مدیر عامل راهداری کشور درباره تاخیر در الکترونیکی شدن عوارض گفت: ایجاد گلوگاه های کافی برای اخذ 100 درصد عوارض به تنهایی از عهده پلیس برنمی آید و این در حالی است که دفترچه راهنمای انجام این کار بین بیمه و وزارتخانه بسته شده است. از جاده ها، بیمه گران در حال دویدن هستند.
عباس بیات سرمدی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره بزرگراه های مجهز به عوارض الکترونیکی اظهار کرد: از مجموع 28 محور آذرده، 15 محور غیرموادی شده است که دو مورد از آنها به طور کامل غیرمواد و بخشی از محورهای آنها تکمیل شده است. شرق. این بزرگراه ها شامل پنج بزرگراه دولتی تهران-قم، تهران-ساوه، کرج-قزوین، قزوین-زنجان، بندرعباس-بندر شهید رجایی و همچنین قم-کاشان، کاشان-نطنز (اصفهان)، همت، باغچه-مشهد و بزرگراه قزوین – رشت.
وی درباره اقدامات انجام شده در ماه های گذشته توضیح داد: این تعداد بزرگراه عمدتاً مربوط به بزرگراه هایی است که به سمت مرکز می روند و بیش از نیمی از ترافیک کشور (حدود 65 درصد) را پوشش می دهند. اما از 28 بزرگراه حدود 13 بزرگراه باقی مانده که به نوعی خصولتی هستند. از جمله قطعات 1 و 4 بزرگراه تهران – شمال که توسط بنیاد مصطفان بهره برداری می شود. همچنین در یک ماه گذشته اتوبان قم – کاشان و بزرگراه قزوین – رشت را وصل کرده ایم و در روزهای آینده بزرگراه زنجان – تبریز نیز به این جریان می پیوندد. انتظار داریم بقیه بزرگراه ها در سال جاری تکمیل شود.
سرمایه گذار در صورت عدم دریافت سرمایه همکاری نخواهد کرد
مدیر کل بهره برداری راهداری شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با اشاره به اینکه تکمیل این کار ذینفعان متعددی دارد، افزود: مجری راهداری که سرمایه گذاری کرد، جمعیت، پلیس، بیمه، وزارت راه و شهرسازی ; پنج نفر ذی نفع هستند که وزارت راه و شهرسازی 100 درصد، پلیس 80 درصد و بیمه 20 درصد یا خیلی کمتر از آن ها کار می کنند. بزرگراه ها عمدتا توسط سرمایه گذارانی ساخته می شود که می خواهند سرمایه خود را طبق قراردادی که دارند در اسرع وقت دریافت کنند. بنابراین اگر قرار باشد برای رفاه حال مردم اتوبان الکترونیکی شود اما کل مبلغ را دریافت نکنند، همکاری نخواهند کرد.
بیات سرمدی درباره موانع برقی شدن بزرگراه ها گفت: در این راستا فرهنگ سازی لازم آنطور که باید انجام نشده است; برخی از کاربران بزرگراه ممکن است به دلیل عدم وجود تنگناهای کافی، پرداخت را پرداخت نکنند یا پرداخت را به تاخیر بیاندازند. علاوه بر این، به طور متوسط، تقریباً 35 درصد از رهگذران بزرگراه، با وجود اینکه دو هفته فرصت دارند عوارض را پرداخت کنند، عوارضی را پرداخت نمی کنند. حتی اگر مشمول جریمه شوند. جریمه نپرداختن عوارض حدود 40 هزار تومان است، اما این همه ترافیک و یک سری کامیون های سنگین را از بین نمی برد. زیرا کارمزد آنها از مبلغ جریمه بیشتر است. از سوی دیگر پلیس به دلیل مسائل اجتماعی یا ایمنی در صدور جریمه برای همه متخلفان راهنمایی و رانندگی همکاری صددرصدی نمی کند و زمانی که جریمه ها افزایش پیدا می کند، خود پلیس آرام می گیرد.
وی درباره تأخیر بیمه برای تکمیل این پروژه گفت: تنگناهایی که برای تضمین وصول 100 درصدی عوارض کافی است به تنهایی توسط پلیس قابل انجام نیست. شرکت بیمه نیز باید 100 درصد فعالیت کند و ضمن ارائه خدمات بیمه ای و صدور بیمه نامه مسئولیت، کاربران بیمه را ملزم به پرداخت عوارض بزرگراهی کند که این یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که هنوز حل نشده است. اگر بیمه هم به این جریان بپیوندد کمک زیادی می کند و سرمایه گذاران بزرگراه هم هیچ بهانه ای برای این کار ندارند.
بیمه در زمینه اخذ عوارض الکترونیکی دارای تکلیف قانونی است
مدیر عامل راهداری کشور ادامه داد: با اینکه قانون است و ورود بیمه اجباری است، اما کج خلقی می کند و بهانه می گیرد. اگر بیمه این وسط بیاید، وقتی شخصی می خواهد ماشینش را بیمه کند و بدهی دارد، باید بدهی خود را تسویه کند. این یک درخواست است و بیمه باید طبق قانون آن را انجام دهد و حلقه مفقوده این سوال طولانی بیمه است. این کار باید ظرف شش ماه تا یک سال انجام می شد، این که الان کند پیش می رود این است که گلوگاه ها کامل نیست و با آمدن بیمه خواهد بود و سرمایه گذار خیالش راحت است که پولش برمی گردد. و از نظر صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش تاخیر و کاهش زمان سفر مزایای زیادی دارد.
بیات سرمدی گفت: برقیسازی عوارض بزرگراهها از سال 1396 آغاز شد و پیشبینی میشد در مدت شش ماه به پایان برسد، اما تاکنون زمانبر بوده است. وی افزود: مدتی بدون نیروی انتظامی جلو رفتیم، سپس وزیر راه با رئیس پلیس تفاهم کرد و پلیس نیز به این جریان پیوست و سپس موضوع را با مجلس مطرح کردیم که به تدریج تکمیل شد. نقاط ضعف قانون بودجه 1401. وزارت راه و شهرسازی یکی از ذی نفعان است و علاوه بر وزارت راه چند ذی نفع دیگر هم وجود دارد که تا همکاری نکنند تکمیل نمی شود. اگر بیمه به این جریان بپیوندد این کار خیلی سریع نهایی می شود.
وی خاطرنشان کرد: روال انجام این کار بین بیمه و وزارت راه بسته شده است، اما زیرمجموعه های بیمه به هم می خورد. در این زمان، ما آن دایره را می بندیم و با اطمینان به جلو می رویم. در صورتی که بیمه پیش نرود موضوع را از مراجع نظارتی پیگیری خواهیم کرد زیرا این موضوع از الزامات قانونی مصوب مجلس است و نام بیمه در تبصره 18 قانون امور مالی 1401 ذکر شده و در بودجه 1402. بیمه مرکزی باید از اول کار پاسخگو باشد و او تکلیف قانونی دارد که چرا پیشرفتش صفر بوده است.
انتهای پیام