چالش های بخش تولید در فصل سرما و چند راهکار
با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و احتمال بروز مشکل در تامین انرژی صنایع، فعالان صنعتی معتقدند قطع گاز واحدهای تولیدی در فصل زمستان نباید بدون هماهنگی قبلی انجام شود و شرکت گاز نیز باید بر اساس آن عمل کند. به قانون و صرفه جویی در هزینه در صورت بروز مشکل در ارائه خدمات. سرمایه گذاری جدی و فرهنگ سازی در کشور برای کاهش شدت مصرف بالای انرژی در کشور.
به گزارش ای بی اس نیوز، در سال های اخیر یکی از موانع حوزه تولید، محدودیت تامین انرژی است که نیازمند برنامه ریزی بلندمدت است. به همین دلیل با فرا رسیدن فصل سرما، بررسی مشکلات حوزه تولید در زمینه تامین انرژی و ارائه راهکارهایی در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
در همین راستا آرمان خالقی -عضو هیات مدیره خانه معدن و صنعت بازرگانی- در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه در بحث گازرسانی پیش بینی می شود امسال با افزایش با شدت سرما، شاهد کاهش مصرف گاز واحدهای تولیدی خواهیم بود. در زمان محدودیت انرژی، بخش تولید و بیشتر مکانهایی که واحدهای صنعتی در آن متمرکز هستند، مانند سایتهای صنعتی و شهرهای صنعتی، برای مدیریت گاز راحتتر هستند. بنابراین، از آنجایی که ظرفیت تولید گاز افزایش نمییابد، تولیدکنندگان انتظار محدودیتهای عرضه انرژی را دارند. البته در صورت شرایط جوی شدید و مشکلات گازرسانی نیروگاه ها، احتمال محدودیت تامین برق وجود دارد.
وی با اشاره به پیامدهای محدودیت انرژی بر بخش تکثیر، افزایش قیمت تمام شده محصولات، عدم رعایت تعهدات فروش، آسیب های ناشی از مواد اولیه در زنجیره تولید، گفت: معمولاً مسیر جایگزین استفاده از سوخت یعنی گازوئیل که در این زمینه باید اصلاح شود و به دلایل بهداشتی امکان استفاده از سوخت جایگزین در برخی محصولات وجود ندارد.
بنابراین به گفته یکی از اعضای هیات مدیره خانه معدن و صنعت بازرگانی، در شرایط فعلی باید به طور جدی به دنبال افزایش ظرفیت ها باشیم و شرکت گاز نیز باید خود را در این زمینه توانمندتر کند. همچنین به نظر می رسد نیاز به سرمایه گذاری جدی و فرهنگ سازی در موضوع صرفه جویی انرژی در کشور وجود دارد تا از شدت مصرف بالای انرژی در کشور کاسته شود.
خالقی با بیان اینکه در صورت عدم اولویت بخش تولید می توان قطعی گاز را مدیریت کرد و تصریح کرد: از سوی دیگر مشکل قطعی گاز منازل منازل نیز وجود دارد که باید قطع شود. تعداد زیادی شعبه که از نظر فنی برای شرکت گاز مشکل دارد. بنابراین ما باید بیشتر برای کاهش مصرف سوخت سرمایه گذاری کنیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: به طور کلی درخواست تولیدکنندگان این است که در فصل زمستان بدون هماهنگی قبلی قطعی گاز در واحدهای تولیدی صورت نگیرد و شرکت گاز در صورت بروز مشکل طبق قانون عمل کند. در ارائه خدمات که مواردی را در خصوص جبران خسارت مشخص کرده است. به عنوان مثال طبق قانون در صورت بروز خسارت، مشتری یا مشترک می تواند شکایت و مطالبه خسارت کند و تامین کننده انرژی باید بیمه و خسارت را با بیمه جبران کند.
در همین راستا، علی اصغر جمعه – رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت – نیز در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به مشکل تامین انرژی صنایع در سال های اخیر، گفت: قانون به صراحت پیش بینی کرده است که در زمان کمبود از منابع انرژی، اولویت من برای صنعت مطمئن نیستم. از سوی دیگر تعطیلی تولید برخلاف شعارهای سال اعلام شده از سوی ارشاد است.
وی با بیان اینکه مشکل گازرسانی در سراسر کشور یکنواخت نیست، تصریح کرد: در زمینه تامین سوخت جایگزین نیز مشکلاتی وجود دارد و در صورت تامین هزینه آن به عنوان ودیعه محاسبه می شود و هزینه آن بالاست. در عین حال قیمت سوخت های جایگزین باید با گاز مایع برابر باشد. علاوه بر این، استفاده از آن در واحدها دشوار است. پیشنهاد می شود گازرسانی در سراسر کشور یکسان باشد و مردم متقاعد شوند که توقف تولید مشکلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت. همچنین تقاضای تولیدکنندگان در اولویت اول گاز صنعتی قرار دارد. در کنار این موارد عوامل کمبود انرژی به ویژه گاز که منابع خوبی در کشور دارد باید توسط کارشناس بررسی و برای جبران آن برنامه ریزی شود.
در همین رابطه مجتبی رضوی – رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران – نیز در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به عدم تعادل انرژی در بخش تولید و مصرف در سال های اخیر، عدم تعادل انرژی در تابستان و زمستان مشکلاتی را ایجاد کرده است. برای واحدهای صنعتی این مشکل در فصل زمستان بیشتر به وجود می آید زیرا این مشکل می تواند عملکرد نیروگاه ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
وی گفت: با این حال بانک ها، سازمان های مالیاتی و سایر فعالان دولتی در صورت بروز مشکل در تامین انرژی، شکایات خود را از تولیدکنندگان دریافت می کنند، بنابراین می توان پیشنهاد داد که در این شرایط برای واحدهای صنعتی تسهیلات در نظر گرفته شود. کشور با کمبود انرژی مواجه است، صنعت باید آخرین گزینه برای کاهش انرژی باشد. اگر شرایط به گونه ای است که چاره ای جز قطع گاز واحدهای صنعتی وجود ندارد، باید قوانین دیگری در نظر گرفته شود تا واحدهای صنعتی متحمل زیان بیشتری نشوند.
انتهای پیام