سایر موضوعات

چند توصیه اتاق تهران برای مهار تورم



اتاق بازرگانی تهران در تازه ترین تحلیل خود از وضعیت تورم در ایران و جهان به نقل از گزارش اخیر صندوق بین المللی پول و ارائه توصیه هایی برای مهار تورم پرداخت.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آخرین پیش بینی صندوق بین المللی پول در اکتبر 2023، رشد اقتصاد جهانی در سال جاری به 2.8 درصد کاهش می یابد، اما بر اساس پیش بینی ها این رشد در سال 2024 به 3 درصد خواهد رسید. تورم جهانی نیز با کندی بیشتری کاهش خواهد یافت. بیش از برنامه ریزی اولیه؛ به طوری که از 8.7 درصد در سال 2022 به 7 درصد در سال جاری و 4.9 درصد در سال 2024 کاهش خواهد یافت.

در گزارش بررسی اقتصادی معاونت اتاق تهران به این موضوع اشاره شده است که با توجه به شرایط فعلی، تورم بسیار چسبنده‌تر از انتظار چند ماه پیش است. در حالی که تورم جهانی کاهش یافته است، عمدتاً به لطف معکوس شدن افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی، تورم اصلی هنوز در بسیاری از کشورها از اوج خود فاصله دارد. برخلاف پیش‌بینی ژانویه 2023، انتظار می‌رود تورم اساسی جهانی در سال جاری 5.1 درصد کاهش یابد که 0.6 درصد بیشتر از پیش‌بینی در ابتدای سال است.

به گفته صندوق بین المللی پول، انتظارات تورمی ثابت مانده و پیش بینی ها نرخ تورم را نزدیک به سطح قبل از کرونا نگه داشته اند. بانک‌های مرکزی همچنین بر لزوم اتخاذ سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه برای مقابله با تورم پایدار تاکید کردند و اشاره کردند که نرخ‌های بهره برای مدت طولانی‌تر از حد انتظار بالاتر باقی می‌مانند. با این حال، بازارهای مالی سیاست‌های محدودکننده کمتری را نسبت به آنچه بانک‌های مرکزی پیشنهاد می‌کنند، پیش‌بینی می‌کنند که منجر به افزایش ریسک تجدید ارزیابی بازار می‌شود. با این حال، ریسک بازارهای مالی به دلیل بازنگری ناگهانی قیمت همچنان وجود دارد.

در ادامه این گزارش آمده است: با توجه به نامشخص بودن شرایط اقتصادی کنونی و آینده جهان، سیاست گذاران راه دشواری را برای بازگرداندن ثبات قیمت ها با اجتناب از رکود و حفظ ثبات مالی پیش رو دارند. بنابراین برای دوره های کوتاه، میان مدت و بلندمدت سیاست هایی از سوی صندوق بین المللی پول پیشنهاد شده است که در این گزارش به آن پرداخته شده است.

حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر و ارتقای امنیت، عادی‌سازی سیاست‌های مالی، مقابله با نوسانات ارزی، حفظ ثبات مالی و تضمین کاهش مستمر تورم به‌عنوان سیاست‌های کوتاه‌مدت و همچنین اقدام در حوزه‌های اساسی برای ارتقای اعتماد و محدود کردن ریسک‌های ژئوپلیتیکی پیشنهاد می‌شود. تجزیه و تقویت سیستم تجاری چندجانبه، اجرای توافقات جدید بر اساس سازمان تجارت جهانی به عنوان بخشی از سیاست های بلندمدت توصیه شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا