان می تواند به پرداخت تسهیلات بانکی کمک کند که به دلایلی از جمله کم بودن ظرفیت افراد، تعداد افرادی که درخواست را تکمیل می کنند چندان متناسب با متقاضیان مطلق نیست.

رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه حدود 9 میلیون خانوار مستاجر در کشور داریم، گفت: وزارت راه و شهرسازی نباید در برابر عدم همکاری منفعلانه عمل کند. بانک ها. تامین منابع مالی برای ساخت مسکن یکی از مهمترین مسائل و چالش اصلی اجرای قانون جهش در تولید مسکن است، بنابراین دولت باید با جدیت کار کند. همچنین در قانون جهش تولید مسکن نیز ضمانت اجرایی مناسبی در نظر گرفته شده است تا در صورت عدم همکاری بانک ها از سوی دولت جریمه شوند.

انتهای پیام

بر اساس آمار بانک مسکن، تاکنون کل مبلغ واریز شده به حساب سازندگان نهضت ملی مسکن محل متقاضیان و شهرک سازی 30 هزار و 233 میلیارد تومان است که 11 هزار و 929 میلیارد تومان آن از محل است. از متقاضیان و مبلغ 18 هزار و 304 میلیارد تومان از محل تسهیلات به حساب سازندگان واریز شد.

به نظر می رسد کم بودن متقاضیان موثر نهضت ملی مسکن در مقایسه با تعداد ثبت نام ها، بهانه ای شده است تا نظام بانکی به وظیفه خود مبنی بر اختصاص 20 درصد تسهیلات بانکی به حوزه مسکن عمل نکند.

طی یک سال گذشته آن طور که مسئولان شنیده اند، بانک ها در پرداخت تسهیلات بسته محرک تولید مسکن کم کاری کرده اند. البته حدود یک ماه پیش سهمیه وام دهی دو بانک نزد بانک مسکن واریز شد که آن هم مبلغ زیادی نیست. یکی از آنها 72 میلیارد بدهکار است و دیگری موظف به پرداخت 75 میلیارد تومان است.

اما ظرفیت کم متقاضیان طرح های نهضت ملی مسکن نباید بهانه ای برای تزریق نقدینگی نظام بانکی باشد. چرا که نظر برخی از مسئولان از جمله وزیر راه و شهرسازی این است که برای جلب اعتماد متقاضیان، ابتدا پروژه ها با تسهیلات بانکی پیش برود تا به تدریج خانوارها ترغیب به ارائه شوند.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس قانون جهش تولید و عرضه مسکن، بانک ها موظفند متناسب با پیشرفت ساخت مسکن، تسهیلات ساخت و ساز ارائه کنند. پرداخت مرحله به مرحله متقاضیان واجد شرایط آمارها نشان می دهد از حدود 5 میلیون و 400 هزار متقاضی، 663 هزار نفر تا 9 شهریور 1401 حساب افتتاح کردند و تعداد واریز شدگان مبلغ اولیه 40 میلیون تومان حدود 300 هزار نفر است.

همکاری نکردن نظام بانکی در تامین منابع طرح نهضت ملی مسکن، انتقاد دولتمردان و نمایندگان مجلس را به دنبال داشته است. چندی پیش رستم قاسمی – وزیر راه و شهرسازی درباره جریمه بانک هایی که به تعهدات خود در خصوص قانون جهش تولید و عرضه مسکن عمل نمی کنند، صحبت کرد.

بر اساس ماده ۴ قانون تولید و عرضه مسکن، بانک‌ها موظفند سالانه ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خود را به بخش مسکن اختصاص دهند و در صورت عدم تخصیص به میزان ۲۰ درصد از تعهد انجام نشده، جریمه نقدی در نظر گرفته می‌شود. . برای آنها.

پس از تصویب قانون جهش تولید و عرضه مسکن، ۲۷ بانک و موسسه اعتباری مکلف به پرداخت تسهیلات این طرح شدند. برای هر بانک سهمیه جداگانه ای در نظر گرفته شده است. بیشترین سهمیه مربوط به بانک مسکن با 63 هزار میلیارد تومان بود که دو بانک دولتی دیگر هر کدام 42 هزار میلیارد تومان سهمیه داشتند. برای سایر بانک ها نیز ارقام متفاوتی از 30 میلیارد تومان تا 39 هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

طی هفته‌های گذشته مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید اعلام کرد که سهم بانک مسکن در اجرای طرح حرکت ملی رو به پایان است و برای تسریع در تحقق پروژه‌ها نیازمند کمک سایر بانک‌ها هستیم.

در سال 1398 حدود 5.5 درصد از تسهیلات بانکی به بخش مسکن اختصاص یافته است. نمایندگان مجلس در قالب قانون جهش تولید و عرضه مسکن تلاش کردند این عدد را به 20 درصد برسانند اما ظاهراً بانک ها توجه چندانی به این قانون نداشتند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *