در حالی که قرار بود پروازهای عمره از صبح روز چهارشنبه 22 دی ماه آغاز شود، این پروازها انجام نشد و اعزام زائران به عمره بار دیگر به تعویق افتاد. زمان دقیق اعزام زائران ایرانی به عمره هنوز مشخص نشده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، حضور زائران ایرانی در عمره از سال 1394 متوقف شده بود که پس از رایزنی ها و توافقات ایران و عربستان، مقرر شد از سال 1402 اعزام ایرانیان به عمره از سر گرفته شود. سازمان حج و زیارت اولین آغاز را اعلام کرده بود. تاریخ عملیات هوایی عمره در 7 دی ماه 1402 و با احتساب هزینه این سفر که بین 40 تا 44 میلیون تومان برآورد شده بود، کاروانها برای این تاریخ و سازماندهی حج و زیارت به پایان نرسیدند. عمره را به 13 دسامبر 1402 موکول کرد.
قرار بود صبح 22 دی ماه گروهی از حجاج از تهران به عربستان سعودی منتقل شوند و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران می گوید بلیت آنها نیز صادر شده است، اما آن پرواز صبح و سایر پروازهای عمره 22 دی ماه صادر نشده است. ارسال شد. پایان یافته است و هنوز زمان برای برقراری این پروازها وجود دارد. و اعزام زائران ایرانی به عمره مشخص نشد.
سخنگوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در توضیحات خود به رسانه ها این موضوع را به عربستان سعودی نسبت داد که هنوز مجوز پرواز به ایران را صادر نکرده است. حسام قربانعلی گفت: در نتیجه همه پروازها به عربستان سعودی متوقف شده است. برای اینکه بتوانیم به سرزمین وحی پرواز کنیم، باید مجوز ورود توسط سازمان هواپیمایی کشوری عربستان صادر می شد که ما همچنان منتظر دریافت آن هستیم.
در پی توضیحات سخنگوی جمهوری اسلامی ایران (هما) به رسانه ها، همچنین آمده است: «صدور مجوز نیازمند مراحل و تشریفات قانونی خاصی است که عربستان سعودی آن را دنبال می کند. و سازمان هواپیمایی کشوری ایران و سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران «پیگیری می کنند که به محض دریافت این مجوز، ناوگان هما به فرودگاه حضرت امام (ره) و در ترمینال سلام آماده حمل می شود. از فرآیند تحویل مسافر
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره علت به تعویق افتادن پروازهای عمره در صحن دولت گفت: رئیس سازمان حج و زیارت شب گذشته خبر داد و وزیر راه امروز در حال سفر به ترکیه بود. ما فرصت مذاکره را نداشتیم، اما تا حل و فصل اختلاف فنی بین دو سازمان و شرکت هواپیمایی که باید حل شود، پیگیری می کنیم و القاعده نباید موضوع جدی باشد.
پروازهای عمره در حالی به تعویق افتاد که روز گذشته (سه شنبه 21 دی ماه) جمعی از ماموران خدمات عمره فرودگاه امام خمینی (ره) ساعت ها منتظر این پرواز بودند و سرانجام فرودگاه تهران را ترک کردند.
بر اساس اعلام قبلی سازمان حج و زیارت، پیش بینی می شد تا پایان سال جاری نزدیک به 62 هزار زائر توسط سه شرکت هواپیمایی ایرانی و از 10 پایانه هواپیمایی به عربستان سعودی منتقل شوند. این کار به صورت جداگانه انجام شد که به گفته برخی از خدمات زیارتی، عوامل، احتمالا این اقدام انجام نشده است. با این حال مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: مجوز فوق یک مجوز کلی برای ورود هواپیماهای ایرانی است و علاوه بر ایران ایر، شامل هواپیماهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران نیز می شود. معراج.» ” کسب و کار.”
سوال اینجاست که چرا در چنین شرایطی پیش از تعیین و اعلام زمان دقیق و انتقال افسران وظیفه و زائران به فرودگاه پیش بینی های لازم در خصوص پروازهای عمره انجام نشد؟ که سخنگوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در پاسخ به این سوال گفت: «تمام هماهنگیهای لازم انجام شده و همکاران ما پیگیر موضوع هستند. این کار شامل رویه های خاص و فرآیندهای تخصصی است. صرف نظر از سازمان هواپیمایی کشوری و هما، پیشبینیهای لازم انجام شده و فرآیندها طی شده، پیچیدگیهایی در تعاملات اداری و تهدیدات طرفین وجود دارد که باید برطرف شود.
انتهای پیام