دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

چالش های تامین منابع مالی برای تولید

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق ایران گفت: 90 درصد منابع مالی مورد نیاز صنعت از طریق تسهیلات بانکی و 9 درصد از طریق بازار سرمایه تامین می شود و لیزینگ کمترین سهم را از تامین مالی صنعت دارد.

فرشید شکرخدایی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما افزود: در سایر کشورها برخلاف ایران لیزینگ سهم قابل توجهی از تامین مالی و سرمایه گذاری برای توسعه صنایع را به خود اختصاص داده و سهم بانک ها پایین است.

وی گفت: بانک ها اگرچه مهم ترین منبع تامین مالی برای توسعه صنعت کشور محسوب می شوند اما با چالش هایی مانند تسهیلات رهنی و خرید اوراق دولتی مواجه هستند و همین موضوع فضا را برای ارائه تسهیلات به اقتصاد محدود کرده است. بازیگران.

شکرخدایی با بیان اینکه توسعه صنایع و رشد تولید مستلزم سرمایه گذاری های کلان است، گفت: بروکراسی کلان دولت و صرف منابع حاصل از درآمدهای نفتی در پروژه های بزرگ پالایشی که دولت ها تصور می کردند بخش خصوصی نمی تواند در آن سرمایه گذاری کند، منابع را به دولت رسانده است. برای توسعه صنایع و در حال حاضر تنها بخش خصوصی باید توسعه صنعتی را ارتقا دهد.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق ایران با بیان اینکه تورم حدود 50 درصدی یکی از چالش هایی است که برای فعالان اقتصادی ریسک سرمایه گذاری را به همراه دارد، افزود: بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در پروژه های صنعتی نیازمند تامین مالی ارزان است. در مقایسه با سایر بازارها مانند طلا، مستغلات و دلار و تورم 50 درصدی با ریسک کمتری مواجه هستند، اما شرایط اقتصادی کنونی کشور، تامین این منابع در اختیار بخش خصوصی و برنامه ریزی برای توسعه صنعت را با مشکل مواجه کرده است.

شکر خدایی راهکار تامین منابع ارزان قیمت برای توسعه صنعت را تسهیل سرمایه گذاری خارجی و ایجاد ثبات اقتصادی دانست و گفت: در صورت ثبات در بازارهای مالی و سرمایه، سرمایه گذاران ترجیح می دهند منابع مالی خود را به سمت بخشی هدایت کنند که بیشتر باشد. سازنده. و در این صورت می توان از وجوه در تولید استفاده کرد.

وی افزود: باید با کاهش ریسک های اقتصادی شرایطی را ایجاد کنیم که فضای سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران خارجی جذاب شود و با تولید محصولات صادرات محور منابع مالی ارزان برای توسعه صنعت فراهم شود.

شکر خدایی گفت: در حال حاضر به طور متوسط ​​حدود 40 درصد صنایع در اقتصاد کشور فعال هستند و اگر نقدینگی و منابع ارزان به آن تزریق شود، بخش قابل توجهی از صنایع فعال می شوند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

تکلیف بانک مرکزی به بانک‌ها در نظارت بر نحوه مصرف تسهیلات

۱۳:۴۷ – ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ ای بی اس نیوز – بر اساس ماده (۴) آیین‌نامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *