عدم مدیریت بهینه خاک باعث خسارت 55 میلیارد دلاری می شود

وی گفت: در مجموعه های ما هفت بخش پایش وجود دارد که پوشش گیاهی و آب های زیرزمینی نمونه است و در حال حاضر برای ایجاد آبخیز و ایستگاه های نمایندگی به طور متوسط بالغ بر 50 میلیارد تومان نیاز داریم که این مقدار برآورد شده است. به طور متوسط در هر استان سه نفر در حفاظت و یک نفر در مراقبت مشغول به کار هستند و این امور به عهده آنهاست.
وی در پاسخ به خبرنگاران گفت: برنامه پنجم توسعه به دلیل عدم تزریق اعتبار تنها 12.5 درصد از اهداف خود را محقق کرده است. برنامه ششم توسعه نیز همین طور است، تنها 38 درصد از اهداف آن محقق شده است، دستگاه های الکترونیکی عموما خارجی هستند و هزینه های کارگری ما بسیار بالاست و نیازمند توجه ویژه مسئولان ارشد کشوری و استانی هستیم.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در پایان گفت: از اثرات مثبت فعالیت ایستگاه های حفاظتی می توان به حفظ و توسعه 54 گونه گیاهی اشاره کرد. که یک اتفاق بسیار خوشحال کننده و مثبت است.
معاون اداره آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با توزیع آبخیز، عملکرد خود را بررسی می کنیم تا از وقوع حوادثی مانند سیل، رسوب گذاری و تخریب اراضی جلوگیری کنیم. مناطق استانی آمار بومی مربوطه خود را ارزیابی می کنند، نیاز جامعه امروز ما کارنامه و ارزیابی و نشان دادن اثربخشی اقدامات ایستگاه های حفاظت از منابع طبیعی است تا بتوانیم با اعداد و ارقام برای حفاظت از منابع طبیعی مختلف برنامه ریزی کنیم.
شرافتی بیان کرد: حوضه آبریز و حوضه آبریز گنبد همدان بستر مناسبی برای تحقیق و بررسی پژوهشگران و بررسی مقالات علمی آنهاست و بیش از 20 مقاله و پایان نامه پژوهشی در این محیط با مرجع بهترین دانشگاه ها نوشته شده است. خارج از کشور
وی خاطرنشان کرد: شخم زدن در جهت شیب اقدامی نابخردانه است که باعث تخریب، فرسایش و رسوب خاک می شود، بنابراین باید از آن جلوگیری کرد، تغییر کاربری و چرای بیش از حد دام نیز از دیگر دلایل آن است.
شرافتی گفت: اولین، بزرگترین و مجهزترین ایستگاه پایش کشور را تجهیز کرده ایم، در شهرستان میبد استان یزد، استان های مرزی زیادی در مسیر ریزگردها قرار دارند و همدان که یکی از استان های مرکزی محسوب می شود. این کشور در معرض خطر ریزگردها نیست.
در ادامه محمدمهدی آرتیمانی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه فرسایش خاک به معنای جابجایی خاک است و در اثر چرای نامناسب دام و بسیاری موارد دیگر رخ می دهد، حوزه آبخیزداری را اعلام کرد. یک میلیون و 100 هزار هکتار است. و گفت: تقریبا 670 هزار هکتار از این منطقه در سطح بحرانی قرار دارد.
وی در پایان اعلام کرد: برای بهبود اقدامات و فعالیت های خود و تجهیز امکانات نیازمند تزریق اعتبارات و بودجه قابل توجهی از سوی مسئولان ارشد کشوری و استانی هستیم و بدون اعتبار نمی توانیم انجام دهیم. از بسیاری از آثار “
ای بی اس نیوز/ همدان معاون دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: حوزه و حوزه آبخیز گمبد همدان از نظر نظارت رتبه اول کشور را دارد و از امکانات بسیار خوبی برخوردار است. همدان در بسیاری از عرصه ها در عرصه منابع طبیعی سرآمد است اما برای رسیدن به اهداف عالیه خود نیازمند اعتبارات و تزریق اعتبار از طریق مسئولان ارشد کشوری و استانی است.
وی افزود: میانگین میزان فرسایش خاک در استان همدان طبق بررسی های انجام شده 8 تا 12 تن در هکتار در سال است و در کبودرهنگ فرسایش بیشتری نسبت به بقیه استان رخ می دهد زیرا نیروگاه آن 23 حلقه چاه آب حفر کرده و فروچاله های زیادی ایجاد کرده است. . و آب، خاک و منابع طبیعی در معرض خطرات بسیاری قرار داشتند.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم خاک گرانبها و حاصلخیز برای تولید محصولات کشاورزی را حفظ کنیم دغدغه های زیادی در سازمان داریم و به دنبال جلوگیری از بروز اثرات نامطلوب و تخریب خاک هستیم تا بتوانیم توسعه بستر تولید محصولات کشاورزی
وی گفت: حوزه آبخیز گمبد همدان از نظر پایش رتبه اول کشور را دارد و از امکانات بسیار خوبی برخوردار است، بنابراین همدان در حوزه منابع طبیعی در بسیاری از زمینه ها سرآمد است.
محمد شرافتی روز سه شنبه 24 آذرماه در بازدید رسانه ای از ایستگاه های حفاظت از منابع طبیعی شهرستان همدان ضمن تبریک روز جهانی خاک به بیان موضوع مهم اهمیت خاک در جامعه بسیار سخت اشاره کرد. ساخت یک سانتی متر خاک 700 سال زمان می برد که نشان دهنده اهمیت اقدامات سازمان حفاظت منابع طبیعی است.
انتهای پیام
شرافتی در بخشی دیگر گفت: باید آبخیزداری را به درستی دنبال کنیم زیرا اقدامات مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی در مقاطع مختلف سال در دستور کار است.
شرافتی خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته حفاظت و پایش خاک از دهه 1900 شروع شد و ایران به طور متوسط 80 سال از اقدامات پایش آبخیزداری در دنیا عقب است.
به گزارش ای بی اس نیوز، حوزه آبخیز جوی گنبد استان همدان با تفرجگاه های خود به وسعت 447 هکتار در 35 کیلومتری همدان در محدوده شهر همدان و روستای گنبد و نزدیک به جاده ملایر قرار دارد و وظیفه پایش حوزه آبخیز را بر عهده دارد. پروژه ها. در این تور رسانه ای خبرنگاران ضمن بازدید از نقاط مختلف این حوزه نمایندگی، سایر نقاط منابع طبیعی از جمله منطقه ای در حوالی روستای سیاهکامار را با همراهی مسئولان مشاهده و بررسی کردند.
معاون دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در کشورهای در حال توسعه مانند ایران میانگین فرسایش خاک ها نزدیک به 15.5 تن در هکتار برآورد می شود، اما در کشورهای توسعه نیافته بین 30 و 40 تن در هکتار پس با همه این تفاسیر هر ساله در کشور به دلیل عدم مدیریت بهینه خاک، 55 میلیارد دلار خسارت به ما وارد می شود. در صورت بهبود وضعیت خاک امنیت غذایی ما تامین می شود علاوه بر این چالش ها سالانه 356 میلیون مترمکعب از حجم مفید سدهای کشور از بین می رود.
آرتیمانی در ادامه گفت: با تدابیر اندیشیده شده در نظر داریم فرسایش خاک استان همدان را به هشت تن در هکتار کاهش دهیم و برای انجام این کار بزرگ نیاز به اعتبارات و تزریق بودجه داریم و این موضوع اولویت اول انجام کار است. .
وی ادامه داد: حوزه های آبخیز نمایندگی کشور در این مناطق فعالیت می کنند و تنها 12 حوزه نماینده در کشور وجود دارد. متاسفانه در این سال ها پوشش سراسری در کل ایران تکمیل نشده است و بر اساس مطالعات انجام شده به بیش از 32 حوزه نیاز داریم.