انتهای پیام
این عضو هیئت امنای دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به وضعیت شهر مشهد گفت: حدود 88 میلیون مترمکعب آب در این شهر استحصال می شود و زمانی که پیشنهاد احداث چاه داده شده سرطان سرطان ایجاد شده است. بر زندگی ها فرود آمد از سفره های زیرزمینی مشهد و در حال حاضر به دلیل سدهایی که در اطراف رودخانه ها ساخته شده و شریان های اصلی بسته شده و در نهایت 920 میلیون مترمربع آب مصرف می کنیم که تنها 530 میلیون متر مربع از این میزان آب تجدیدپذیر است. .
استاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه بحران سفره های زیرزمینی منجر به مشکلات اجتماعی و سیاسی می شود، خاطرنشان کرد: ما نسبت به همه همسایگان خود به آب های زیرزمینی وابسته هستیم و با وجود اینکه بیش از 50 درصد از آب های زیرزمینی استفاده می کنیم، اما باز هم می توانید. ببینید که توجه زیادی به آن نمی شود.
وی گفت: مسئولان کشور همچنان شرایط کشور را با قبل از انقلاب مقایسه میکنند، اما ایده ما باید مقایسه منابع طبیعی باشد تا ببینیم عملکرد ما چگونه بوده است. باید ببینیم با منابع طبیعی که یکی از آنها آب های زیرزمینی است، چه کرده ایم و می بینیم که در 4 تا 5 دهه گذشته مشکلاتی داشته ایم و همه مقصریم به ویژه مسئولان کشور.
وی با بیان اینکه 50 درصد از بودجه هزینه شده برای آب های سطحی صرف آب های زیرزمینی نمی شود، خاطرنشان کرد: بنابراین باید از تجربیات کشورهای دیگر مانند کانادا درس بگیریم. این کشور دارای آب شیرین است، اما در انتاریو، نزدیک مرز ایالات متحده، به آب زیرزمینی بستگی دارد که بهترین نوع آب زیرزمینی را دارد.
وی یادآور شد: از 609 سفره آب زیرزمینی کشور 410 سفره زیرزمینی مشکل دارند و پیامدهای مخربی برای ما به همراه داشته است.
محمدزاده خاطرنشان کرد: بر این اساس از ذخایر راهبردی که سالها استفاده شده است، بهرهبرداری میکنیم.
محمدزاده با اشاره به تعبیر دوم تصریح کرد: آب از دو عنصر هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است و خداوند می توانست با آبی که برای ما می آورد، عناصر دیگری را به آب اضافه کند، اما این کار را نکرد تا بتوانیم بتوانیم. روی زمین زندگی می کنند بنابراین وظیفه ماست که قدردان باشیم و از آب به خوبی استفاده کنیم و نگذاریم منابع طبیعی آسیب ببیند.
محمدزاده با اشاره به برخی ادعاها مبنی بر وجود بحران آب در کشور گفت: دلیل آن تغییر اقلیم است اما دانشگاهیان و دانشمندان مدیریت منابع آب را عامل این بحران می دانند.
محمدزاده با اشاره به نقش فعالیت های انسانی در ایجاد بحران آب در کشور خاطرنشان کرد: یکی از محققان دانشگاه فردوسی مشهد مقاله خوبی منتشر کرده است که در آن به این نکته اشاره شده است که حدود 74 کیلومتر از آب های زیرزمینی در کشور وجود دارد. کاهش یافته.
وی با بیان اینکه تنها 40 درصد آب تجدیدپذیر در دنیا مجاز به استفاده است، گفت: اما در مشهد نه تنها از 530 میلیون مترمربع استفاده می کنیم، بلکه بیش از آن تا 930 میلیون مترمربع استفاده می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، حسین محمدزاده استاد دانشگاه فردوسی مشهد امروز در چهل و یکمین اجلاس سراسری علوم زمین با اشاره به بحران های سفره های زیرزمینی کشور گفت: در حالی که مشکل آب در کشور حل نشده اما با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه بحران زمانی رخ می دهد که تقاضا بیشتر شود، افزود: در قرآن به صراحت آمده است که اگر می خواستیم می توانستیم آب را تلخ کنیم و من به دو تعبیر رسیدم. اول اینکه اگر از این منبع خدادادی درست استفاده نکنیم، آب ها تلخ می شود و این اتفاقی است که در کشور می افتد، یعنی با بحران کیفیت آب مواجه هستیم.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه بحران آب در کشور ناشی از عملکرد کشور در حوزه مدیریت منابع آب است، گفت: احداث چاه سرطانی است که سفره های آب کشور را تحت تاثیر قرار داده است. .