دیپلمات سابق کشورمان گفت: تحولات منطقه در ماه های اخیر منجر به جنگ منطقه ای می شود و واضح است که رژیم اسرائیل در تلاش است ایران را به این جنگ بکشاند. همکاری و امنیت جمعی در خلیج فارس
به گزارش ای بی اس نیوز، سید حسین موسویان ۱۲ دی ماه در مراسم چهارمین سالگرد شهادت شهید مدافع حرم با اشاره به حوادثی مانند شهادت و مجروح شدن بیش از ۳۰۰ شهروند بی گناه در عملیات تروریستی در شهر کرمان. سردار سلیمانی، شهادت و مجروح شدن ده رزمنده عراقی. ترور سید رضی موسوی فرمانده عالی رتبه نظامی ایران در دمشق سوریه و ترور یکی از رهبران حماس در بیروت گفت: همانطور که نخست وزیر لبنان نیز اعلام کرد، اسرائیل قصد دارد منطقه را به جنگ بکشاند. با این عملیات
وی ادامه داد: اسرائیل از اکتبر گذشته به عملیات نظامی خود علیه غزه ادامه داده است که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 9 هزار فلسطینی و 2400 اسرائیلی شده است؛ 75 درصد از جمعیت 2.3 میلیونی غزه آواره و 335 هزار خانه مسکونی در غزه ویران شده است. . نابود شد. این در شرایطی رخ داد که سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که غزه حتی قبل از جنگ غزه به منطقه غیرقابل سکونت تبدیل شده است، زیرا از سال 2007 در محاصره اقتصادی اسرائیل قرار داشت. در تجاوز ماه گذشته، اسرائیل 65000 تن مواد منفجره پرتاب کرد. در غزه، چهار برابر قدرت بمب اتمی که ایالات متحده روی هیروشیما انداخت.
موسویان گفت: پس از حمله اسرائیل به غزه، حدود 100 حمله نظامی علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه صورت گرفت. ایالات متحده همچنین عملیات نظامی متعددی را علیه نیروهای متحد ایران در عراق و سوریه انجام داده است.
وی گفت: جنگ منطقه ای یک فاجعه برای منطقه و جامعه جهانی است. برای جلوگیری از خطر منطقه ای شدن جنگ، اقدامات متعددی ضروری است. اول، باید یک آتش بس فوری و پایدار برای پایان دادن به جنگ غزه بین اسرائیل و حماس برقرار شود. در این صورت آمریکا تنها کشوری است که می تواند نتانیاهو را مجبور به توقف فعالیت های خود کند. منطقه خاورمیانه بدون راه حل عادلانه و جامع برای بحران فلسطین صلح را تجربه نخواهد کرد. ژنرال اسحاق بریک اسرائیل گفت: همه موشک ها، مهمات، بمب های هدایت شونده و جت های جنگنده ما توسط آمریکا تامین می شود. وقتی آمریکا این روند را متوقف کند، دیگر قادر به ادامه جنگ نخواهیم بود. همه می دانند که ما نمی توانیم بدون حمایت آمریکا بجنگیم. »
این دیپلمات سابق کشورمان ادامه داد: آمریکا قطعنامه آتش بس سازمان ملل را وتو کرد در حالی که 186 کشور خواستار آتش بس بودند و تنها 10 کشور با آمریکا بودند. بسیاری از گروه های حقوق بشر در سراسر جهان و حتی یک رئیس سابق اطلاعات اسرائیل تایید کرده اند که فلسطینی ها تحت رژیم آپارتاید زندگی می کنند. آقای بایدن باید این روند را تغییر دهد.
وی دومین اقدام را اجرای قطعنامه های سازمان ملل در خصوص حل بحران فلسطین برای پایان دادن به آوارگی 75 ساله فلسطینی ها و اشغال سرزمین های آنها دانست و گفت: قطعنامه های سازمان ملل بارها از راه حل دو دولتی حمایت کرده است. برای صلح عادلانه و پایدار بین فلسطین و اسرائیل. خاورمیانه بدون راه حل عادلانه و جامع بین فلسطینی ها و اسرائیل هرگز به صلح نخواهد رسید. در این صورت، آمریکا تنها کشوری است که می تواند اسرائیل را مجبور به پذیرش قطعنامه های سازمان ملل کند.
موسویان در مقاله ای که در پایگاه خبری میدل ایست آی منتشر شد، با اشاره به اینکه اسرائیل سال ها است که استراتژی حمله نظامی آمریکا علیه ایران را دنبال می کند، خاطرنشان کرد: نفتالی بنت، نخست وزیر سابق اسرائیل چند روز پیش در وال استریت ژورنال نوشت که «آمریکا. و اسرائیل باید مستقیماً به ایران حمله کند». در می 2018، پس از اجرای کامل برجام از سوی ایران به مدت سه سال، ترامپ از برجام خارج شد و با اتخاذ سیاست «فشار حداکثری» تحریمهای اقتصادی، سیاسی و نظامی قابل توجهی را علیه ایران اعمال کرد. نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز اعلام کرد که ترامپ را مجبور به خروج از برجام کرده است. بنابراین سومین عامل کلیدی مهار تنش بین آمریکا و ایران است. بایدن از ابتدای ریاست جمهوری خود می خواست برجام را احیا کند که در نهایت موفق نشد. همزمان، آمریکا و ایران با میانجیگری قطر و عمان به توافقی موقت دست یافتند.
وی افزود: جنگ اسرائیل با غزه عملاً این توافق موقت میان آمریکا و ایران را از بین برده است. یک مقام اروپایی به من گفت: «به دلیل جنگ غزه، آمریکاییها به مذاکره با ایران ادامه نمیدهند. آمریکایی ها محترمانه از قطری ها خواستند که محترمانه از ایران بخواهند که در شرایط فعلی ایران محترمانه تقاضای خروج این شش میلیارد آزاد شده را ندارد. کنگره آمریکا نیز مسدود شدن بیشتر 6 میلیارد دلار آزاد شده توسط ایران را تصویب کرد. بنابراین وضعیت به تدریج پیچیده تر می شود.
این دیپلمات سابق کشورمان اعلام کرد: واشنگتن و تهران عملا در مسیر برخورد قرار دارند. دولت بایدن تحریم ها را افزایش داد و ایران برنامه هسته ای خود را در پاسخ به آمریکا گسترش داد. با ادامه جنگ غزه، در غیاب گفتوگو بین آمریکا و ایران و در صورت احیا نشدن برجام؛ احتمال درگیری منطقه ای بین دو کشور آمریکا و ایران نسبت به سال های اخیر بیشتر شده است. من معتقدم که نیاز به ایجاد صلح پایدار در منطقه خاورمیانه پایان دادن به درگیری بین آمریکا و ایران است. اگر تلاش های آمریکا و ایران برای دستیابی به توافق جامع غیرواقعی و غیر قابل اجرا باشد، گزینه بعدی هشت کشور حوزه خلیج فارس یعنی ایران، عربستان سعودی، عراق، قطر، عمان، امارات، کویت و بحرین است. یک توافق منطقه ای جامع و فراگیر برای ایجاد ساختار همکاری و امنیت جمعی در خلیج فارس که شامل توافق هسته ای منطقه ای و پاکسازی منطقه از سلاح های کشتار جمعی است.
انتهای پیام