سایر موضوعات

چالش های واردات خودروهای فرسوده/ 80 درصد قطعات یدکی وارداتی است

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان لوازم یدکی با بیان اینکه حدود 80 درصد قطعات یدکی وارداتی است و بخش زیادی از قطعات تولیدی وارداتی است، گفت: در شرایطی که اعلام شد امکان واردات مستعمل وجود دارد. ماشین های دارای کارت بازرگانی به دلیل عدم وجود نمایندگی برای برخی خودروها، مصرف کننده در تامین قطعات یدکی با مشکلات زیادی مواجه است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید احمد حسینی در نشست خبری یکی از مشکلات این صنف را مربوط به درگاه ملی صدور مجوز دانست و گفت: مخالف فناوری نیستیم اما استفاده از این پورتال برای صدور مجوز صنف مشکلاتی را ایجاد کرد. برای اصناف و باعث شد بازدهی نظام صنفی جدید یک دهم کاهش یافت. از سوی دیگر به نظر می رسد مدیران بدون توجه به قانون تشکل های صنفی اقدام به نصب پرتال کرده اند.

به گفته وی، یکی دیگر از مشکلات صنعت قطعه سازی، ورود خودروهای فرسوده است که احتمالاً سوالات و مشکلاتی را به همراه خواهد داشت که در صورت عدم شناسایی، مورد سرزنش اتحادیه قرار می گیرد. طبق قانون، خودروسازان باید خدمات پس از فروش ارائه دهند که شامل تامین قطعات یدکی نیز می شود. در حال حاضر یکی از چالش های موجود در صنعت این است که برخی خودروسازان به ویژه مونتاژکاران به تعهدات قانونی خود عمل نمی کنند و دارای نقاط ضعفی هستند که مصرف کننده را با کمبود قطعات یدکی مواجه کرده است. حال در شرایطی که اعلام شد امکان واردات خودروهای فرسوده با کارت بازرگانی وجود دارد، پیش بینی می شود با توجه به عدم وجود نمایندگی برخی خودروها، مصرف کننده در تامین قطعات یدکی با مشکلات زیادی مواجه شود.

حسینی گفت: صادرات لوازم یدکی به صورت مخفیانه انجام نمی شود، اما امروز به صورت غیرکارشناسی و به دلیل کمبود زیرساخت ها تصمیم گرفته می شود دستورالعمل تبصره 4 ماده 18 آیین نامه ستاد مبارزه با کلاهبرداری به تصویب برسد. . قاچاق کالا و ارز برای قطعات یدکی است و گفت: این موضوع کمبود را به دنبال دارد. قیمت اجناس افزایش می یابد و تیراندازی ها افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات صنعت لوازم یدکی توزیع ارز است، گفت: حدود 80 درصد قطعات یدکی وارداتی است و بسیاری از قطعات تولیدی حاوی مواد اولیه وارداتی است. بنابراین تسریع در تخصیص ارز بسیار مهم است. از سوی دیگر، قطعات یدکی برخی از ماشین‌آلات خارجی و ماشین‌آلات سنگین معدنی، راهسازی و صنعتی تنها در چند کشور دنیا ساخته می‌شود و واردات آن‌ها فرآیند پیچیده‌ای را طی می‌کند.

حسینی افزود: برخی از افراد موسوم به پروانه کار دارای کارت بازرگانی و واردات قطعات برای برخی دیگر هستند و برخی اضافه یا کم اظهاری ها نیز مربوط به این افراد است، اما این افراد نه تخصص لازم را دارند و نه کالای مورد نیاز. مشخص کننده. دریافت نمی کنند و برای اعضای صنف و مصرف کنندگان مشکل ایجاد می کنند.

وی افزود: اخیراً اعلام شد که به واردکنندگان با میانگین نرخ دو سال گذشته اجازه واردات داده می شود. اما ممکن است اعضای اصناف به دلیل نیاز خود، طی دو سال گذشته اقلامی را کمتر وارد کرده باشند. این تصمیم بر عهده واردکننده رسمی ارز نخواهد بود و در عوض کسانی که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند و تخصص ندارند اجازه واردات داده می شود.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان قطعات خودرو و ماشین آلات تهران در ادامه با بیان اینکه این اتحادیه پرچمدار غرفه ایران در نمایشگاه کراچی پاکستان خواهد بود، گفت: این نمایشگاه از 4 تا 7 آبان برگزار می شود.

وی در پایان با اشاره به ممنوعیت واردات برخی محصولات گفت: در مورد برخی محصولات با ممنوعیت واردات، نه تنها کیفیت آن افزایش پیدا نکرده، بلکه محصولات گران شده است. بنابراین استفاده از ابزار تعرفه و یارانه برای حمایت از تولید ملی ترجیح داده می شود. از طرفی کیفیت در این سال ها افزایش نیافته است، چون ارتباط ما با دنیا قطع شده است.

حسینی درباره ادعای خودروسازان مبنی بر مشکل تامین قطعات خودروهای رها شده در انبار گفت: اگر خودروسازان بگویند انبارهایشان پر از خودروهایی است که با کمبود قطعات مواجه هستند، چگونه زنجیره تولیدشان باز است؟

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا