شاخص سفارشات مشتریان جدید (47.90) در بهمن ماه بالاتر از ژانویه است، اما برای چهارمین ماه متوالی زیر 50 باقی مانده است. بسیاری از فعالیت های تجاری به دلیل سردرگمی مشتریان در نوسانات نرخ ارز متاثر از فضای سیاسی کشور با کاهش تقاضا همراه بوده است. توافق نامه ها
در این ماه علاوه بر شاخص سفارش مشتریان و شاخص موجودی مواد اولیه، سایر اجزای اصلی بالای 50 ثبت شد. مطمئناً، شاخص سفارشات مشتری جدید در ماه فوریه بالاتر از ژانویه بود، اما برای چهارمین ماه متوالی همچنان زیر 50 است. نظرات فعالان اقتصادی نشان می دهد که بسیاری از فعالیت های تجاری به دلیل سردرگمی مشتریان در مبادله با کاهش تقاضا همراه بوده است. نوسانات نرخ متاثر از جو توافقات سیاسی کشور.
absnews
به گزارش ای بی اس نیوز، اقتصاد ایران در سال 1400 دوره های مختلفی از رکود و رونق نسبی را تجربه کرد و اگرچه شاخص های کلان اقتصادی نسبت به سال های 1398 و 1399 بهبود نسبی را نشان داد، اما اعداد همچنان با اهداف کلان فاصله داشتند.
نکته قابل توجه در گزارش فوریه این است که شاخص قیمت فروش محصولات یا خدمات ارائه شده در آن ماه نسبت به ماه قبل به میزان قابل توجهی کاهش یافته و به پایین ترین سطح خود در 22 ماه گذشته از آوریل 1999 رسیده است. کاهش تقاضای مشتریان و کاهش نرخ ارز دلایل اصلی این کاهش قیمت فروش
بر اساس بررسیهای انجام شده از بنگاههای اقتصادی کشور، شاخص PMI (تعدیلنشده فصلی) کل اقتصاد ایران در بهمن ماه در ساعت 5:55 بامداد به دست آمد و شاخص کل به بالاترین میزان خود در 4 ماه گذشته رسید. در این ماه علاوه بر میزان سفارش مشتریان و موجودی مواد اولیه، سایر اجزای اصلی بیش از 50 مورد ثبت شد. در ماه فوریه اکثر فعالان اقتصادی در بخش ساخت و ساز وضعیت را بدتر از ماه قبل ارزیابی کردند.
در مجموع بر اساس بررسی فعالان اقتصادی در بهمن ماه، این انتظار که گشایش سیاسی اثر مثبتی بر بهبود فعالیت اقتصادی داشته باشد، انتظارات تجاری مثبتی را در پی داشته است. نوسانات نرخ ارز و کاهش انتظارات از کاهش قیمت ها و شرایط نامطمئن اقتصادی باعث کاهش تقاضا شد.
اتاق بازرگانی ایران که در سال های اخیر به صورت ماهانه شمخ را منتشر کرده است، در ماه های اخیر گزارش داده است که تعداد این شاخص به زیر 50 رسیده و اقتصاد ایران را در معرض خطر ورود به دوره جدیدی از رکود قرار داده است. با این حال، بررسی آمار در بهمن ماه نشان از بهبود نسبی وضعیت و امید دوباره برای شروع دوره جدید شکوفایی دارد.
شاخص ذخایر مواد اولیه یا خریدهای خریداری شده اگرچه در بهمن ماه نسبت به دی ماه بالاتر بود، اما برای پنجمین ماه متوالی و به دلیل کمبود نقدینگی و نامشخص بودن نرخ ارز و تصمیمات سیاسی، در تمامی بخش های اقتصادی زیر 50 بود. ثبت شده. از سوی دیگر، شاخص بهای مواد اولیه یا کالاهای خریداری شده در بهمن ماه به کمترین میزان خود در 13 ماه گذشته رسید که دلیل اصلی آن احتمالاً افت قیمت ارز بوده که منجر به کاهش شتاب قیمتها شده است.
شاخص موجودی مواد اولیه یا کالاهای خریداری شده (47.29) در بهمن ماه نسبت به دی ماه افزایش یافت، اما به دلیل کمبود نقدینگی و نامشخص بودن نرخ ارز و تصمیمات سیاسی در تمامی بخشهای اقتصادی، این شاخص برای پنجمین ماه متوالی به زیر 50 رسید.
شاخص قیمت مواد اولیه یا کالاهای خریداری شده (73.65) در ماه فوریه به پایین ترین سطح خود در 13 ماه گذشته رسید. کاهش قیمت ارز باعث کاهش شدید افزایش قیمت شده است که در ماه های اخیر فشار زیادی بر تولیدکنندگان وارد کرده است. شاخص قیمت فروش کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده (54.37) نسبت به ماه قبل (58.25) کاهش یافت و به پایین ترین سطح خود در 22 ماه گذشته از فروردین 99 رسید. کاهش تقاضای مشتریان و کاهش نرخ ارز از دلایل اصلی این امر است. این کاهش قیمت فروش بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم 35.4 درصد است که نسبت به ماه قبل 0.5 واحد درصد کاهش داشته است.
مرکز پژوهش های اتاق ایران بیست و نهمین گزارش شاخص مدیران خرید کل اقتصاد موسوم به شامخ برای بهمن ماه 1400 را منتشر کرد که بر اساس این گزارش، کل اقتصاد در بهمن ماه امسال به 51.55 واحد رسید. که بالاترین نرخ در 4 ماه گذشته است.
انتظارات برای فعالیت های اقتصادی در ماه آینده (61.77) به بالاترین حد خود در 4 ماه گذشته رسید که نشان دهنده خوش بینی فعالان اقتصادی برای بهبود کسب و کار در اسفند ماه پس از مذاکرات است.
در شرایطی که رقم شامخ (شاخص مدیران خرید) در ماه های اخیر به روند نزولی نگران کننده بازگشته بود، ارزیابی این شاخص در بهمن ماه حکایت از بهبود نسبی وضعیت دارد.
شاخص فعالیت کسب و کار در بهمن ماه (55.50) نسبت به آذرماه افزایش یافت و افزایش این شاخص عمدتاً ناشی از بهبود فعالیت در حوزه خدمات و کشاورزی است که البته افت شدید ماه قبل را به دنبال داشت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز