چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

چرا به جای ساختمان در ارتفاع، افقی سازی را انتخاب نمی کنیم؟

اما بهروز شیخرودی، معاون محاسبات و نظارت بر عملکرد شورای پنجم با انتقاد از این گفته و اقدام شهردار تهران گفت: اول می آیند بگویند فقط یک سانتی متر تراکم نفروخته اند و بعدها. می گویند حتی یک میلی متر تراکم هم نفروخته اند. اما در لایحه مالی ارائه شده توسط شهردار تهران به شورا، شاهد افزایش 60 درصدی منابع برنامه ریزی شده از محل عوارض تراکم مازاد برای سال 1402 هستیم.

وی افزود: همچنین در افقی سازی 20 تا 25 درصد از سهم مشاعات مورد استفاده در آپارتمان ها حذف می شود که در کاهش هزینه ساخت نیز موثر است. اما موانعی در وزارت راه و شهرسازی وجود داشت که اجازه نمی داد افقی سازی در برخی شهرها تحقق یابد.

**مقاومت درون وزارت راه و شهرسازی در برابر افقی شدن

absnews

یکی از دلایلی که توسعه عمودی شهر در کشور رونق گرفته و ذهن و دل بسیاری از مسئولان را با خود همراه کرده است، افزایش هزینه زیرساخت ها در افقی سازی است. اما به گفته کارشناسان، اولاً اگرچه هزینه زیرساخت ها افزایش می یابد، اما هزینه ساخت و ساز کاهش می یابد. دوم اینکه بسیاری از هزینه های غیرمستقیم برای کشور و مردم به دلیل ساخت و سازهای سطح بالا به مراتب بیشتر از هزینه های ساخت و ساز افقی است.

پس از آن بود که علیرضا زاکانی شهردار تهران در دی ماه امسال در یک برنامه تلویزیونی گفت که در 16 ماه گذشته حتی یک سانتی متر بتن نفروخته ایم و به نوعی مخالفت خود را با فروش بتن اعلام کرد.

وی ادامه داد: برای اینکه مشخص شود کدام شهرها تحت پوشش شورای عالی شهرسازی هستند، بررسی هایی انجام شد که بر این اساس از یک هزار و 442 شهرک، حدود هزار و 220 شهرک واجد شرایط ساخت ویلا و منازل زیر بنا اعلام شد. دو طبقه.

به گفته مهدی عسگری نماینده مردم کرج در شورای اسلامی، مشکل کمبود زمین در کشور نداریم، 10 درصد زمین ما درجه یک و قابل ساخت است. اگر هر خانواده 420 متر زمین دریافت کند تا 750 میلیون نفر ظرفیت دریافت زمین را دارند.

** هزینه های غیر مستقیم عمودی سازی

چندی پیش فرزانه صادق ملواجرد معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری در خصوص تراکم زمین و همچنین جلوگیری از مشکلات پیش آمده در مسکن مهر، در شهرهایی که طرح هادی شهر ساخته شده مسکونی یک طبقه یا دو طبقه ذکر شده است، تخصیص زمین برای ساخت واحدهای مسکونی باید بر همین اساس انجام شود.

** سیاست بد تعیین محدوده شهری، عامل توهم کمبود زمین

محمد منان رئیسی، رئیس سابق مرکز برنامه ریزی و مطالعات شهرداری تهران معتقد است در مقایسه توسعه افقی و توسعه عمودی شهرها، هزینه های غیرمستقیم که چندین برابر هزینه های مستقیم است، لحاظ نمی شود.

عباس جهانبخش استاد دانشگاه در برنامه گفت و گوی ویژه ای با موضوع ساخت خانه های حیاط دار در طرح نهضت ملی مسکن گفت: از نظر اقتصادی می دانیم که وقتی به صورت عمودی مسکن می سازیم هزینه تمام شده است. ساخت و ساز افزایش می یابد و هزینه زیرساخت ها کاهش می یابد و وقتی به صورت افقی مسکن می سازیم افق می سازیم هزینه ساخت کاهش می یابد و هزینه زیرساخت افزایش می یابد، مهم این بود که چه گزینه ای از نظر ساخت و ساز و زیرساخت بهترین بود. هزینه ها، با برآوردهای انجام شده مشخص شده است که قیمت ویلا با احتساب هزینه زیربنا، دو سوم قیمت یک ویلا است، یک آپارتمان، یعنی شخص ثالث به ما اجازه می دهد که به نفع متقاضیان

علاوه بر هزینه‌های مستقیم ناشی از عمودی‌سازی، هزینه‌های غیرمستقیمی نیز وجود دارد که با گسترش عمودی‌سازی بر دوش کشورها وارد می‌شود و در نهایت همگی بر جمعیت تحمیل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ساخت ویلاها و خانه های حیاط دار که پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم در اقشار مختلف مطرح شد، بار دیگر امید مردم به رسیدن به آرزوهای مسکن را زنده کرد.

جهانبخش ادامه داد: به عنوان مثال در سال 85 که در تفت خانه ساخته شد، آپارتمان های 85 متری 40 میلیون تومان و ویلاهای 180 و 160 متری 45 میلیون تومان یا 75 میلیون آپارتمان در مقابل 45 میلیون ویلا قیمت داشتند. از جمله 13 هکتار زیربنا که در قسمت های مشترک این ویلاها ساخته شده است.

از آنجایی که در طرح نهضت ملی مسکن قرار است زمین از سوی دولت در اختیار مردم قرار گیرد و این منبع خدادادی نیز به مقدار زیاد در کشور موجود است، هزینه ساخت بسیار پایین است.

** بیش از 1200 شهر واجد شرایط واگذاری زمین برای ساخت خانه ویلایی

این مشکلات در شهرهای بزرگ و به ویژه در پایتخت که تراکم جمعیت در هر هکتار بیشتر از بسیاری از پایتخت‌های جهان است مشهودتر است. اما با وجود مشکلات عدیده ای که ساخت آسمان خراش در کشور ایجاد کرده و با وجود نتایج سال ها ساخت آسمان خراش در شهر تهران، شورای عالی شهرسازی سال گذشته تصویب ساخت آسمان خراش در مناطق و مناطق را به تصویب رساند. مناطق این شهرستان به شهردار، فرماندار و رئیس شورا. اسلام اعلام کرد.

به نظر می رسد اگرچه دولت سیزدهم تلاش خود را برای جبران اشتباهات گذشته آغاز کرده و قصد دارد مسکن های لازم را برای مردم به گونه ای بسازد که با روحیه فرهنگ ایرانی و اسلامی آنها همخوانی داشته باشد و از تراکم کاسته شود. در شهرها هنوز در گوشه و کنار مقاومت هایی وجود دارد که همچنان بر ادامه راه گذشته پافشاری می کنند و مانعی برای پیشبرد راه ها و روش های جدید هستند.

محمد حمیدزاده کارشناس اقتصاد مسکن درباره برخی از بحث های کمیابی زمین می گوید: توهم محدودیت زمین به دلیل سیاست غلط تعیین حریم شهری ایجاد شده است و اگر به اسناد دولتی مراجعه کنیم متوجه می شویم که یک مقدار زیادی زمین در این محدوده شهری موجود است سازمان های دولتی وجود دارد.

وی می گوید: بر اساس برخی تحقیقات علمی، یکی از هزینه های پنهان توسعه عمودی، آلودگی هوا و تأثیر ساختمان های بلندمرتبه بر تجمع آلودگی به ویژه در شهرهای بزرگ است. امروزه تنها در شهر تهران سالانه چند هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. آیا هزینه ناشی از تأثیر توسعه عمودی بر انباشت آلودگی هوا و افزایش مرگ و میر شهروندان در محاسبات اقتصادی مروجین ساخت و ساز در ارتفاع جایگاهی داشته است؟

همانند جنبش ملی مسکن، دولت عمدتاً به دنبال ساخت ویلا در شهرهای کم جمعیت است تا مضرات طرح های قبلی تکرار نشود.

همتی افزود: سازمان ملی زمین و مسکن از همان دوران ساخت مسکن مهر مخالف الحاق به منطقه بود. وزیر راه و شهرسازی وقت در دولت یازدهم برای اینکه بگوید مسکن مهر بدی است، ضعیف ترین چارچوب وزارت قبل او را به عنوان مدیر شهر منصوب کرد تا جلوی پیشرفت این پروژه گرفته شود. دولتمردان فعلی اعتقادی به الحاق در مرز ندارند و الحاق در مرز شهر یزد را متوقف کرده اند. بنابراین اگر به لزوم تغییرات اساسی در حوزه ساخت و ساز در وزارتخانه اعتقاد نداشته باشیم، اتفاق خاصی در ساخت و ساز مسکن رخ نمی دهد. می توان ساخت، اما اراده ای وجود ندارد.

وی افزود: همچنین آسیب های اجتماعی و جرم و جنایت در مجتمع های بلندمرتبه و متراکم بسیار بیشتر از سازه های مسطح و کم تراکم است. آیا هزینه های این نوع آسیب های اجتماعی (اعم از سرقت، ناامنی و …) و تاثیر بلندمرتبه سازی در تشدید این نوع آسیب ها در محاسبات اقتصادی مروجین توسعه در ارتفاع ادغام شده است؟ آیا هزینه های کلان پلیسی و حقوقی آسیب های اجتماعی (از جمله هزینه گلخانه ها و مراحل قانونی و نگهداری برخی مجرمان در زندان و …) در این محاسبات لحاظ می شود یا خیر؟

خانه هایی که با حیاطی دنج به ساکنان خود این فرصت را می دادند تا با کاشت گل های رنگارنگ و یاس های معطر، طراوت و طراوت را به زندگی بیاورند و یا به کودکان این فرصت را می دادند تا انرژی متراکم دوران کودکی خود را برای خالی شدن کشف کنند. خانه هایی آمیخته با فرهنگ ایرانی-اسلامی و پاسخگوی بسیاری از نیازهای روحی و روانی ساکنانشان.

علاوه بر این، انتقاداتی به لایحه بودجه 1402 شهرداری تهران نیز وارد شده است که شهرداری با تراکم فروشی بودجه را افزایش داده و با این کار درآمد ناپایداری ایجاد کرده است.

مقداد همتی، مشاور وزیر سابق راه و شهرسازی سال گذشته در هشتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «مسکن; «پیشران توده» یکی از مخالفان اصلی باز شدن مرزهای شهرها را معاون فعلی شهرسازی دانست و گفت: در دولت فعلی همچنان اجازه ساخت و ساز بلندمرتبه داده می شود و حتی یک متر زمین نوساز هم ندارد. برای توسعه افقی شهرها اختصاص یافته است. وزارت راه و شهرسازی در 6 ماه گذشته هیچ کاری برای پیشبرد نهضت ملی مسکن انجام نداده است.

بر اساس این مصوبه امکان مکان یابی و ضوابط و مقررات ساخت و ساز ساختمان های بلندمرتبه در شهر تهران با هدف کنترل ساخت و سازها، کنترل گسترش افقی شهر، بهره وری بهینه از زمین، ایجاد افزوده شده است. ارزش در بافت های ناکارآمد، امکان حفظ باغات و فضاهای سبز شهری، جلوگیری از پراکندگی آسمان خراش ها در سطح شهر و هدایت آن ها به سمت محورها و مناطق بلندمرتبه، آسمان های مناسب با رویکرد برنامه ریزی در شهر تهران پیش بینی شده است.

این سرمایه‌ها و همچنین بسیاری از مزیت‌های دیگر، شهرسازی افقی و ساخت خانه‌هایی با حیاط داخلی را در محافل کارشناسی به منصه ظهور رسانده و آن را به عنوان راهکاری برای کاهش تراکم شهرها و اسکان سریع مردم تداعی می‌کند.

**منابع تراکم فروش در بودجه 1402 شهرداری تهران

** افقی سازی گران تر است یا عمودی؟

از آنجایی که ساخت آسمان‌خراش‌ها به عنوان راهی برای پذیرش جمعیت زیاد شهرها مطرح شد و خط مرزی شهرها به دلایل مختلف مانع از گسترش آن‌ها برای تامین مسکن می‌شد، زندگی در آپارتمان‌های کوچک بی‌روح در میان جمعیت متراکم شهرها به یک رویه تبدیل شده است. و در برابر زندگی به رویایی دست نیافتنی در خانه های حیاط تبدیل شده است.

**مجوز ساخت بلندمرتبه در تهران با وجود تراکم بیش از حد

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *