جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

چرا مدیران جرات استفاده از محصولات دانش بنیان را ندارند؟

آشنایی با مفاهیم اقتصاد دانش بنیان (23)

چرا مدیران جرات استفاده از محصولات دانش بنیان را ندارند؟

عضوکمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: اگرچه شرکت ها توانایی تولید محصولات دانش بنیان را دارند. اما رهبران کشور شجاعت استفاده از این ظرفیت را ندارند.

سیدجواد شاه صفدری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: با وجود اینکه سال هاست بحث اقتصاد دانش بنیان و سهم آن در اقتصاد کشور مطرح شده است؛ اما در این زمینه باید گفت وگوی زیادی به وجود آورد. اما طبق آمار این سهم در اقتصاد ما بسیار کم است. متاسفانه در کشور بسیاری از واژه ها فقط کاربرد کلامی پیدا کرده اند و در عمل جایی ندارند.

وی افزود: بسیاری از فناوری‌هایی که امروزه در صنایع به‌ویژه صنایع مادر مورد استفاده قرار می‌گیرند، وارداتی هستند و در عمل باید گفت که فناوری‌های دانش‌بنیان جایی در صنایع ندارند و با استفاده از اصطلاح صنایع دانش‌بنیان به ابزاری تبدیل شده‌اند. استفاده از اجاره

دسترسی به برخی برای استفاده از پشتیبانی ارائه شده به پایگاه های دانش

شاه صفدری گفت: این اجاره ها شامل اخذ مجوز، استفاده از تسهیلات، معافیت مالیاتی و اخذ وام است. برخی از شرکت ها ثبت نام کرده اند و نام شرکت دانش بنیان گذاشته اند و محصول و دانش دانش بنیان ندارند اما عملاً توانسته اند از امکانات دولتی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان استفاده کنند.

ادعای واهی برخی شرکت ها در تولید محصولات دانش بنیان

پایگاه های دانش

وی می افزاید: به گفته کارشناسان، کنترل موثری بر جهت گیری این پشتیبانی ها بر اساس دانش بنیان های واقعی وجود ندارد. برخی از محصولات دانش بنیان سال هاست که در سراسر جهان و در ایران بیش از یک دهه است که معرفی و تولید می شود، اما یک یا چند شرکت مدعی تولید محصول جدید دانش بنیان هستند.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به توانایی بخش نفت، گاز و پتروشیمی کشور در جذب افراد شایسته که عمدتاً در استان های جنوبی کشور مستقر هستند، خاطرنشان کرد: در حوزه پتروشیمی مشکلات اساسی وجود دارد. و صنعت نفت اکنون در این صنایع از کاتالیست هایی استفاده می شود که کیفیت بسیار پایین تری نسبت به محصولات خارجی دارند و باعث افت کیفیت محصول و کاهش راندمان پتروشیمی ها شده اند.

صنایع مادر به کسب و کارهای دانش بنیان هیچ لطفی نمی کنند

وی می افزاید: از سوی دیگر امروزه شرکت های دانش بنیان زیادی وجود دارند که به عنوان مثال قصد ورود به صنعت پتروشیمی را دارند اما این صنایع چهره خوشحالی به آنها نشان نمی دهند که البته نیاز به تحلیل دارد تا مشخص شود به چه میزان است. تا چه اندازه این حق متعلق به صنایع است و تا چه اندازه باید همکاری و تعامل لازم با دانش بنیان ها صورت گیرد.

ظرفیت بومی سازی فناوری های تولید پتروشیمی در کشور وجود دارد

شاه صفدری خاطرنشان کرد: ظرفیت بومی سازی بیشتر محصولات و فناوری های تولید در صنعت پتروشیمی وجود دارد و دانش در کشور نیز موجود است اما از آن استفاده نمی شود.

وی افزود: استفاده از دانش بنیان ها هم اکنون در بخش هایی از صنعت که بهره وری بسیار پایین است در حال انجام است.

نیاز به الزامات قانونی برای استفاده از پایگاه های دانش

یکی از اعضای کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که آیا الزامات قانونی برای استفاده از کسب و کارهای دانش بنیان ضروری است، گفت: الزامات قانونی و همچنین شجاعت مدیران و حذف بروکراسی به رشد شرکت های دانش بنیان و افزایش سهم آنها در اقتصاد کمک خواهد کرد.

آزمایشگاه ها و مراکز رشد باید در اختیار پایگاه های دانش قرار گیرند

وی افزود: باید آزمایشگاه‌ها و مراکز رشد مجهز در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد تا در این زمینه جسارت و جسارت پیدا کنند.

تعداد کم دانش بنیان در صنایع بالادستی کشور

شاه صفدری خاطرنشان کرد: تعداد شرکت های دانش بنیان در صنایع بالادستی کشور بسیار کم است و شرکت های دانش بنیان داخلی هنوز جسارت بازاریابی محصولات خود را بدون مجوز خارجی ندارند.

پایگاه های دانش

مدیران شجاعت استفاده از محصولات دانش بنیان را ندارند

وی تاکید کرد: اگرچه شرکت ها ظرفیت تولید محصولات دانش بنیان را دارند، اما مدیران کشور فاقد جسارت لازم هستند.

ما تحریم نبودیم، وظیفه دولت حمایت از دانش بنیان ها بود

یکی از اعضای کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: وظیفه دولت حمایت از بنگاه‌های اقتصادی است و صنایع دانش‌بنیان کشور باید مورد حمایت دولت قرار می‌گرفت حتی اگر تحریم نمی‌شدیم.

وظیفه دولت برای شناسایی پایگاه های واقعی دانش

وی ادامه داد: البته شناسایی پایگاه های دانش واقعی نیز یکی از وظایف دولت است و اگر قرار است منابع یا اختیاراتی در اختیار آنها قرار گیرد باید پایگاه های دانش واقعی را با هدف تخصیص صحیح منابع شناسایی و منابع را به درستی هدایت کنند. جهت. جهت.

عملکرد غیرقابل دفاع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت از دانش بنیان ها

شاه صفدری درباره عملکرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز گفت: شرایط فعلی نشان می دهد که این عملکرد چندان مناسب نبوده است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به استفاده از دانش بنیان برای مقاصد اجاره ای گفت: بسیاری از فناوری هایی که امروزه در صنایع به ویژه در صنایع مادر استفاده می شود، وارداتی است و در عمل می توان از آن استفاده کرد. گفت: پایگاه های دانش جایی در صنایع ندارند و مورد استفاده قرار نمی گیرند. واژگان مبتنی بر دانش در مورد صنایع ابزاری برای استخدام است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *